turknet logo

Telekomünikasyon Sektörü

Fiber İnternet Nedir? Neden Tercih Edilmelidir?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 25148
  • Fiber İnternet Nedir? Neden Tercih Edilmelidir?

    Siz de yüksek hızda kesinti yaşamadan bir internet deneyimi istiyorsanız doğru yerdesiniz. Fiber internet tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak en güncel ve gelişmiş teknolojidir. Yüksek bant genişliği ve uzun süre beklemenize gerek kalmadan dosya indirme(download) / yükleme(upload) imkanı sunan fiber internet, günümüzde alabileceğiniz en hızlı internet bağlantı seçeneklerinden biridir. Fiber internet hakkında daha fazla bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz

    Fiber İnternet Nedir?

    Fiber internet fiber optik kablolar aracılığıyla iletilen internettir. Bu kablolar cam ve onu koruyan plastik bir kılıftan oluşmaktadırlar. Bu kablolarla ışık sinyalleri gönderilir. Böylece fiber internet daha hızlı ve veri kaybı olmadan iletilir. Cam, çekirdeği korur ve çekirdek de çok ince bir yapıya sahiptir. Diğer internet altyapıları bakır tel ile taşınırlar. Bakır telde fiber internete göre daha çok sinyal kaybı mevcuttur. Bu sebeple fiber internet, dünyanın en hızlı internet altyapısı olarak kabul edilir.

    Fiber İnternetin Neden Tercih Edilmelidir? Avantajları Nelerdir?

    Öncelikle belirttiğimiz gibi diğer internetlere göre fiber internet bağlantısı çok daha hızlıdır. Hem evinizde hem de iş yeriniz için idealdir. Fiber internet diğer internet bağlantıları gibi telefon bağlantısına gerek duymaz. Yani sabit telefon bir hattına sahip olmanıza gerek yoktur. Ayrıca fiber optik kablolar bakır kablolara göre çok daha güvenli, kesintisiz ve çevre dostudur. Sorunsuz bir oyun deneyimi için fiber internet tercih etmeniz gereklidir. Böylece online oyun oynarken lag ve ping ile karşılaşmazsınız. Akıllı televizyonun özelliklerinin tam anlamıyla tadını çıkarmak istiyorsanız fiber internetin hızından faydalanmanız gerekmektedir. 4K film izlemek için yüksek bant genişliğine ihtiyacınız vardır. Birçok cihazın aynı anda internete bağlı olması artık sizin bir sorun olmaktan çıkacak. Aynı ağ bağlantı üzerinden çok sayıda akıllı cihaz ve kullanıcının bağlanması internetinizde hız düşüklüğü oluşturmayacak.

    Eğer siz de fiber internet kullanmaya karar verdiyseniz öncelikle yapmanız gereken bulunduğun lokasyondaki internet altyapısı kontrol etmek. Hızlı ve kolay bir şekilde altyapı sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Altyapınıza en uygun ve yüksek hızda internet için TurkNet’in internet paketlerini inceleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar