turknet logo

Güncel Yaşam

Türkiye – Dünya İnternet Hız Sıralaması

Şubat, 2022
Paylaş
  • 36759
  • Türkiye – Dünya İnternet Hız Sıralaması

    Ücretsiz bir şekilde mobil ve sabit internet hızı ölçmeyi sağlayan Speedtest, internet hız sonuçlarının yer aldığı 2021 4. çeyrek raporunu yayımladı. Türkiye’nin de yer aldığı raporda, dünyanın 178 farklı ülkenin internet hızlarına ait veriler bulunuyor. Türkiye; 178 ülke arasında sabit internet hızı ortalamasında 105. sırada yer alırken, mobil internet hız ortalamasında ise 59. sırada yer buldu. 

    Peki, bu sonuçlar ülkemizdeki internet hızı hakkında bize ne ifade ediyor? Dünyanın diğer ülkelerindeki internet hız ortalamaları neler? En hızlı internete hangi ülke sahip? Detayları yazımızda bulabilirsiniz. 

    Speedtest Global Index Nedir? 

    Öncelikle raporu yayımlayan Speedtest’ten kısaca bahsedelim. 

    Speedtest, 10 binden fazla sunucuyla oldukça geniş bir test altyapısından yararlanıyor. 190 ülkede, kullanıcıların bulundukları konumlarda her zaman yerel bir sunucuda internet hız test yapabilmelerini sağlıyor.  

    Speedtest Global Index, dünyanın her yerinden internet hız verilerini aylık olarak karşılaştırır. Veriler, her ay Speedtest kullanan gerçek kişiler tarafından yapılan yüz milyonlarca testten gelir. Toplanan bu veriler mobil ve sabit hat internet hız ortalaması olarak açıklanır.  

    Dünyanın En Hızlı İnterneti Hangi Ülkede? 

    Güney Asya ülkesi olan Singapur, Speedtest tarafından açıklanan listede dünyanın en hızlı internet ortalamasına sahip. Singapur’un sabit internette ortalama indirme hızı 192,17 Mbps olarak zirvede yer alıyor. İkinci sırada yer alan Şili’de ise 187,50 Mbps ortalama sabit internet hızı bulunuyor. Üçüncü sırada ise bir diğer Asya ülkesi olan Tayland var. Sabit internette ortalama indirme hızı 175,93 Mbps olarak belirlenmiş. 

    Dünyada en hızlı sabit internet ortalamasına sahip ilk 10 ülke: 

    Mobil internette ise en yüksek hız ortalamasına sahip ülke Birleşik Arap Emirlikleri, 138,38 Mbps mobil internet hız ortalamasıyla ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada ise bir İskandinavya ülkesi olan Norveç bulunuyor. Norveç’te yaşayanlar 119,12 Mbps ortalama mobil internete sahipler. Güney Kore, 108,26 Mbps mobil internet hız ortalamasıyla listenin üçüncü sırasında bulunuyor. 

    Dünyada en hızlı mobil internet ortalamasına sahip ilk 10 ülke: 

    Türkiye’nin İnternet Hız Ortalaması Sonuçları 

    Speedtest’in yayınladığı verilere göre Türkiye 26,87 Mbps sabit internet indirme hız ortalaması ile 105.sırada yer alıyor. Türkiye bu sıralamayla birçok Avrupa, Afrika, Orta ve Güney Amerika ülkelerinin gerisinde bulunuyor.Türkiye’nin mobil internet indirme hızı ortalaması ise 31,43 Mbps. Bu sonuç Türkiye’yi 138 ülke arasında 59. sıraya yerleştiriyor. Mobil internet hızında, sabit internet hız sıralamasına göre daha iyi bir noktada olduğumuzu ifade edebiliriz. 

    Türkiye’deki şehirlerin internet hız sonuçlarına baktığımızda ise en hızlı internete sahip ilk 5 şehir: İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa.  

    Speedtest’e göre Türkiye’nin lideri ise açık ara fark ile TurkNet. Türkiye internet hızı ortalaması 26.87 Mbps iken dünya standartlarında bir internet hizmeti deneyimleyen TurkNet’lilerin ortalama hızı ise 44.60 Mbps. 

    Türkiye’nin En Hızlı interneti: TurkNet 

    Speedtest sonuçlarına göre TurkNet, Türkiye’nin en hızlı sabit genişbant internet sağlayıcısı. TurkNet kullanıcılarına sadece ₺99.90 sabit fiyat ile dünyanın en hızlı interneti TurkNet GigaFiber hizmeti sunuyor. GigaFiber’e sahip kullanıcılar, 1000 Mbps Download ve Upload hızıyla Türkiye’nin ve dünyanın en hızlı internetinin keyfini çıkarıyor. Ayrıca TurkNet, açıklanan verilere göre, Türkiye’deki en az gecikmeyle internet hizmeti sunan internet sağlayıcıları arasında yer alıyor. 

    İnternet operatörlerinin taahhüt ettiği internet hızı ile kullanırken karşılaştığımız internet hızı arasında büyük farklar olabiliyor. Speedtest, bu konuda yaptığı ölçümlemede Türkiye’deki en tutarlı internet sağlayıcısının TurkNet olduğunu açıkladı.TurkNet, herhangi bir kota ve limit uygulamadan abonesi olduğunuz internet paketinin en yüksek hızda size ulaştırıyor. 

    TurkNet iyi bir internetin herkesin hakkı olduğunu biliyor. Kota, taahhüt ve modem ücreti gibi engellerle uğraşmadan sadece kullanıcılarına daha özgür bir internet deneyimi sunmaya çalışıyor. Eğer Türkiye’deki internet kullanıcıların tamamı TurkNet’li olsaydı, sıralamada 30’dan fazla ülkeyi geride bırakacağını ve daha üstte yer alacağını biliyor muydunuz? Siz de hemen TurkNet’li olarak sınırsız internet deneyimini özgürce kullanmaya başlayın!  Altyapı sorgulama yaparak adresinizde alabileceğiniz internet hızınızı öğrenebilir ve İnternet Abonelik Başvurunuzu hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.

     

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar