turknet logo

İnternet Teknolojileri

Fiber İnternetin Home Wi-Fi için Önemi Nedir?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 1336
  • Fiber İnternetin Home Wi-Fi için Önemi Nedir?

    Fiber internet, yüksek hızlı internet bağlantısındaki en güncel ve gelişmiş teknolojilerden biri. Eve kadar fiber (Fiber to the Home – FTTH) olarak da bilinen fiber internet, daha yüksek bant genişliği, yüksek çözünürlükte video izleme, kısa sürede dosya indirme/ yükleme ve web sitelerin açılması için uzun süre beklemeye gerek kalmadan internette gezinme imkanı sağlar. Fiber optik kablolar, daha fazla bant genişliği sunan ve verileri elektrik yerine ışık sinyalleri kullanarak daha yüksek hızlı ileten bir telekomünikasyon kablosu türüdür. Dolayısıyla, fiber internet alabileceğiniz en hızlı internet bağlantısı türlerinden biridir.

    Diğer birçok internet bağlantısı türünden farklı olarak, fiber genişbant, bilgi iletmek için optik kablolara dayanır. Bu kablolar, geleneksel genişbant bağlantılarından 100 kat daha hızlı olarak saniyede 1 gigabayt hıza kadar veri taşıma kapasitesine sahiptir. Ayrıca Telekom şirketleri ve internet servis sağlayıcıları, bakır kablodan daha yüksek hız ve güvenilirlik sağladığı için fiber kablo kullanır. Yüksek performanslı veri aktarım hızları ve düğümler arasındaki daha uzun mesafeler, fiber ağların kurulumunu geleneksel telefon hatları kurmaktan daha ucuz hale getirir.

    Fiber İnternetin Faydaları Nelerdir?

    Fiber internetin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

    Fiber İnternet Home Wi-Fi için Önemli mi?

    Evinizin büyüklüğü veya akıllı cihazlarınızın sayısı internet performansınızı etkiler. Bu yüzden evinizdeki Wi-Fi’nin bir fiber internet bağlantısına sahip olması hem hız hem de güvenilirlik açısından oldukça önemli. Fiber optik kabloların kullanımı, az bilgi kaybıyla bilginin uzun mesafelerde iletilmesini kolaylaştırır. Bu geleneksel bakır kablo bağlantılarından daha fazla bant genişliği sağlıyor olması anlamına geliyor. Ayrıca, parazit veya bozulma olmadan tek seferde daha fazla veri iletebilirler.

    Diyelim ki metrekare olarak geniş bir evde, 4 kişi yaşıyorsunuz. Evdeki herkes iş, eğitim, hobi ya da eğlence amaçlı günün birçoğunu internette geçiriyor. Hem de çoğu zaman aynı anda. Üzerine bir de evinizde TV, çamaşır makinası, güvenlik sistemleri, akıllı robot süpürge vs. gibi birçok akıllı cihaz var. Böyle bir durumda hız kaybını en aza indirmek ve verimli bir sinyal dağılımı ile evinizdeki internet deneyimi yükseltmek için Fiber internet oldukça önemli.

    Fiber İnternet Altyapı Sorgulama Nasıl Yapılır?

    Evinizde veya iş yerinizde fiber internet olup olmadığını öğrenmek için öncelikle bulunduğunuz konuma ait altyapı sorgulaması gerçekleştirmeniz gerekir.

    Altyapı sorgulamalarını adres ile veya sabit telefon numarası ile sorgulama olmak üzere 2 farklı şekilde gerçekleştirmeniz mümkün.

    Bu iki sorgulama seçeneğinden biriyle fiber altyapınız olup olmadığını öğrenebilir ve gerekirse kurulumunu da sağlayabilirsiniz.

    Altyapı sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirerek konumunuzun altyapı durumunu öğrenebilirsiniz.

    Fiber İnternet Kurulumu Nasıl Yapılır?

    Fiber internet kurulumu TurkNet ekiplerimiz tarafından evinizde veya iş yerinizde çok kısa sürede gerçekleştiriliyor. En iyi hizmeti alabilmeniz için tüm altyapı ve kurulum işlemleri güvenli ve kontrollü bir şeklinde tamamlanıyor. Kurulum hizmeti hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar