turknet logo

Güncel Yaşam

Masaüstü Bilgisayarda Wi-Fi Nasıl Kullanılır?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 47130
  • Masaüstü Bilgisayarda Wi-Fi Nasıl Kullanılır?

    İnternet hemen hemen herkesin hayatında vazgeçilmezlerden biri hale gelmiştir. İnternetsiz günlük işleri halletmek neredeyse imkansızlaşmıştır. Masaüstü bilgisayarlar da bu işleri halletmeye yarayan temel cihazlardır. Birçok kullanıcının aynı anda internet bağlanmasına olanak sağlaması ve mobil cihazların sayısının da artmasıyla beraber kablosuz bağlantı daha çok tercih edilmeye başlandı. Bu da masaüstü bilgisayarları kullanan kişiler için Wi-Fi kullanma sorusunu meydana getirmiştir. Bu yazımızda sizin için masaüstü bilgisayara kablosuz internet nasıl bağlanır sorusunun yanıtını verdik.

    Masaüstü Bilgisayarda Wi-Fi Kullanımı

    Wi-Fi yani kablosuz bağlantı rahat kullanım sunması ve aynı anda birden fazla cihazla bağlantı kurma imkanı sağlaması nedenleriyle günümüzde sıkça kullanılan bir bağlantı türü haline gelmiştir. Telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlarda Wi-Fi seçeneği bulunuyor. Evinizdeki ya da bağlanmak istediğiniz herhangi bir kablosuz internete şifresini girerek rahatlıkla bağlanabilirsiniz. Fakat bu masaüstü bilgisayarlar için her zaman bu kadar kolay değildir. Çünkü masaüstü bilgisayarlarda Wi-Fi bağlantısı için gerekli olan donanım bulunmamaktadır. Genel olarak kablolu bağlantıya uygundurlar. Bu nedenle masaüstü bilgisayardan Wi-Fi öncelikli olarak yapabileceğiniz şey bir Wi-Fi adaptörü ya da kablosuz wireless cihazları elde etmek olacaktır. Bilgisayarınızın USB girişinden Wi-Fi adaptörünüzü bağlayabilirsiniz. Bu işlemi yaparken bilgisayarınızı kablolu bir internete bağlamanız gerekebilir. Eğer Windows 10 kullanıyorsanız Wi-Fi adaptörünü taktığınızda güncellemeleri kontrol etmeniz yeterlidir. Gerekli olan driverlar bilgisayarınıza otomatik yüklenecektir. Fakat genel olarak Wi-Fi adaptörlerinin çoğu Windows tarafından tanındığı için herhangi bir driver yüklenmesine gerek kalmaz. Bu işlem sonunda bilgisayarınızdaki internet kablosunu çıkarıp kablosuz internete rahatça bağlanabilirsiniz. Fakat bu durum Windows 7 için geçerli değildir. Çünkü Windows 7’de hiçbir driver paketi yüklü değildir. Yani Windows 7 kullanıyorsanız Wi-Fi adaptörünüzün driverını manuel olarak yüklemeniz gerekir. Genellikle bu kurulum için Wi-Fi adaptörlerinin yanında bir CD gelir. CD’yi takıp Setup dosyasını çalıştırmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra masaüstü bilgisayarınıza bu Wi-Fi adaptörlerini taktığınızda aynı masaüstü bilgisayarlar gibi kablosuz ağları bulacaktır. Bu adımları takip ederek masaüstü bilgisayarınıza rahatlıkla kablosuz internet bağlayabilirsiniz.

    Siz de aynı anda birçok kullanıcıyla beraber sorunsuz internet deneyimi sağlamak için TurkNet’i tercih edebilirsiniz. Altyapı sorgulama işlemi yaparak başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar