turknet logo

İnternet Terimleri

SSID Nedir? Nasıl Bulunur?

Ağustos, 2022
Paylaş
  • 21072
  • SSID Nedir? Nasıl Bulunur?

    Teknoloji kullanımı ile istediğimiz an istediğimiz bilgiye tek bir tıklama ile ulaşabiliriz. İstediğimiz bir ülkedeki influencer’ın canlı yayınına katılabilir ya da onlarca insanla aynı anda oyun oynayabiliriz. Bunlar internetin bize sunduğu imkanlardan yalnızca bir kaçıdır. İnsanların öğrenme isteği arttıkça, teknolojiye olan yatırımlar ve dolayısıyla internete olan yatırımlar da artmıştır.

    Bu yatırımların çoğu ise bilgisayarlara eklenebilecek ve internet performansını artırmak için kullanılacak cihazlar içindir. Bu cihazlardan biri ise SSID’dir. Bu yazımızda SSID aygıtını daha ayrıntılı bir şekilde ele alacağız.

    SSID günümüzde geleneksel sabit disklerin (HDD) yerini alan bir depolama aygıtıdır.  SSID bir sabit diskin tüm işlevlerini yerine getirebilmektedir ve sabit disklerden çok daha gelişmiştir. SSID ve HDD farkı şu şekildedir;

    Bu 4 özellik aslında SSID teknolojisinin ne kadar kullanışlı olduğunu ve neden tercih edildiğini açıklıyor diyebilmek mümkün. 

    SSID Ne İşe Yarar?

    SSID hard disklerin temel işlevi bilgisayarınızı daha verimli hale getirmektir.  Eski nesil hard diskler gibi içinde disk bulunmaz. Her gün kullandığımız bilgisayar ve telefonlar gibi çalışır. SSID’nin işlevleri temel olarak şunlardır;

    SSID aygıtı eski nesil sabit disklerden çok daha hızlıdır.  Verileri depolama işlemlerinizi sabit disklere oranla çok daha kısa sürede gerçekleştirirsiniz. 

    SSID aygıtı sabit disklerden çok daha uzun ömürlüdür. Çizilme düşme benzeri kazalara karşı dirençlidir. Uzun yıllar kullanıma uygundur.

    Verilerinizi depolarken SSID aygıtı içerisinde bulunan hafıza çiplerine kaydeder ve çalışma süresince verilerinizi hareket ettirmez böylelikle veriler güvenle saklanmış olur.

    SSID kullanımında hata oranı çok azdır. Verileriniz bozulmaz ve yükleme esnasında kaybolma silinme gibi durumlarla karşılaşılmaz. Uzun yıllar boyunca verilerinizi ilk günkü gibi saklayabilirsiniz.

    SSID eski nesil sabit disklerden çok daha hafiftir ve küçüktür. Bunun sebebi ise içerisinde ağırlık oluşturan parçalar olmamasıdır. Bilgisayarınız böylelikle daha ağır olmayacak ve taşırken sizi yormayacaktır.

    SSID almaya karar verdiğinizde karşınıza birden fazla seçenek çıkacaktır. Bu eski nesil sabit disklerde karşılaşmayacağınız bir durum.  Boyut ve tasarım konusundaki çeşitlilik daha fazla olduğu için isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza en çok hitap edeni seçebilirsiniz.

    SSID almak için yukarıda listelediğimiz gibi pek çok sebep vardır. Peki SSID alırken nelere dikkat etmeliyiz?

    SSID Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Bildiğiniz gibi elektronik cihazlar oldukça hassastır. Özellikle hassas cihazlara aygıtlar ekleyeceksek dikkatli olmamız gerekmektedir. Aksi halde ürünün ömrünü, verimini düşürebiliriz. Bu gibi bir durumu kimse yaşamak istemez.  SSID almak için öncelikle kalitesine dikkat etmelisiniz, daha önce ürünü kullanmış olan kişilerin yorumlarını okuyabilirsiniz.  Ek olarak uzman yardımı da alabilirsiniz.

    SSID Nasıl Bulunur?

    SSID bulmak zor değildir hatta sanılanın aksine oldukça kolaydır. SSID denilen aygıt aslında sizin aygıtınızı bağlamak istediğiniz Wİ-Fİ ağının adıdır. Evlerimizde gördüğümüz modemlerdir diyebiliriz.  Evinizdeki veya iş yerinizdeki modeminizin üzerinde SSID ve şifre bilgileriniz yazacaktır. 

    SSID Nasıl Takılır?

    SSID kurulumu yapmak için uzman olmanıza gerek yok. Sizlerde kolaylıkla takabilir ve kullanıma geçebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce cihazınızın içerisindeki verileri yedeklemeli ve bataryayı çıkarmalısınız. Cihazınızda bir sabit disk göreceksiniz, bu diski yuvasından çıkararak SSID aygıtını takmalısınız.  Dikkat etmeniz gereken nokta ise sabit diski yuvasından çıkarırken ve SSID aygıtının takarken SATA bağlantı noktalarının zarar görmemesidir. Tüm işlem tamamlanıp çerçeve sabitlendiğinde bilgisayarınızı kapatıp açarak kullanmaya başlayabilirsiniz.  

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar