turknet logo

Telekomünikasyon Sektörü

Operatör Değiştirmek Zor mu?

Aralık, 2021
Paylaş
  • 636
  • Operatör Değiştirmek Zor mu?

    İnternet servis sağlayıcınızın verdiği hizmeti beğenmiyor olabilir ya da daha iyi bir seçeneği değerlendirmek istiyor olabilirsiniz. Memnun olmadığınız hizmeti değiştirmek istemenizden daha doğal bir şey olamaz. Genelde ilk adım olarak bu memnuniyetsizlik ile hızlı davranıp hemen mevcut operatörümüzü arayarak aboneliğimizi sonlandırma yoluna gidiyoruz. Abonelik sona erdiğinde ise port kaybediyoruz. Aslında buradaki en önemli nokta: Port kaybetmemek.

    Port denilen şey hayatımıza nasıl etki ediyor bunu bir anlayalım; biraz geriye gidelim.

    ADSL Türkiye’ye ilk geldiğinde DSL başvurusunda bulunuyorduk. Sınırlı sayıda port geliyordu ve hızlı davranan hizmeti almayı başarıyordu. Başvuruyu kaçıranlar ise beklemek zorunda kalıyordu. Türkiye’de bugün hala port sayısı ne yazık ki kısıtlı. Bu yüzden siz aboneliğinizi sonlandırdığınız anda başka biri abonelik başvurusunda bulunursa portu direkt üzerine alabilirken; siz yeni bir port için altyapıda geliştirme yapılmasını bekleyebiliyorsunuz. Oysa portunuzu kaybetmeden doğrudan yeni geçeceğiniz servis sağlayıcıyı arayarak o hattın sizin önceki operatörünüzden yeni operatörünüze aktarılmasını sağlayabildiğiniz seçenekler mevcut.

    TurkNet’te bu süreç nasıl ilerliyor peki?

    Eğer mevcut operatörünüzden TurkNet’e geçiş yapmak isterseniz süreç çok basit.

    Önce mevcut XDSL numaranızı öğrenmeniz gerekiyor. Mevcut operatörünüzü arayıp “Benim XDSL numaram ne?” diye sorduğunuzda size verecekleri numara aslında sizin portunuzun adı. Bu numarayı mutlaka bir yere not alın; çünkü çok önemli.  Aynı zamanda “Devre Numarası” olarak da geçen bu numaralar kesinlikle abone numaranız değildir; ikisi çok karıştırılır genelde.

    17, 18 ya da 80 ile başlayan bu hizmet numarasını aldıktan sonra bizi arayıp geçiş yapmak istediğinizi söylediğinizde biz önce bir mutlu oluyoruz. Ardından geçiş işlemi sürecindeki operatör ve transferlerle ilgili her şeyi mevcut operatörünüz ile biz hallediyoruz. Bu işlem yaklaşık 48 saat sürebiliyor. Aslında tam olarak 2 günlük bir koşturmadan ve mevcut operatörünüzün ikna çabalarından kurtulmuş oluyorsunuz.

    Bu süreçte bir başka avantajınız daha var aslında. Özellikle taahhüdünüzün son ayına geldiyseniz ya da bitmesine az bir süre kaldıysa taahhüt cayma bedelinizin bir kısmını biz karşılıyoruz. Aynı zamanda başka bir arkadaşınızı TurkNet’li yaptığınızda karşılıklı 1 ay ücretsiz kullanabiliyorsunuz.

    Başka operatörden geçiş süreci ile ilgili her şeyi öğrendik. Hemen altyapı sorgulama işlemi yaparak adresinizin desteklediği en yüksek hızı öğrenin ve Türkiye’nin yüksek hızlı internetini kullanın.

    Hemen Altyapınızı Sorgulayın!

     

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar