turknet logo

Oyun Dünyası

Steam Nedir, Nasıl Hesap Açılır ve Oyun Satın Alınır?

Eylül, 2022
Paylaş
  • 20918
  • Steam Nedir, Nasıl Hesap Açılır ve Oyun Satın Alınır?

    Günümüz dünyasında hızla gelişen teknolojiyle birlikte sanal oyunlar da birçok kişi tarafından seviliyor ve oynanıyor. Bu oyunları kolayca indirebilmek ve satın almak için Steam denilen platform kullanılıyor. Böylelikle oyuncular birbirinden farklı oyunu satın alma ve indirme deneyimini en pratik şekilde gerçekleştiriyor.

    Steam Nedir, Nasıl Hesap Açılır ve Oyun Satın Alınır?

    Gelişen teknoloji ile oyun severlerin CD olarak kutulu satılan, ücreti ve ulaşması zor olan oyunların kolayca indirebilecekleri bir platform gelişti. Bilgisayarın ve internetin hayatımızdaki yeri büyük ölçüde genişledi. Bilgisayarın ve internetin hayatımıza girmesi ile birçok platform da beraberinde hayatımıza girdi. Steam işte bu platformlardan sadece biridir. Bilgisayar oyunu sevdalılarının vazgeçilmez platformlarından biri haline gelmiştir. Oyun severler Steam platformu sayesinde birçok oyunu kolay ve hızlı şekilde bilgisayarlarına indirebilmektedir. Bu platformda sadece oyun indirmeleri ve satın almaları dışında eklenti paketi, video ve yazılım ile ilgili programların satışı da yapılmaktadır. 

    Steam Hesap Nasıl Açılır?

    Steam platformunda hesap açmanız için yapmanız gereken ilk adım Steam sayfasına girerek karşınıza çıkan “Steam’e Katıl” butonuna tıklamak ve çıkan kayıt formunu doldurmaktır. Size gönderilen e-posta doğrulama bildiriminde çıkan bağlantıya tıkladıktan sonra kendinize kullanıcı adı ve şifre oluşturun ve “Kaydı tamamla” butonuna tıklayın. Kaydolma işlemini gerçekleştirdikten sonra artık siz de Steam kullanıcısı olacaksınız. Steam platformuna katılmak ve üye olmak ücretsiz ve oldukça basittir.

    Steamden Nasıl Oyun Satın Alınır?

    Steam platformunda oyun satın almak isteyen üyeler, direkt olarak istedikleri bir oyunu arayabilir veya “Mağaza” bölümünden yeni çıkan, popüler olan oyunlara bakabilirler. Oyunları satın almak için üstüne tıklayıp öncelikle “Sepete Ekle” işlemini gerçekleştirmek gerekmektedir. Sepetinize eklediğiniz oyunların ödemeleri için seçtiğiniz ödeme yöntemi ve sisteme eklediğiniz kredi kartı üzerinden satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Satın alma işlemini yaparken dilerseniz hediye olarak da oyun satın alabilirsiniz. Bunun için ”Hediye Olarak Satın Al” butonuna basmanız gerekmektedir. Aynı ekranda isterseniz istek oyun listenizi oluşturabilirsiniz. “İstek Listenize Ekleyin” seçeneğini kullanarak listeye ekleyebilir ve istediğiniz zaman bu listeden oyun seçerek indirebilirsiniz. Satın aldığınız oyunları direkt olarak profiliniz üzerinden “Kütüphane” kısmında bulabilirsiniz. Kütüphaneden satın aldığınız oyunun kurulumunun başlaması için “Yükle”ye tıklamalısınız. Oyun kurulumu ve kısa yolunun yer aldığı tikler ve bilgilerin yer aldığı sayfada “İleri” butonuna tıklayın. Sonrasında gelen ekranda kullanıcı sözleşmesini kabul ederek işleminizi sonlandırmak için “Finish” butonuna basın. İndirme işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını kütüphane sekmesinden takip edebilirsiniz.

    Steam platformu oyuncular için daha rahat, kolay erişilebilir bir ortam sağlar. Steam platformu sadece oyuncuların değil oyun şirketlerinin de oldukça tercih ettiği bir platformdur. Korsan satışların önüne geçmek ve daha fazla oyuncuya ulaşmak için oyun şirketleri oyunları Steam üzerinden satar. Steam platformunda istediğiniz veya merak ettiğiniz oyunların tanıtım videoları sayesinde karar vermeniz de mümkündür. Steam’de yeni çıkacak oyunların ön satışları da yapılmaktadır. Üye olduğunuz zaman ön satışlardan ve özel günlerde yapılan indirimlerden haberdar olabilirsiniz. Özellikle Steam yaz indirimleri, Black Friday ve yıl sonu indirimleri oldukça büyük ilgi görmektedir. Ayrıca Steam platformunda arkadaş ekleme, oyunları beraber oynama ve oyun hediye  etme seçenekleri de bulunmaktadır. Bu platformun sağladığı bir diğer kolaylık ise oyunları yedekleme seçeneğidir. Yani Steam’den üye girişinizi yaptıktan sonra indirdiğiniz oyunlara başka bilgisayarlardan da ulaşabilir ve zaman kaybetmeden direkt kurulum yapabilirsiniz. 

    Steam plaftormu hem oyun severlerin hem oyun şirketlerinin birbirlerine kolayca ve güvenli şekilde ulaşabildiği bir platformdur. Steam’de en çok satan ve oynanan oyunlar ile ilgili yazımızı da inceleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar