turknet logo

Oyun Dünyası

Steam’de En Çok Satan ve Oynanan Oyunlar

Şubat, 2023
Paylaş
  • 5888
  • Steam’de En Çok Satan ve Oynanan Oyunlar

    Dijital oyun platformları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Steam, 50 binden fazla oyuna erişim imkanı sunuyor. Farklı oyun türlerine ev sahipliği yapan platformda, oyuncuların en çok satın aldığı ve oynadığı oyunlardan bazılarını sizler için derledik. 

    Steam’de En Çok Satan Oyunlar

    Counter-Strike: Global Offensive

    Bir nişancı oyunu olan Counter-Strike: Global Offensive CS:GO kısaltmasıyla da bilinir. 2012’de piyasaya sürülen oyun, Counter-Strike serisinin dördüncü oyunu olarak büyük ilgi toplamıştır. Teröristler ve Ani-Teröristler olarak iki ayrı takımda yer alabilen oyuncular görevleri tamamlamaya, karşı takımdakileri yok etmeye çalışır. Silah Yarışı, Uçan Gözcü adlı modlar dâhil olmak üzere toplam 9 oyun modu vardır. Oyun Valve ve Hidden Path Entertaintment tarafından geliştirilmiştir.

    Apex Legends

    Ücretsiz bir Battle Royale oyunu olan Apex Legends, 10 milyondan fazla kez indirilmiş bir oyundur. Bu kahraman nişancı konseptli oyunda oyuncular iki veya üç kişilik takımlara ayrılır ve maçlarda 20 takım yarışır. Ayrıca takımlar haritada gösterilen Güvenli Bölge içinde kalmaya çalışırlar. Oyunun yapımcısı Drew McCoy’dur.

    Dota 2

    Valve Corporation tarafından geliştirilen bir tür savaş oyunu olan Dota 2, harita üzerinde oynanır. Takımlardan her biri, diğer takımın ana kalesini yıkmak için çabalar. Dünyanın birçok bölgesinde oyun için turnuvalar, etkinlikler düzenlenmektedir. Büyük turnuvalarda verilen ödüller sebebiyle Dota 2 oyunseverlerin dünyasında oldukça popülerdir. Konsepti fantastik Orta Çağ olan oyunda, karakterler Warcraft evrenindendir. Bu nedenle birçok Warcraft hayranı Dota 2 adlı oyunu satın almakta ve oynamaktadır.

    Hogwarts Legacy

    Harry Potter evreninde geçen bir oyun olan Hogwarts Legacy, büyücülüğü konu alıyor. Bu oyun bir aksiyon-rpg oyunu. Oyuncuların kendi karakterlerini yaratabildiği oyunda iksirler, büyülü yaratıklar gibi birçok fantastik öğe mevcut. Ayrıca oyuncular birçok haritadan yararlanabiliyor.

    Steam’de En Çok Oynanan Oyunlar

    Lost Ark

    Çok oyunculu rol yapma oyunu olan ve ücretsiz olarak piyasaya sürülen Lost Ark, önce Güney Kore’de, sonra ise tüm dünyada yaygınlaşan bir oyun. Çıkış yaptıktan bir gün sonra eş zamanlı oyuncu sayısı 1.310.054 oldu ve bununla Steam’de rekora imza attı. Karakterlerin sınıflara ayrıldığını ve savaşarak ilerlediklerini de belirtelim. Oyunun en belirgin özelliklerinden biri de oyuncular kaçmak ya da saklanmak yerine sürekli mücadele halinde olmalı! İyi bir karakterle takım oyunlarında büyük başarılar elde edilebiliyor.

    Grand Theft Auto V

    Rockstar Games tarafından yayımlanan bu oyun, 69 görev içeren bir aksiyon-macera oyunudur. Öykü üç ana karakter etrafında şekillenir. Oyuncular dövüş, soygun, araç sürme gibi eylemlerle ilerler. Grand Theft Auto V’te çoklu oyuncu modu ve tekli oyuncu modu vardır.  

    Rust

    Hayatta kalma oyunları arasında oldukça popüler olan Rust, oyuncuların malzeme toplayarak oyuna devam etmesini sağlayan bir öyküye sahip. Gerçek hayattakine benzer şekilde, oyuncuların tehlikelerden kaçınması gerekir. Örneğin radyasyonlu bir alandan kaçmak, iyi beslenmek gereklidir. Ayrıca oyuncular madencilik yaparak veya başka yollarla hayatta kalmaya çalışırlar.

    Siz de Steam’de en çok satan ve tercih edilen oyunları uzun süre beklemeye gerek kalmadan oynamak istiyorsanız GigaFiber’i tercih edebilirsiniz. Altyapı sorgulama işlemi sonrasında abonelik başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar