turknet logo

Oyun Dünyası

Online Futbol Oyunları için İnternet Hızı Kaç Olmalı?

Ağustos, 2022
Paylaş
  • 3175
  • Online Futbol Oyunları için İnternet Hızı Kaç Olmalı?

    İnternette vakit geçirmenin pek çok yolu var. İnternet sayesinde; sosyal medyaya girebilir, film izleyebilir, sanal müzeleri gezebilir hatta sanal gerçeklik deneyimine dahil olabilirsiniz. Dilerseniz online oyun oynamayı da tercih edebilirsiniz. Online oyunlar arasında yer alan futbol oyunları birçok kullanıcının ilk seçeneği oluyor. Cinsiyet fark etmeksizin her yaştan insanın oynayabileceği futbol oyunları her daim en popüler kategorisinde bulunuyor. Gelin, bu oyunları yakından inceleyelim. 

    Popüler Online Futbol Oyunları

    En çok tercih edilen futbol oyunlarını şu şekilde sıralayabilmek mümkün; 

    FIFA aslında gerçekte de oynanan ve kazanan takımlara ödüller verilen bir futbol turnuvasıdır.  Gerçeğe benzer şekilde oluşturulan bu oyunda bir futbol turnuvasında olabilecek her şey mevcut. Futbolcular dahi aynı diyebiliriz. Oyunda istediğiniz futbolcu olabilir ve istediğiniz takımla maç yapabilirsiniz. Güncellemeler yapılan oyunda kariyer değişiklikleri yapılmıştır. Kulüp yönetebilir ve kulüp oluşturabilirsiniz. Önceden yalnızca oyunda yer alan kulüpler yönetebiliyorken artık kendi kulübünüzü sıfırdan kurabilirsiniz. Tüm bunların yanında FIFA 2022 sizin özel hissetmenizi sağlayacak pek çok fırsatlar sunmaktadır. Kendi takım formasından kulübünüzün armasına kadar kendiniz seçebilirsiniz. Buna ek olarak açacağınız standı yine kendi istediğiniz şekilde özelleştirerek kullanabilirsiniz. Siz de bir futbol tutkunuysanız ve oyunun her alanına dahil olacağınız bir maça çıkmak istiyorsanız FIFA 2022 tam size göre bir oyun.

    Günümüzde futbol oyunları yalnızca sahaya oyuncu olarak çıkmak anlamına gelmiyor. Oyuncuları isteklerine ve ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş olan Football Manager 2022 maç yapmayı sevenler kadar yönetmeyi sevenlere de bu deneyimi sunuyor. Oyunda arkadaşlarınızla eşleşebilir ya da sistemin sizi rastgele eşleştirdiği rakiplerinizle karşılaşabilirsiniz. Yine seçtiğiniz rakibinize menajerlik yarışı yapabilirsiniz.

    Her yaştan bireyin oynayabileceği bir futbol oyunu olan Pes 2021’i kolaylıkla indirebilirsiniz. 2GB  dosya boyutuna sahip olan bu oyun 2021 yılının en iyi futbol oyunları kategorisinde yer alıyor. Bu oyunda Süper Lig de dahil olmak üzere pek çok lige dahil olabilirsiniz. Yalnızca maç değil kulüpleri yöneterek eş zamanlı dünyanın herhangi bir yerindeki takımlarla yarışabilirsiniz.

    Online Soccer Manager 2021 en iyi futbol menajerlik oyunlarından biridir. Yalnızca iki takım arasındaki maçtan ibaret değildir. Oyunda bir kulüp kurabilirsiniz, oyuncularınızı transfer edebilirsiniz. Kaşif özelliğini kullanarak yeni özellikler keşfedebilir, antrenmanlar yapabilir, takımınızda değişikliklere gidebilirsiniz. Oyunda yapabilecekleriniz bunlarla da sınırlı değil! Dünyadaki tüm gerçek lig, kulüp ve futbolcuları içeren bu uygulama size arkadaşlarınızla aynı ligde oynama fırsatı sunarken diğer tüm menajerlere karşı rekabet edebilmenizi sağlayacak. 

    Online Oyunlarda İnternet Hızı Neden Önemlidir?

    Online oyunlarda internet hızı kritik öneme sahiptir. İnternet hızı, bir oyunun kalitesi ve performansını doğrudan etkiler. Çevrimiçi oyunlar, oyun içi hareketleri gerçek zamanlı olarak senkronize etmek için sürekli internet bağlantısı gerektirir. Bu, özellikle futbol gibi hızlı tempolu oyunlarda daha belirgindir.

    Yüksek bir internet hızı, oyununuzun sorunsuz ve akıcı olmasını sağlar. Eğer internet hızınız düşükse, gecikmeler ve takılmalar yaşayabilirsiniz. Bu, oyun esnasında ciddi bir dezavantaj olabilir. Örneğin, bir futbol maçında topu hedefe doğru atarken ani bir gecikme, gol atma şansınızı tamamen kaçırmanıza neden olabilir.

    Ayrıca, oyunlar genellikle yüksek çözünürlüklü grafikler ve karmaşık oyun dinamikleri içerirler, bu nedenle hızlı bir internet bağlantısı, bu özelliklerin tam olarak keyfini çıkarmanıza yardımcı olur.

    Online Futbol Oyunları için İnternet Hızı Kaç Olmalı?

    İnternetin hızı oyun deneyimimizi etkiliyor. Kimi zaman internet hızı makale okurken yeterli gelse de oyun oynarken donmalar meydana gelebiliyor. Özellikle online oynanan oyunlarda internet hızına dikkat edilmesi gerekiyor. Oyunun online olması demek; donma, takılma, internet yavaşlaması gibi sorunların olmaması gerektiği anlamına geliyor. 

    Online oyunlarda hız ve tepki süresi çok önemli. Özellikle futbol gibi takım oyunlarında sürekli iletişim halinde olunması ve birlikte hareket edilmesi sebebiyle internet hızına önem verilmelidir. Bu sebeple kullanacağınız internetin en az 24 Mbps olması gerekmektedir. Altyapınıza en uygun internet hızını altyapı sorgulama işlemi ile öğrenerek bunu belirlemeniz çok daha uygun olacaktır. 50 Mbps hızında internet altyapınız sağlanırsa aklınızda şüphe olmadan tercih edebilirsiniz. 24 Mbps altı ise online oyunlar için önerilmemektedir.

    Yazımızda popüler online futbol oyunları nelerdir? Online futbol oyunları için internet hızı kaç olmalı sorularının cevaplarını verdik. Sizler de en popüler futbol oyunlarından dilediğinizi online olarak oynayabilir ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. 

    İnternet Hızı Düşük Olduğunda Oyun Performansını Artırmak için Neler Yapılabilir?

    Kablolu Bağlantı Kullanma: Wi-Fi genellikle kabloluya göre daha yavaş olabilir ve sinyal gücü, mesafe ve engellerden etkilenebilir. Eğer mümkünse, oyun oynarken kablolu bir internet bağlantısı kullanmayı düşünün. Ethernet kablosu genellikle daha hızlı ve daha stabil bir bağlantı sağlar.

    Arka Plandaki Uygulamaları Kapatma: Bilgisayarınızda çalışan diğer uygulamalar da internet hızınızı etkileyebilir. Özellikle video akışı, dosya indirme veya bulut tabanlı hizmetler gibi interneti yoğun bir şekilde kullanan uygulamaları kapatmayı düşünün.

    QoS Ayarlarını Kullanma: Birçok modern router, Quality of Service (QoS) ayarlarına sahiptir. Bu ayarlar, belirli türdeki trafik için ağ bant genişliğini önceliklendirmenizi sağlar. Örneğin, oyun trafiğine öncelik vermek için QoS ayarlarınızı ayarlayabilirsiniz.

    VPN Kullanma: Bazı durumlardaki internet sağlayıcınızın hız sınırlamalarını aşmanın bir yolu, VPN kullanmaktır. VPN’ler internet trafiğinizi şifreler ve genellikle internet sağlayıcınızın trafik türlerine göre hız sınırlamalarını uygulama yeteneğini engeller.

    İnternet Planınızı Yükseltme: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, internet hızınızı artırmak için internet paketinizi yükseltmeyi düşünebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar