turknet logo

Güncel Yaşam

İyi Bir Netflix Deneyimi için Tarayıcı Önerileri

Ocak, 2022
Paylaş
  • 1417
  • İyi Bir Netflix Deneyimi için Tarayıcı Önerileri

    Netflix neredeyse herkesin kullandığı en popüler dizi platformudur. İnsanların çoğu artık televizyondaki programlar yerine internet üzerinden yayınlanan dizilere ve filmlere yöneliyor. Bu sebeple Netflix izleme oranı sürekli artmaktadır. Neredeyse her evde bir Netflix aboneliği bulunmaktadır. Netflix izleme hem mobilden hem de bilgisayar üzerinden çok kolay bir şekilde yapılabilmesi, kullanıcıların bu platformu ayrıca tercih etme sebeplerinden biridir. Peki Netflix her tarayıcıda aynı çözünürlükte mi çalışır? Bunun cevabı hayır. Mobil uygulamalarda ve tarayıcılarda Netflix izleme kalitesi farklıdır. Tarayıcıdan tarayıcıya göre de Netflix kalitesi değişiklik gösterir. Peki netflix için tarayıcı olarak ne seçilmeli? Bu yazımızda sizler için Netflix için tarayıcı seçeneklerini karşılaştırdık.

    Netflix için Tarayıcı Önerileri

    Belirttiğimiz gibi Netflix, tarayıcılarda ve mobil uygulamalarda farklı çözünürlükte çalışır. Netflix destek sayfasında bunlar paylaşılmıştır. Biz de sizler için bunları karşılaştırdık. Bu çözünürlükler Windows, IOS, macOS ve Android’e göre değişiklik göstermektedirler.

    Google Chrome belki de en çok kullanılan tarayıcıdır. Mac ve Windows’ta 720p çözünürlüğe kadar izleme imkânı verir. Eklentiler sayesinde 1080p çözünürlükte izleyebilirsiniz.
    Bir diğer çok kullanılan tarayıcı ise Internet Explorer’dır. Windows’ta 1080p çözünürlüğe kadar ulaşma imkanı verse de aynısı Mac için geçerli değildir.
    Microsoft Edge ise Windows için en iyi çözünürlüğe ulaşan tarayıcıdır! 4K çözünürlüğe kadar ulaşabilir! Microsoft Edge zaten Windows cihazlarda yüklü geldiği için ayrıca yüklemenize gerek yoktur.
    Mozilla Firefox ve Opera da tıpkı Google Chrome gibi hem Windows hem de Mac cihazlar için 720p çözünürlüğe kadar destek verirler. Destekledikleri çözünürlükler aynı olsa da gizlilik gibi bazı farklılıkları oldukları için kullanıcılar bunlara göre tarayıcı seçimi yaparlar.

    Bu üçünün arasındaki en büyük fark hız diyebiliriz. Google Chrome diğer ikisine göre çok daha hızlıdır. Microsoft Edge hem hızlı hem de Google Chrome’a göre daha kaliteli çözünürlüğe ulaşabilir. . Opera ve Mozilla Firefox ise hız konusunda daha geri kalırlar. Bilgisayarınızın pil ömrü için ise Opera ve Mozilla Firefox, Google Chrome’a göre daha iyi kabul edilirler.
    Safari ise Mac cihazlarda yüklü olarak gelirler ve onlar için 1080p çözünürlüğe kadar destek sağlarlar. Mac cihazlar için de en iyi Netflix izleme deneyimi Safari üzerinden yapılır diyebiliriz.
    Bunun dışında Netflix’i uygulama olarak da indirebilirsiniz. Windows 10 için olan Netflix uygulaması cihazınıza göre 4K veya HDR desteği sunuyor. Ayrıca telefonunuza ya da iPad cihazınıza indireceğiniz Netflix uygulaması 1080p çözünürlüğe kadar izleme imkanı veriyor.

    Kısacası Windows cihazlar için Microsoft Edge, Mac OS cihazlar için ise Safari Netflix izleme için en iyi tarayıcılar diyebiliriz. Fakat Netflix izleme kalitesi için tek kriter tarayıcı seçiminiz değildir. İnternet hızınız bir o kadar önemlidir. Ping miktarı arttığında hangi tarayıcıyı kullanıyor olursanız olun çözünürlüğünüz düşecektir ve hatta donmalar yaşanacaktır. Netflix zaten interneti çok kullanan bir platform olduğu için internet hızınız önemlidir. Kendi internet hızınızı merak ediyorsanız internet hız testi yaparak öğrenebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar