turknet logo

Oyun Dünyası

PlayStation Plus Nedir? Güncel Fiyat ve Oyunları 2024

Kasım, 2023
Paylaş
  • 10034
  • PlayStation Plus Nedir? Güncel Fiyat ve Oyunları 2024

    Playstation Plus, Sony’nin ürettiği Playstation 3, Playstation 4, ve Playstation Vita oyun konsollarında kullanılabilen bir abonelik sistemidir. Ücretli olan Playstation Plus üyeliği ile birlikte sistemin her ay sağladığı iki adet bedava oyun, online oynama özelliği, özel indirimler ve 100 GB’a kadar kullanım alanı sağlayan bulut depolaması mevcuttur. Bu yazıda Playstation Plus’ın ne olduğundan, abonelik ücretlerinden ve PS Plus’a nasıl üye olacağınızdan bahsedecek ve ardından PS Plus sisteminde oynayabileceğiniz oyunlardan söz edeceğiz.

    Playstation Plus, Sony’nin PS kullanıcıları için sunduğu ücretli bir abonelik sistemidir. PS Plus üyesi olduğunuzda aylık olarak ücretsiz oyunlardan yararlanabilir, PSN Store’daki çeşitli avantajları yakalayabilir ve 100 GB’lık bulut depolama sistemini kullanabilirsiniz. PS konsollarınızdaki online içerikleri kullanabilmek için de Playstation Plus üyesi olmanız gerekir. Tüm bunların yanı sıra “Oyun Yardımı” özelliği sayesinde aboneler tek bir tuş ile oyunlarda takıldıkları yerler konusunda yardım alabilir ve oyunlardaki püf noktaları öğrenebilirler. Öte yandan “Share Play” özelliği ile TV ekranınızı arkadaşlarınızla paylaşabilir, onların sizi izlemesini ve hatta kontrolcü ile oyuna dahil olmalarını bile sağlayabilirsiniz.

    PlayStation Plus’a Nasıl Üye Olunur? 

    Playstation Plus abonelik hizmetleri tercih edebileceğiniz 3 ayrı şekilde bulunmaktadır. Bu 3 paketten hangisini seçerseniz seçin 2 adet ücretsiz oyuna sahip olabilirsiniz. Üye olduğunuz ilk anda 14 günlük deneme süreciniz başlar ve bu süreç içerisinde sisteme abone olup olmayacağınıza karar verebilirsiniz. Peki ya nasıl üye olacağız? Yapmanız gereken ilk şey PS Plus web sitesine girerek bir abonelik paketi seçmek ve talimatları takip ederek abonelik planınızı oluşturmak. Ardından ödeme yönetiminizi seçecek ve satın alımınızı onaylamak için PSN şifrenizi girmelisiniz. Playstation Plus abonesi olmak işte bu kadar kolay!

    PlayStation Plus Oyun Önerileri 2024 

    Playstation Plus hizmeti her ay üyelerine ücretsiz 2 PS 4 ve 1 PS 5 oyunu sunarak abonelerinin oyun koleksiyonlarını genişletmelerine olanak sağlıyor. Online oynama özelliği sayesinde Call of Duty: Modern Warfare ve Overwatch gibi oyunlara erişim sağlamak da oldukça kolay. PS Plus sisteminde önerebileceğimiz en iyi oyunlar Red Dead Redemption 2, God of War, Death Stranding ve Assasin’s Creed Valhalla. 

    Bu örnekler gibi 3A oyunların yanı sıra pek çok oyun da PS Plus sisteminde bulunuyor. Devil May Cry HD Collection, Control, Days Gone, Doom, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11, Uncharted 4: A Thief’s End, Until Dawn ve Demon’s Souls Remake gibi oyunlar da PS Plus sistemi içinde önerebileceğimiz oyunlardandır. Ancak unutulmamalı ki PS Plus sistemindeki oyunlar sürekli olarak yenilenmektedir. Sahip olabileceğiniz kalıcı oyunlara ek olarak aylık olarak oynanabilen oyunlar değişmektedir.

    Sony’nin hizmete sunmuş olduğu Playstation Plus sistemi içinde bulunduğumuz dönemde oldukça kullanışlı ve uygun bir sistem olarak karşımıza çıkyıor. Tüm avantajlarını bir yana bıraksak bile Playstation Plus üyesi olmak yalnızca üç tane PS 4 ve PS 5 oyununa sahip olmanızı sağladığı için bile oldukça avantajlı bir sistem. Ücretsiz oyun fırsatının yanı sıra yukarıda sıraladığımız tüm özellikler de eklendiğinde PS Plus oldukça önemli bir hizmet halini alıyor. Playstation Plus size çeşitli avantajlar sağlayarak paranızı da uygun bir şekilde harcamanızı sağlarken, öte yandan arkadaşlarınızla çevrim içi olarak keyifli anların tadını çıkarmanıza olanak sağlıyor.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar