turknet logo

İnternet Terimleri

SLIP (Serial Line Interface Protocol) Nedir?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 885
  • SLIP (Serial Line Interface Protocol) Nedir?

    TCP/IP kullanılarak veriler bir seri bağlantı üzerinden gönderildiğinde hata kontrolü ve işlemleri gerçekleştirmek için bir noktadan diğer noktaya veri bağlantı katmanı protokolü gerekir. IP kullanarak çevirmeli hatlar üzerinden iletişim kurmak için kullanılan SLIP (Seri Hat İnternet Protokolü) ve PPP (The Point to Point Protocol) olmak üzere iki protokol vardır. Bu yazımızda SLIP (Serial Line Interface Protocol) hakkında detayları bulabilirsiniz. 

    SLIP (Serial Line Interface Protocol) Nedir?

    SLIP (Serial Line Interface Protocol), ilk olarak 1984 yılında 1984 Rick Adams tarafından iş istasyonları için uygulandı.  TCP/IP ana bilgisayarlarını ve yönlendiricileri seri hatlarla bağlamanın kolay ve güvenilir bir yolu olarak SLIP (Serial Line Interface Protocol) hızla benimsendi ve dünyaya yayınladı. SLIP sayesinde bilgisayarlar merkezi bir sisteme ihtiyaç duymadan IP üzerinden kurmaya başladır. İki lokasyon arasındaki iletişim dijital sinyalleri, analog sinyallere dönüştürebilen telefon hatları aracılığı ile kullanılan modemlerle sağlandı. 

    SLIP, genellikle özel seri bağlantılarda ve bazen çevirmeli bağlantı amacıyla ve genellikle 1200 bps ile 19.2 Kbps arasındaki hat hızlarında kullanılır. Ana bilgisayar ve yönlendirici varyasyonlarının birbirleriyle iletişim kurmasına izin vermek için kullanışlıdır. Ayrıca SLIP protokolü, bir bağlantının özelliklerini dinamik olarak kontrol etmek için kullanılabilecek herhangi bir bağlantı kontrol bilgisini tanımlamaz.

    SLIP (Serial Line Interface Protocol) Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

    SLIP ile PPP (The Point to Point Protocol) Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Özetle, SLIP (Serial Line Interface Protocol) seri hatlar üzerinden veri iletişimi için ilk olarak geliştirilmiştir. Daha sonra geliştirilen PPP (The Point to Point Protocol) daha fazla özellik ve avantaj sunar. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar