turknet logo

Oyun Dünyası

Oyuncuların Fiber İnternet Kullanması için 5 Neden

Nisan, 2022
Paylaş
  • 807
  • Oyuncuların Fiber İnternet Kullanması için 5 Neden

    Fiber İnternet, mümkün olan en hızlı bağlantıyı isteyenler için en ideal seçeneklerden biri ve düşündüğümüzden daha fazla alanda kullanılmaya devam ediyor. DSL bağlantılarından çok daha yüksek hızlar sunan bir tür yüksek hızlı internet olan Fiber İnternet, standart internet bağlantılarından daha yüksek indirme ve yükleme deneyimleri sunar ve bunlar günümüz teknolojik altyapılarıyla inanılmaz hızlara ulaşabilir. Yüksek hızla deneyimi mükemmel hâle getirebileceğiniz kullanım alanlarının belki de en popüleri ise şüphesiz oyunlar.

    Fiber internet, fiber optik kablolar aracılığıyla taşınan bir internet bağlantısı türüdür. Şu anki yaygın güncel teknolojiler arasında fiber internet en hızlı internet bağlantılarından biri olarak değerlendiriliyor. Fiber altyapı yaygınlaşmadan önce an sık kullanılan bağlantı türlerinden ADSL ve VDSL, teknoloji olarak fiber internete göre daha geri planda kalıyor. ADSL gibi bağlantı türleri, bakır kablolar aracılığıyla elektrik formunda iletilir. Bu da verilerin gecikmesine ve hatta bazen de çevresel faktörlerden etkilenmesine sebep olur. Fiber altyapıda ise veriler fiber optik kablolar aracılığıyla ışık formunda taşınır ve ışık, elektriğe göre çok daha hızlıdır. Ayrıca veri kaybı da çok daha az yaşanır. Online oyun oynayanlar için altyapı, ping, lag, jitter gibi kavramlar oldukça önemlidir. Oyuncuların fiber internet kullanması için 5 neden sıraladık.

    Daha Hızlı

    Fiber internet denince akla ilk gelen hız. Fiber altyapı ile sağlanan fiber internet ise diğer internetlerden fark edilir derecede daha hızlı. Veri kaybı da diğer internet türlerine göre daha az yaşanıyor. Oyuncular için internet hızı kavramı oldukça önemli. Yavaş internetlerde ping sorunu yaşanabiliyor. Her internet altyapı türünde belli bir miktar ping oranı vardır ama ping sorununu en az fiber altyapıda yaşarsınız. Ping arttığı takdirde oyunda lag adı verilen gecikmeler yaşayabilirsiniz. Bu durumda iyi vakit geçirmek için yaptığınız oyun oynama aktivitesi sinir bozucu bir hal alabilir. Bu sorunları en aza indirmek için oyuncuların fiber interneti seçmelerinde fayda var.

    Daha Az Jitter Sorunu

    Jitter, yani dalga sorunu, bir sinyalin dalgasının olması gerekenden farklı olarak tutarsız bir iletim süresine sahip olması sorunudur ve ping ile de bağlantılıdır. Daha kaliteli bir oyun deneyimi için Jitter değerinin 0 ms (milisaniye) olması gerekir. ADSL ve VDSL hatlarda Jitter değerinin 0 olması mümkün değilken fiber internette bu mümkün. Yani fiber internette diğer internet türlerine göre çok daha tutarlı bir bağlantı elde edersiniz. Böylece oyun oynarken hem görüntü kalitesi bozulmamış olur hem de gecikme sorunu yaşamazsınız.

    Çağın Teknolojisine Uygun

    Diğer internet hatları fiber internetten daha eski oldukları için fiber internet daha uzun ömürlü ve günümüzün yeniliklerine de daha uygundur. Yeni ve çağımıza uygun olduğu için fiber interneti geleceğin teknolojisi olarak tanımlayabiliriz. Her geçen gün de fiber internet altyapısının kapsama alanı genişletiliyor ve böylece kullanan kişi sayısı da artıyor. Hem oyun hem internet teknolojisi gelişirken yeni oyunlar için de en uygunu olan son internet teknolojisi fiber internettir.

    Bant Genişliği

    Bant genişliği artınca veri iletim miktarı da artar. Bu da Download ve Upload hızını etkiler. Fiber internette veriler ışık hızında taşınır ve bakır kablolara göre iletim hızı çok daha fazladır. Bu sebeple de fiber internette bant genişliğinin diğer internet hatlarına göre gözle görülür derecede arttığını söyleyebiliriz. Bu da hem internet hızınızla hem de internet kalitenizle doğrudan bağlantılıdır. Böylece siz oyun oynarken ailenizden biri internet üzerinden dizi izleyebilir. Kısacası fiber internette hiç sorun yaşamadan herkes istediğini yapabilir.

    Daha Güvenli

    Fiber optik dalgalar kapatılıp açılabilirler ve fiber internet çevresel faktörlerden en az etkilenen altyapı teknolojisidir. Bakır kablolar çevresel faktörlerden daha çok etkilenebilirler. Fakat fiber optik kablolar, bakır kablolar gibi yanıcı değillerdir. Fiber internetin, olumsuz hava koşullarından etkilenme ihtimali azdır. Ayrıca fiber internetin hacklenme olasılığı da diğer internet türlerine göre daha düşüktür. Yani hava şartları ya da diğer çevresel faktörlerden daha az etkilenerek fiber internet kullanıcıları yılın her günü ve günün her saati rahat bir oyun tecrübesi yaşayabilirler.

    Fiber internet, oyun oynamayı daha keyifli hâle getirebilecek en popüler yollarından biri. Fiber internetin sağladığı yüksek bant genişliği ve düşük gecikme, onu oyuncular için mükemmel bir seçim haline getiriyor. Bu aynı zamanda oyunlarını herhangi bir ara belleğe alma veya gecikme süresi olmadan yayınlayabilecekleri ve dünyanın her yerinden arkadaşlarıyla sanki yanlarında oturuyorlarmış gibi oyun oynayabilecekleri anlamına da geliyor. 

    TurkNet’in Fiber İnternet çözümleri ile oyun müdavimleri, 1000 Mbps‘ye varan indirme ve yükleme hızının tadını çıkarırken, kotasız ve taahhütsüz internetin konforunu yaşıyor. Altyapı sorgulama işlemi yaparak yararlanabileceğiniz maksimum hızı öğrenip siz de abonelik başvuru sürecini hemen başlatabilirsiniz.

     

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar