turknet logo

Güncel Yaşam

Akıllı Televizyon Seçim Rehberi

Ocak, 2022
Paylaş
  • 1548
  • Akıllı Televizyon Seçim Rehberi

    Yeni bir akıllı televizyon almak istiyor fakat seçim sürecinin yorucu olmasından endişe mi ediyorsunuz? İncelemeniz gereken birçok marka, model ve özellik olması sizi karar verme aşamasında zorluyor mu? Bu durumları ortadan kaldırmak ve akıllı televizyon alırken çokça zaman harcamanız için işinizi kolaylaştıracak bir rehber hazırladık. Böylece ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun televizyona karar vermeniz zorlu bir süreç haline gelmeyecek.

    Akıllı Televizyon Nedir?

    Akıllı televizyon en basit tanımıyla internet bağlantısı olan televizyondur. Bu televizyon modelleri sayesinde telefondan girebildiğiniz çoğu uygulamaya televizyon üzerinden de girebiliyorsunuz. Bir kez internete bağlandıktan sonra aynı telefon ve bilgisayar gibi bağlandığı Wifi ağını tanıyor. Daha sonra dizi – film izleyebiliyor, oyun oynayabiliyor ve hatta hava durumuna bile bakabiliyorsunuz. Yani akıllı televizyonlar normal televizyonlara göre çok farklı özellikler sunuyorlar.

    Akıllı Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Tıpkı normal televizyonlarda olduğu gibi akıllı televizyonların da çok fazla çeşidi ve markası vardır. Bu sebeple seçim yapmak biraz zorlaşabilir ama yine de biraz araştırma ile kendinize en doğru modeli bulabilirsiniz.
    Normal televizyon seçimindeki gibi akıllı televizyon seçimi yaparken de ilk dikkat edilmesi gereken şey ekran boyutudur. Ekran boyutu çok çeşitlidir. 14 inch ekrandan 100 inch ekrana kadar televizyon bulmak mümkündür. Bu sebeple televizyonu koyacağınız yer ve odaya göre bir tercih yapmanız gerekiyor. Büyük ekran her ne kadar kalite açısından daha iyi olsa da gereğinden fazla büyük olması televizyonu sığdıramama gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca eğer televizyonla oturduğunuz yer arasında yeteri kadar mesafe yoksa büyük ekran göz yorabileceği gibi çok küçük ekran da iyi bir görüş sağlayamamanıza sebep olur. Dolayısıyla ekran boyutu akıllı televizyon seçimi yaparken önemlidir.

    Akıllı televizyon seçiminde bir diğer önemli nokta ise kullanılan paneldir. Temelde son teknoloji iki panel türü vardır: LED LCD ve OLED. LED LCD akıllı televizyon modelleri çok canlı görüntüler vermeleri sebebiyle sıklıkla tercih edilirler. OLED akıllı televizyon modellerinin ise yüksek kontrast oranları vardır. HDR uyumlu bir akıllı televizyon almanız daha iyi olur. HDR televizyonlar diğer televizyonlara nazaran daha canlı ve renkli görüntüler verirler. Bu son teknoloji izleme kalitenizi arttırır. Bu sebeple akıllı televizyon seçiminde mutlaka HDR uyumlu olmasına özen göstermelisiniz.

    Bir diğer önemli faktör ise çözünürlüktür. HD çözünürlük isim olarak iyi gibi dursa da bu modellerden uzak durmalısınız çünkü çok daha iyileri var. 4K ve üzeri çözünürlükte bir akıllı televizyon seçimi yapmanız en mantıklısı olacaktır. 4K çözünürlükteki modellerin aşağısını düşünmemeniz daha faydalı olacaktır. 8K modellerde henüz dizi ve filmler üretilmediği için de bu modelleri almanız henüz çok mantıklı değildir.
    Ses sistemi de en az görüntü kalitesi kadar önemlidir. Bu sebeple ses sistemini kontrol etmeniz ve hatta daha zevkli film ve maç izlemek için bir de ses sistemi almayı düşünmeniz mantıklı olacaktır!
    Akıllı televizyonlar da diğer interneti kullanan her cihaz gibi internet hızını etkiler ve etkilenir. Özellikle YouTube ya da Netflix gibi interneti çok harcayan uygulamalar kullanıyorsanız. Bu da internetinizin yavaşlamasına sebep olur. Buraya tıklayarak internetinizin hızını test edebilirsiniz. Kesintisiz bir televizyon deneyimi yaşamak için TurkNet’in yüksek hızlı ve avantajlı internet paketlerine göz atabilirsiniz!

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar