turknet logo

Telekomünikasyon Sektörü

Taahhütsüz İnternet Nedir?

Nisan, 2022
Paylaş
  • 9304
  • Taahhütsüz İnternet Nedir?

    İnternet hizmeti seçmek bazen zor olabiliyor. Araştırmaya başladığınızda karşınıza onlarca farklı tarife ve operatör çıkabilir. Doğru olanı seçmek için ilk olarak ihtiyacınızı belirlemelisiniz. Evde kullanan kişi ve cihaz sayısı burada tabii ki en büyük belirleyici. Fakat seçim yaparken sadece hız ve kota gibi detaylarla ilgilenmek size en doğru sonucu vermeyebilir. Gözden kaçabilen, aslında çok önemli olan taahhüt detayı da var. 12 ay, 24 ay taahhüt isteyen birçok operatör varken aynı zamanda taahhütsüz internet sunan da yeni nesil operatörler var. Biz de sizin için taahhütsüz interneti tüm yönleri ile ele aldık.

    Taahhütsüz Ne Demek?

    Operatörler, internet ülkemize geldiğinden beri hizmetlerini taahhütlü olarak sunuyor. Yani oldukça eski bir özellik. Siz herhangi bir hizmet almak istediğinizde 12 ay ya da 24 ay aynı hizmeti kullanacağınıza dair bir taahhütname imzalıyorsunuz. Böylece hizmeti isteseniz de taahhüt bitmeden iptal edemiyorsunuz. Taahhütsüz hizmetler ise aslında yeni konu. Pek çok konuda olduğu gibi bu taahhüt alışkanlığını da ülkemizde ilk kez yıkan TurkNet! Kullanıcılar ilk zamanlarda bunu garipsese de günümüzde artık birçok kullanıcı sadece taahhütsüz internet istiyor.

    Taahhüdü bitirmek isteyen kullanıcılar ise taahhüt cayma bedeli adı verilen bir tutar ile karşı karşıya kalıyor. Bu tutar hizmetinizin liste fiyatı üzerinden yani indirimsiz versiyonu üzerinden hesaplanır. Çoğu kullanıcı kendi hizmetinin liste fiyatını bilmez. Bu yüzden yüksek taahhüt cayma bedelleri ile karşılaşınca büyük bir şaşkınlık olur ve mecburen taahhüt bitene kadar hizmeti kullanmaya devam eder. Taahhütsüz bir hizmet alarak bu tarz durumlarla hiç karşılaşmadan internetinizi özgürce kullanabilirsiniz.

    Taahhütsüz İnternet ve Fatura Ne Anlama Gelir?

    Taahhütsüz internet anlatmak için önce zıt durumu ile başlamak daha doğru olabilir. Yani taahhüt verdiğinizde sizi nasıl bir deneyim beklediğinden emin olmalısınız. Artılarına karşı nelerden vazgeçtiğinizi iyi düşünmelisiniz. Beğenmediğiniz, istemediğiniz zaman bırakma özgürlüğünüz tamamen gitmiş oluyor. Size taahhüt edilen hizmeti alamasanız da 24 ay boyunca bu hizmeti kullanmanız gerek. Tüm bu sebeplerden taahhüt verirken iki kez düşünmekte fayda var. Taahhütsüz hizmetlerin faturaları ise diğer hizmetlerle tamamen aynı olur. Bazı operatörler farklı sistemler uygulasa da genel olarak kişinin abone olduğu tarihe göre ya da aylık olarak çıkmaktadır. Bu faturayı ödediğiniz takdirde 30 gün boyunca hizmetinizi kullanabilir sonrasında ise beğenmediğiniz takdirde ek bir ücret ödemeden iptal edebilirsiniz.

    Taahhütsüz İnternetin Avantajları

    Taahhütsüz internet tercih etmek istediğiniz zaman hizmeti aldığınız operatörün size karşı birçok sorumluluğu oluyor. Mesela size her daim iyi hizmet sunmak zorunda. Aksi halde rahat bir şekilde hizmetinizi iptal edebilirsiniz. Standardını sürekli yukarıda tutmak ve güncellemek zorundadır. Zaman geçtikçe rekabet içerisinde olduğu diğer operatörler hizmetini iyileştirirken geride kalma lüksü olamaz. Yani siz taahhüt vermeden her zaman iyi hizmet alma taahhüdü almış olursunuz.

    Size sunulan bu özgürlük sayesinde internet hizmeti bir sorun olmaktan çıkar ve alabileceğiniz en iyi hizmeti aldığınızdan emin olursunuz. İnternet hizmeti tercih ederken tüm bu detayları göz önüne almanızı ve ihtiyacınızı tam belirlemenizi öneriyoruz. Umarız hak ettiğiniz internet deneyimini özgürce kullanırsınız!

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar