turknet logo

İnternet Teknolojileri

Süper Wi-Fi Nedir?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 783
  • Süper Wi-Fi Nedir?

    Wi-Fi teknolojisinin ortaya çıkmasıyla kablosuz internet çok hızlı bir biçimde yaygınlaştı. Bilgisayarlarımızda ve cep telefonlarımızda internet kullanımına başlamamızla birlikte teknolojik ürünlerimizin vazgeçilmez özellikleri arasına giren Wi-Fi teknolojisi zamanla yetersiz gelmeye başladı. İşte bu aşamada da hayatımıza Süper Wi-Fi teknolojisi girdi. 

    Daha etkili, hassas ve güvenli olan Süper Wi-Fi her zaman her alanda bağlantıda kalmanızı sağlıyor. Coğrafik olarak sınırlandırılmış bir Wi-Fi ağı deneyimi yaşatıyor. Süper Wi-Fi ile şu an kullandığımız Wi-Fi arasında çalışma mantığı olarak herhangi bir farklılık bulunmuyor. Süper Wi-Fi sadece çok daha güçlü bir menzil ve sinyale sahip. Peki Süper Wi-Fi nasıl kullanılıyor, ne işe yarıyor? 

    Süper Wi-Fi Nedir? Ne İşe Yarar?

    Super Wi-Fi, uzun mesafelerde yüksek hızlı bağlantı sağlamak gibi çeşitli uygulamalar için kullanılabilen bir kablosuz teknoloji türüdür. Kullanıcılarının mümkün olan en iyi deneyimi yaşamalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Hong Kong merkezli bir şirket olan Altai Technologies, Süper Wi-Fi’yi 2007 yılında geliştirerek patentini almıştır. Teknoloji ilk olarak 2007 yılında çeşitli ülkelerde kullanılmaya başlanmıştır. Süper Wi-Fi geniş dış mekanlarda kullanılabilmektedir. 

    Süper Wi-Fi Avantajları Nelerdir?

    Süper Wi-Fi kullanmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bunları şu şekilde maddelendirebilmek mümkündür;

    Bu yeni teknolojiye çalışma prensibi olarak da farklı olmaması sebebiyle kolaylıkla alışabileceğiz.  Kullanımının hayatımıza getireceği büyük katkılar ve kolaylıklar da cabası!

    Süper Wi-Fi Nerelerde Kullanılabilir?

    Süper WiFi, geleneksel WiFi teknolojisinin çok maliyetli olduğu veya uygulanabilir olmadığı durumlarda en az geleneksel Wi-Fi kadar verimli ve uygun maliyetli bir çözüm sunmak için tasarlanmıştır. 

    Standart WiFi erişim noktalarına kıyasla 10 kata kadar daha fazla kapsama alanı ve 5 kat daha fazla kapasite sunma yeteneği ile Süper WiFi, en sık standart WiFi teknolojisinin karşılayamadığı zorlu kullanım durumlarında kullanılır.

    Wi-Fi ile Süper Wi-Fi Arasındaki Farklar Nelerdir?

    WiFi teknolojisi, kablosuz bağlantı sağlamak için nispeten basit ve düşük maliyetli bir çözüm olarak kabul edilir. Ancak, geniş dış mekan gibi zorlu kullanım durumlarında, gerekli sayıda erişim noktası ve kapsama zorlukları, normal Wi-Fi sağlayıcıları için olumsuzluklar arasındadır. Super Wi-Fi ise bir mil mesafeye kadar herhangi bir standart WiFi özellikli cihazla aynı işlevi görebilir ve çift yönlü bağlantılar oluşturabilir.

    Geleneksel Wi-Fi yerini Super Wi-Fi’ye bırakacak mı? Bu sorunun cevabı şu an verilemez ancak 2012’den bugüne her geçen gün Super Wi-Fi tanımını daha çok duymaya başladık. Geleneksel Wi-Fi’ye göre sunduğu avantajlarla gelecek dönemlerde daha fazla Super Wi-Fi ile karşılaşacağız.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar