turknet logo

İnternet Teknolojileri

Home Wi-Fi Teknolojisi Nedir?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 1568
  • Home Wi-Fi Teknolojisi Nedir?

    Home Wi-Fi, internet bağlantısını evin her bölgesine eşit olarak yaymak için bir veya daha fazla erişim noktasından bağlantı oluşturulmasını sağlayan bir teknoloji. Amacını, alınan internet hizmetini tüm eve verimli şekilde dağıtmak ve internet deneyimini iyileştirmek olarak tanımlayabiliriz. Home Wi-Fi sayesinde evinizin her noktasından tüm cihazlarınıza hızlı, güvenli, eşit bir internet bağlantısı sağlayabileceğinizi söyleyebiliriz.

    Home-Wi-Fi’ın Avantajları Nelerdir?

    Home Wi-Fi’ın en büyük avantajı, birden fazla cihazla eş zamanlı olarak internete erişim sunması. Bir diğer avantajı ise, kullanıcıların farklı konumlardan hız kaybına uğramadan internete bağlanabilmesi. Böylelikle evinizdeki teknolojik cihazların ya da internete bağlanan kişi sayısının bir önemi kalmaz. Peki nasıl?

    Diyelim ki evinizdeki TV, PS, klima veya güvenlik sistemleri gibi birçok akıllı cihaz kullanıyorsunuz ve evde internetinizi birden fazla kişi ile paylaşıyorsunuz. Evin metrekaresi ve duvarların kalınlığı da üzerine eklendiğinde evinizin bazı bölgeleri Wi-Fi sinyali için zayıf noktaya dönüşüyor. Home Wi-Fi sayesinde akıllı cihaz ve çoklu kullanıcının Wi-Fi sinyalleri üzerinde oluşturduğu trafiği hafifleterek sinyallerin evin her noktasında eşit ve verimli dağıtılmasını sağlayabiliyorsunuz.

    Mesh Wi-Fi Nedir? Nasıl Çalışır?

    Mesh Wi-Fi, doğrudan modeminize bağlanan bir ana yönlendiriciden ve tam Wi-Fi kapsama alanı oluşturmak için evinizin içine yerleştirilmiş bir veya birden fazla yönlendiriciden oluşur. Yönlendirici sayısı evinizin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Tüm yönlendiriciler tek bir kablosuz ağın parçasıdır. Bu nedenle ağ ve parola değişikliği yapmanıza gerek kalmaz.

    Mesh Wi-Fi, evinizdeki fiziksel engellerden (duvar, zemin, kapı vb.) ve geniş menzilden meydana gelen sinyal düşüklüğünü ortadan kaldırmanızı sağlar. Bunu yaparken menzil genişletici kullanımında olduğu gibi güçlü sinyal almaya devam etmek için oda değiştirdiğinizde farklı bir ağ bağlantısına geçiş yapmanıza gerek kalmaz. Sinyal kaybı yaşamadan sorunsuz bir şekilde evinizde dolaşarak internet kullanımına devam edebilirsiniz.

    Mesh Wi-Fi Nerelerde Kullanılır? Hangi Kullanıcılar İçin Uygundur?

    Sinyalin Eşit Dağılmadığı Her Ev için Mesh Wi-Fi Gerekli midir?

    Sinyalin eşit dağılmadığı evlerde akla ilk gelen çözüm sinyal çoklayıcılar oluyor; fakat bu cihazlar sorun tanımlaması yapmadan çalışıyor. Bu da çoğu kullanıcı için çözüm değil. Sorunu anlayıp çözüm için kullanılacak cihazların evin en uygun noktalarına yerleştirmek çok önemli.

    Mesh Wi-Fi ise özellikle zayıf veya eksik Wi-Fi kapsama alanı sorunları yaşayan orta ve büyük boyutlardaki yapılar için tasarlanan bir teknoloji. Menzil genişleticiler küçük yapılarda sinyal ve kapsama alanı problemlerini ortadan kaldırabilir. Ancak orta ve büyük yapılarda, aile üyelerinin fazla olduğu ve birçok akıllı cihazın kullandığı durumlarda menzil genişleticiler yetersiz kalabilir. Bu durumda yüksek hızda ve tek ağ bağlantısıyla kesintisiz bir internet için Mesh doğru seçenek.

    Mesh Kullanırken Modem Gerekli midir? Eski Bir Modem ile Mesh Çalışır mı?

    Evet, Mesh teknolojisi henüz tek başına çalışmadığı için bir modemin desteğine ihtiyaç duyar. Mesh’ler eski bir modem ile de çalışabilir; çünkü burada modem artık sadece bağlantının kaynağı konumundadır. Güçlü bir internet bağlantısı kullanmak isterseniz bulunduğunuz bölgenin internet altyapısına uyumlu bir modem tercih etmeniz önerilir.

    Siz de TurkNet ailesine katılmak ve yüksek hızda kesintisiz bir internet deneyimi yaşamak  için kolayca altyapı sorgulama işlemi yapabilirsiniz. İnternete Gigafiber hızıyla bağlanmak için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar