turknet logo

Güncel Yaşam

Televizyona İnternet Nasıl Bağlanır?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 41563
  • Televizyona İnternet Nasıl Bağlanır?

    Dizi ya da film izlemek ya da yemek yerken herhangi bir video izlemek çoğu insanın neredeyse her gün yaptığı bir şey. Hatta artık bunun için internet üzerindeki platformlar var. Bunlar sadece mobil cihazlardan ya da bilgisayarlardan izlenmek zorunda değil. Artık televizyonlara da internet bağlayarak istediğinizi izlemeniz mümkün. Bunun için smart televizyonlar olduğu gibi smart olmayan televizyonunuza da internet bağlamanız mümkündür. Bu yazımızda sizler için televizyon internete nasıl bağlanır? sorusunun cevabını verdik.

    Televizyon İnternete Nasıl Bağlanır?

    Bilgisayardan ve mobil cihazlardan izlediğiniz her şeyi televizyondan da izleyebilirsiniz! Üstelik daha büyük olduğu için televizyondan izlemek sizin için çok daha rahat olabilir. Bunun için de tv internete nasıl bağlanır? Öğrenmeniz gerekir. Bu sorunun cevabını smart televizyonlar ve diğer televizyonlar olarak ikiye ayırabiliriz.

    Eğer televizyonunuz smart tv ise ve kablosuz internet kullanıyorsanız işler sizin için tv internete nasıl bağlanır? Sorusunu cevaplamak daha kolay olacaktır. Çünkü smart tv özellikleri içinde Wi-Fi ayarlarının olması da vardır. Uzaktan kumanda ile HOME yani ana menü tuşuna tıklamalısınız. Daha sonra ayarlar üzerinden kablosuz ağları listele seçeneğini tercih edebilirsiniz. Zaten bilgisayarda ve mobil cihazlarda olduğu gibi smart tv de modeminizden gelen bağlantıyı görecektir. Bağlana tıklamanız ve şifreyi girmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca smart tv telefondan da yönlendirilebilir. Yapacağınız tüm işlemlerde telefonunuzu kumanda gibi de kullanabilirsiniz.
    Kablolu internet için modem ya da router üzerinden bir kablo bağlantısı oluşturmalısınız. Genellikle televizyonlarda CAT5 ve CAT6 gibi internet kabloları kullanılabiliyor. Kumandada HOME tuşuna basmanız ve ayarlara gitmeniz gerekir. Daha sonra ağ seçeneğinden “ağ ayarla”yı ve sonrasında da kablolu seçeneğini tercih etmeniz gerekir. Kablolu internet için LAN adı verilen soketi televizyonun arkasında kullanmalısınız. Daha sonra bir Ethernet kablosu ile televizyon internete bağlanabilir. Genellikle bu adımlar izlense de eğer sizin televizyonunuz için böyle değilse kullanma kılavuzundan adımları takip edebilirsiniz.

    Eğer televizyonunuz smart tv değilse, yani internetsizse ya telefon bağlantısı oluşturarak internete bağlanabilirsiniz ya da kablo kullanarak. Google Chromecast uygulamasıyla telefon bağlantısı oluşturmak mümkün, IOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise Apple TV seçeneği var. Kablo ile bağlanacaksanız SlimPort gibi HDMI çıkışı olan kablolar kullanmanız gerekir. Kablosuz bir USB adaptör ile de bu bağlantı sağlanabilir. Yani televizyonunuzu bir nevi smart tv yapmanız gerekir.

    Televizyon İnternet Hızından Nasıl Etkilenir?

    Smart tv de internet kullanan her cihaz gibi internet hızını etkiler ve internet hızından etkilenir. Film ve dizi izleme gibi durumlarda internet hızınız iyi değilse donma ve takılmalar yaşayabilirsiniz. Bunun için öncelikle  internet hız testi yapabilirsiniz. İnternet altyapısı da internet hızı için önemlidir. ADSL, VDSL, Fiber gibi altyapı hizmetleri mevcuttur. Buraya tıklayarak bulunduğun lokasyonda alabileceğiniz maksimum internet bağlantısını öğrenebilirsiniz.

    TurkNet kullanıcılarına yüksek hızda interneti en uygun fiyatla sağlıyor. Siz de film izlerken beklemek zorunda kalmak istemiyorsanız yüksek hızlı ve kaliteli internet bağlantısı için TurkNet olarak kendi altyapımızla sunduğumuz GigaFiber hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Altyapı sorgulama yaparak adresinizde alabileceğiniz internet hızınızı öğrenebilir ve İnternet Abonelik Başvurunuzu hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar