turknet logo

Oyun Dünyası

PUBG Ne Kadar İnternet Harcar? PUBG Oynamak için İnternet Hızı Kaç Olmalı?

Nisan, 2022
Paylaş
  • 19055
  • PUBG Ne Kadar İnternet Harcar? PUBG Oynamak için İnternet Hızı Kaç Olmalı?

    PUBG, dünyaca ünlü çok oyunculu bir savaş oyunudur. Hem tek başınıza hem arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. Krafton Game Union tarafından geliştirilen PUBG, çıktığı günden itibaren dünyada en çok oynanan oyunlardan biri haline geldi. Her oyunda olduğu gibi PUBG’nin de tadını doyasıya çıkarabilmeniz için belirli bir standardın üzerinde internet kalitesine sahip olmanız şart. Peki PUBG ne kadar internet harcar ve oynamak için internet hızı kaç olmalı? Bu soruların cevapları için yazının devamında bulabilirsiniz.

    PUBG Ne Kadar İnternet Harcar?

    Oyunda pek çok detay bulunduğu ve her grafik birbirinden farklı olduğu için tam olarak ne kadar internet yediğini söylemek mümkün değildir; ancak ortalama olarak ifade edilebilir. Mikrofonsuz olarak oynadığınız varsayıldığında ortalama olarak PUBG’de bir saat 20-30 MB internet harcar. Arkadaşlarınızla takım kurup mikrofonla oynadığınız bir maç 40-50 MB’a kadar internet harcayabilir. Oyunda geçirilen bir dakikanın ortalama olarak 0.5 MB internet harcadığını söyleyebiliriz. Bu bakımdan da PUBG’nin aslında çok da internet harcayan bir oyun olmadığını söyleyebiliriz. Bu ortalama sayılar yalnızca oyun oynadığınız süre için geçerlidir. Oyunu indirmek veya oyunu güncellemek istiyorsanız bu sayılar geçerli değildir. Oynamak her ne kadar çok internet harcamıyor olsa da oyunu indirmek veya güncellemek oldukça fazla internet harcar. Bu bakımdan indirme ve güncelleme işleri sadece Wi-Fi bağlantınız olduğunda yapılır. PUBG güncellemeleri ortalama 1.5-2 GB internet harcayabilir. Eğer rahat rahat PUBG oynamak istiyorsanız kotasız bir internet tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. 

    PUBG Mobil İnternet Harcamasını Nasıl Azaltabilirsiniz?

    Wi-Fi bağlantınız varsa bu çok sorun yaratmayabilir ama ne yazık ki her zaman Wi-Fi bağlantısına erişemeyebiliyoruz. Bu durumlarda da mobil internetimizi kullanıyoruz. O yüzden PUBG mobile oynarken internet harcamanızı azaltabilirsiniz. Bunun için öncelikle grafik ayarlarından grafik seviyelerini düşürebilirsiniz. Çünkü yüksek kalitedeki grafikler daha fazla internet harcarlar. Ayrıca sesli sohbet özelliğini kullanmazsanız da daha az internet harcarsınız. Yapabileceğiniz bir diğer şey ise mobil internetinizi 4.5G’den 3G’ye indirmektir. Böylece PUBG mobile oynarken daha az internet harcamış olursunuz.

    PUBG için İnternet Hızınız Kaç Olmalı?

    Online oyunlarda keyifli bir oyun deneyimi için önemli olan bir diğer nokta ise internet hızınızdır. Online oyunlarda ping kavramı oldukça önemlidir. İnternet hızınız yavaş olduğu takdirde ping değeri artacaktır. Böylece karakterinize bir komut verdiğinizde o bunu geç gerçekleştirecektir. Bu sebeple de internet hızınız oldukça önemlidir. En mantıklı olan altyapınızın karşıladığı en hızlı interneti almanız olacaktır. Tam bir sayı vermek burada pek mümkün değil. Oyun içerisinde pek çok ayar sayesinde farklı internet hızlarında oyunu oynayabilirsiniz. İnternet hızları ev içerisindeki tesisata, oyun oynadığınız cihaza veya ev içerisinde kaç cihazın internete bağlı olduğuna göre farklı performans verir. Bazı durumlarda 24 Mbps gibi bir hızla rahat rahat oynarken bazı durumlarda 50 Mbps hızla iyi bir oyun deneyimi yaşamayabilirsiniz. 

    PUBG Oynarken İnternet Hızınızı Artırmak için Ne Yapmalısınız?

    İnternet hızınız yavaş ise bu sadece PUBG oynarken değil, internet üzerindeki tüm aktivitelerinizi etkiler. Ancak online bir oyun olan PUBG’de internet hızı oldukça önemlidir. Bu sebeple internet hızınızı artırmalısınız. Öncelikle bir internet hız testi yapmalısınız. Bu test sonucunda internet hızınız ile internet servis sağlayıcınızın size vaad ettiği internet hızı arasında büyük bir fark varsa mutlaka operatörünüzle iletişime geçmelisiniz. Eğer yoksa ve bu internet hızı sizin için yavaşsa hizmetinizi yükseltmelisiniz. Bunun dışında arka planda çalışan uygulamaları kapatabilir, internete tek başınıza bağlanabilir ve indirmeleri durdurabilirsiniz. Bunlar da ping değerinizi düşüreceklerdir. Ping değerinizin düştüğünü tespit etmek amacıyla ping ölçme sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Özetle, tüm dünyanın müdavimi olduğu ve hem grafikleriyle, hem sürükleyiciliğiyle bağımlılık yaratan PUBG’yi oynarken stabil ve sağlıklı bir internet bağlantısına sahip olmak şart gözüküyor. Bunu sağlamak için doğru internet paketini seçmenin yanında, yayın deneyimini olumsuz etkileyebilecek farklı uygulamaları aynı anda kullanmaktan kaçınmanız gerekiyor. Bunun yanında bilgisayarınızın ve telefonunuzun konfigürasyonlarının hem grafikleri işlemesi için, hem de internet bağlantınızı koparmadan kesintisiz bir oyun deneyimi sunması için yeterli olduğundan emin olmalısınız. Kaliteli ve yüksek kalitede internet bağlantısı için kendi altyapımızla oluşturduğumuz GigaFiber hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Altyapı sorgulama işlemi sonrasında abonelik başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar