turknet logo

Teknoloji

Sesli Olarak Dinleyebileceğiniz Popüler Kitap Önerileri

Ekim, 2022
Paylaş
  • 2598
  • Sesli Olarak Dinleyebileceğiniz Popüler Kitap Önerileri

    Kitap okuma deneyimini farklılaştırarak son yıllarda popüler hale gelen sesli kitaplara her geçen gün ilgi artıyor. Sesli kitap dinlemeye başlamak isteyenler için popüler kitapları yazımızda derledik.

    Sesli Kitap Nedir?

    Bir okuyucunun ya da anlatıcının kitabı sesli bir şekilde okuyarak aldığı ses kaydı veya görsele sesli kitap adı verilmektedir. Kitabı okuyan kişilerin ses tonları daha çok insanları canlı tutacak şekilde dikkat çekicidir. Aktörler, ses efektleri konusunda uzman kişiler, diksiyon eğitmenleri gibi birçok anlatıcı, basılı olan kitapların dijital versiyonunu kaydedebilmektedir. 

    Sesli kitap terimi günümüzde son derece sık kullanılmaya başlamış olsa da 1930’lar görme engelli okurlara destek olmak amacıyla ortaya çıkmış bir uygulamadır. Sesli kitapların okuyucular için birden fazla faydasından söz etmek mümkündür. Örneğin;

    Sesli Bir Şekilde Dinleyebileceğiniz 5 Kitap

    Günümüzde kullandığımız birbirinden farklı uygulamada kolaylıkla bulabileceğiniz ve sesli bir şekilde dinleyebileceğiniz beş kitabı sizin için derledik. Bu kitapları daha yakından inceleyelim.

         1. Sabahattin Ali – Kürk Mantolu Madonna 

    Sabahattin Ali’nin en popüler ve sevilen eserlerinden biri olan Kürk Mantolu Madonna’yı hala okumadıysanız hızlı bir şekilde gününüze eşlik edecek sesli kitaplar arasına ekleyebilirsiniz. Sıradan bir hayatı olan Raif Efendi ve dünyasına bir anda girmiş olan Maria Puder’in aşk hayatına daha yakından göz atabilir ve kendinizi hüzünlü bir aşk macerasının ortasında bulabilirsiniz. Mutlaka okunacaklar arasında olan bu eseri okuyacak vaktiniz yoksa ya da kısıtlıysa sesli bir şekilde dinleme fırsatını kaçırmayın deriz. 

         2. Franz Kafka – Dönüşüm 

    Franz Kafka’nın en çok tanınmış kitapları arasında olan Dönüşüm’ü okumaya bir türlü fırsat bulamadıysan o zaman seni şöyle alalım. Nerede olduğunuzu fark etmeksizin kapının kumaş pazarlamacısı Gregor Samsa’nın odasına açılmasını istiyorsanız bu kitap tam size göre. Sabah uyandığında düşünceleri değişen ve kendini dev bir böcek şeklinde bulan Samsa’nın sıradışı macerasına eşlik edebileceksiniz. Kitabı dinledikçe gerçeklikle kurmaca arasındaki sınırları zorladığını ve bir gün gerçekten böceğe dönüşüp dönüşmeyeceğini düşüneceğiniz anlar geleceğini söyleyebiliriz. Belki de gerçekten Samsa ile aynı düşüncelere sahip olabilir miyiz?

         3. George Orwell – 1984

    1947’de George Orwell tarafından kaleme alınan ve Londra’da yaşayan Winston Smith’in Büyük Birader ve onun görüşleriyle olan mücadelesini anlatan bir kitaptır. Kültleşmiş eserler arasında olan 1984, distopik hikayesiyle size farklı bir dinleme deneyimi yaşatacak.  

         4. Paulo Coelho – Simyacı

    Bu kitabın Mesnevi’deki anlatılardan esinlenilerek yazıldığını duymuş muydunuz? Endülüslü bir çoban olan Santiago’nun, İspanya’dan Mısır’a kadar süren içsel huzurunu ve mutluluğu aradığı serüvenine arkadaşlık etmek isteyenlerdenseniz yüreğinizin sesine kulak verin ve bu kitabı listenize ekleyin. 

         5. Jose Mauro de Vasconcelos – Şeker Portakalı

    3 kitaptan oluşan serinin ilk kitabı olan Şeker Portakalı, yoksul ve sevgisiz bir ailede büyüyen Zeze’nin dünyasına ışık tutuyor. Kitabı dinledikçe anlayacaksınız ki aslında sadece Zeze’nin değil yazarında hayatına konuk oluyorsunuz. Gerçekçi anlatımı ile sizi bambaşka diyarlara götüren bu kitap ilk dinleyeceğiniz kitaplar arasında olmalı.

    İnternetten düzenli olarak video izleyen veya şarkı, sesli kitap, podcast vb. dinleyen kullanıcılar kota sorunuyla karşılaşabiliyor. TurkNet olarak internet paketlerimizden kotayı ve sınırlamaları kaldırdık! Hız düşüklüğü yaşamadan ve limitlere takılmadan özgürce internet deneyim yaşamak için siz de hemen sınırsız internet ile tanışabilir ve altyapı sorgulama yaparak bulunduğun bölgede yararlanabileceğiniz taahhütsüz internet hızını öğrenebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar