turknet logo

İnternet Teknolojileri

Tasarımcılar ve Grafikler için En İyi Chrome Eklentileri

Ağustos, 2022
Paylaş
  • 674
  • Tasarımcılar ve Grafikler için En İyi Chrome Eklentileri

    Gelişen dünya ile birlikte birçok yeni marka ortaya çıkmıştır. Bu yeni markaların yanı sıra çok uzun zamandır var olan markalar da vardır. Oluşan bu rekabet durumunda markalar kullanıcılar tarafından tercih edilmek ve bilinmek için çeşitli reklam kampanyaları oluşturmaktadır. Bu reklam kampanyalarında üç önemli faktör vardır. Bu faktörler reklam verilen mecra, marka ve yaratıcılıktır. Fakat bu faktörler de kendi içerisinde bir önem sırasına sahiptir. Bu doğrultuda en önemli faktör %51’lik bir oranla yaratıcılıktır. Yaratıcı olmak, iç görülere uygun fikirler üretmek ve bunları tasarlamak oldukça önemli ve güçtür. 

    Bu tasarımları oluştururken tasarımcılar ve grafikerler çeşitli uygulamalar kullanmaktadır. Bu uygulamalar arasında çeşitli tasarım programları yer alsa da en çok kullanılan uygulama şüphesiz Google arama motorudur. Google Chrome içerisinde kolayca kurulan eklentiler sayesinde tasarımcılara ve grafikerlere çeşitli kullanım kolaylıkları sunulmaktadır. Bir tasarımcı herhangi bir tasarım uygulaması üzerinde bir çalışma gerçekleştirirken bazı materyal ya da bilgilere ihtiyaç duyar. Örneğin, yazı fontunun ne olduğunu bilmek, kullanılan resimler, renk kodunu öğrenerek doğru rengi kullanabilmek ya da etkili sayfa düzenleri oluşturabilmek için bir takım Chrome uzantılarına ihtiyaç duyar. Yaratıcı ve profesyonel tasarımlar hazırlamak isteyen grafikerler için en iyi Chrome uzantıları ve işlevleri şunlardır:

    Bir tasarım oluştururken elbette yaratıcılık ön plandadır. Fakat bu yaratıcılığı destekleyecek, işinizi kolaylaştıracak eklentilerin de önemi oldukça büyüktür. Bir web sitesi tasarlarken ihtiyaç duyabileceğiniz Chrome eklentilerini indirerek sizler de daha profesyonel işler ortaya çıkarabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar