turknet logo

Oyun Dünyası

Online Mobil Akıllı Telefon Oyunları Ne Kadar İnternet Harcıyor?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 4178
  • Online Mobil Akıllı Telefon Oyunları Ne Kadar İnternet Harcıyor?

    Günümüzde hem üretilen online mobil oyun sayısında hem de mobil oyun kullanıcı sayısında artış yaşanıyor. Bilgisayarlar ve oyun konsollarına göre daha düşük maliyetle erişilebilir olan mobil oyunlar, oyuncular arasında popüler hale gelmiştir. Bu yazımızda online mobil oyunların ne kadar internet harcadığından ve popüler online mobil oyunlardan bahsettik.

    En Popüler Online Mobil Akıllı Telefon Oyunları Nelerdir?

    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefon kullanımında önemli ölçüde bir artış görülmekte. Akıllı telefonlar haberleşme, sosyal çevreyi genişletme, iş ve eğitim gibi birçok farklı amaçla kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra eğlence amacıyla kullanımları da oldukça yaygındır. Dijital içerik platformlarının haricinde çevrimiçi ve çevrim dışı birçok oyunu da akıllı telefonlarımız sayesinde oynayabilmekteyiz. Akıllı telefon kullanım artışının etkisiyle birlikte mobil oyunların çeşitliliği ve oynanma oranı da artış göstermiştir. Dünyada milyonlarca insan akıllı telefonlarından çeşitli oyunlar oynuyorlar. Bu oyunlar genellikle strateji üzerine kurulmuş ve takım olarak bir hedefe yönelik oynanabilecek türde. Strateji, hedef vurma, inşa etme, güç oluşturma, hız kazanma gibi farklı amaçları bulunan oyunların amacı iyi vakit geçirmeyi sağlıyor. Bu oyunlar farklı sosyalleşme alanları ve zekâ geliştirmeye yönelik yapılarıyla kişisel gelişime katkı sağlamayı da hedefliyor. Akıllı telefonlarla en çok oynanan popüler mobil oyunların en başında Pokemon GO, Subway Surfers, Minion Rush, Jetpack Joyride ve PubG Mobile geliyor. Özellikle Pokemon GO gibi artırılmış gerçeklik ve sanal ortam kullanılarak oynanabilen oyunlar kullanıcıların daha çok dikkatini çekiyor. Oyunların çoğu ücretsiz olarak oynanabileceği gibi uygulama içi satın alım seçeneklerinden de yararlanabilmeniz mümkün oluyor.

    Online Mobil Akıllı Telefon Oyunları Ne Kadar İnternet Harcar?

    Call Of Duty, Mobile Legends ve PUBG gibi popüler oyunları oynarken ne kadar internet harcandığı sıkça merak ediliyor. Oynanan oyuna, kullanılan cihaza ve operatöre bağlı olarak internet kullanım miktarında bazı değişiklikler olsa da ortalama bir oyun için kullanılan internet miktarını hesaplamak mümkün olabiliyor.
    Oyunların görsel açıdan zengin olması ve ses, müzik gibi efektlerin de yaygın olarak kullanılması internet kullanımını artırıyor. Örneğin PubG Mobile’de daha oyuna başlamadan bile bir internet kullanımı oluyor. Oyunu oynamak için açılan ekranda görsellerin gelmesi ve oyuncunun aktif gözükmesi için ortalama 3 MB internet harcanıyor. Ortalama 20 dakikalık bir oyun süresinde ise 7 MB internet kullanılıyor. Bu kullanım miktarını saatlik bir süreçte ele alırsak bu miktar 20 MB’ye kadar artabiliyor.

    Wi-Fi Ağı Üzerinden Online Mobil Oyun Oynamanın Avantajları

    Akıllı telefonlardan mobil oyunlar oynarken özellikle bir Wi-Fi ağına bağlı olup olmadığını kontrol ederiz. Bunun en önemli nedeni oyun süresi boyunca internet harcanmasıdır. Fakat bir diğer önemli neden ise Wi-Fi ağlarında internet hızı daha yüksek ve kaliteli olduğu için görüntü kalitesi ve oyun hızının da daha yüksek olmasıdır. Bir Wi-Fi ağına bağlı olarak oynanan oyunlar hem daha zevkli hem de daha etkileyici olacaktır. Wi-Fi ağı üzerinde online mobil oyunlar oynamanın avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

    Özetle, akıllı telefonlarınızdan mobil oyunlar oynarken internet hızının yüksek olmasını istiyorsanız Wi-Fi ağları en iyi seçenek olacaktır. Yüksek internet hızı ile kesintisiz ve kotasız bir oyun deneyimine sahip olmak istiyorsanız, sınırsız internet paketi ile tanışmanızın tam zamanı!

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar