turknet logo

Telekomünikasyon Sektörü

İnternet Servis Sağlayıcısı (ISS) Nedir?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 21980
  • İnternet Servis Sağlayıcısı (ISS) Nedir?

    İnternet herkesin hayatında çok önemli bir yere sahip. Öyle ki işinizden hobilerinize kadar neredeyse her şeyi internet üzerinden yapıyorsunuz! Sevdiklerinizle iletişimi bile internet üzerinden kuruyorsunuz. Peki bu internet nasıl ve kim tarafından sağlanıyor? Bu yazımızda sizin için internet servis sağlayıcı yani ISS’i açıkladık.

    İnternet Servis Sağlayıcı (ISS) Ne Demektir?

    En temel tanımıyla internet servis sağlayıcı, interneti elde etmenizi sağlar. Örneğin, TurkNet GigaFiber internet kullandığınızda internet servis sağlayıcı TurkNet olur. Günümüzde birbirinden farklı internet servis sağlayıcılar ve farklı altyapı hizmetleri vardır. Örneğin GigaFiber internet tamamen TurkNet altyapısıyla olan bir internettir. Bu kadar fazla internet servis sağlayıcı olması sebebiyle internet erişimi de doğru orantılı artmıştır. Yani internet servis sağlayıcı internet hizmetini verir ve herhangi bir operatörde aboneliğiniz yoksa internet kullanamazsınız. İdeal internet hızı da dolayısıyla abone olduğunuz operatörün altyapısına ve sizin bulunduğunuz bölgenin altyapısına göre değişir. Yani internet servis sağlayıcının hat kapasitesi sizin internet hızınızla bağlantılıdır. Bu sebeple internet servis sağlayıcı seçerken bu İSS’nin kapasitesini ve paketlerini de araştırmalısınız. Ayrıca kendi yaşadığınız yerin altyapı durumunu altyapı sorgulama işlemiyle öğrenebilirsiniz.. Bazı bölgelerde fiber internet için altyapı varken bazılarında yoktur. Bu durumlarda internet servis sağlayıcı bu hizmeti verse de ne yazık ki siz yararlanamazsınız. Fiber internet altyapısı olan bir bölgedeyseniz internetiniz diğerlerine nazaran daha hızlı olur. TurkNet ise kullanıcılarına Gigafiber internet imkanı sunuyor. Böylece ideal internet hızı fiberden de fazla oluyor. Yani yapmanız gereken tek şey doğru bir araştırmayla doğru bir internet servis sağlayıcı seçmek!

    Bir internet servis sağlayıcıya bağlanmanın yolları var. Tabii ki öncelikle yapmanız gereken şey arayarak ya da internet üzerinden başvuru yapmak. Daha sonra onlar evinize ya da iş yerinize anlaştığınız hizmete göre interneti kuruyorlar! Bu bağlantı sabit telefon hattıyla, DSL ya da kablosuz şeklinde olabiliyor. Bunun için de internet servis sağlayıcınız ile konuşarak size uygun olanı seçebilirsiniz.

    İnternet Servis Sağlayıcı Hizmetleri Nelerdir?

    İnternet servis sağlayıcılarının tabii ki en temel görevi sizlerin internete erişiminizi sağlamaktır ama bunun yanında ADSL, Wi-Fi, kablolu – kablosuz internet, dedicated sunucular, elektronik posta, kişisel web alanları gibi hizmetleri de mevcuttur. Bu hizmetleri neredeyse her ISS sağlasa da internet servis sağlayıcınızın hizmetlerini web sitelerinden öğrenebilirsiniz.

    Hizmetlerinden memnun kalmadığınız internet servis sağlayıcıyı değiştirebilirsiniz. İptal işlemlerini de başvuru işlemlerini de genellikle telefondan ya da internet üzerinden halledebilirsiniz. konusunda aralarında bir rekabet ve dolayısıyla bundan doğan avantajlı paketler mevcuttur. Bu sebeple size en uygun operatöre ve pakete kısa bir araştırmayla kavuşabilirsiniz!

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar