turknet logo

İnternet Teknolojileri

Modem Arayüzüne Nasıl Girilir?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 171976
  • Modem Arayüzüne Nasıl Girilir?

    Modem, internet servis sağlayıcınızdan gelen sinyalleri alarak sizi internete bağlayan cihazdır. Hayatın tüm alanlarında olduğu gibi modem teknolojisi de her geçen yıl gelişiyor. Eskiden internet için sabit telefon hattı gerekirken artık kablolar üzerinden internet bağlantısı yapılabiliyor. Fakat bunun için modem kurulumu gerekli ve bu da modem arayüzü üzerinden yapılıyor. Günümüzde farklı markalara ait çeşitli modemler olsa da modem arayüzü genellikle farklılık göstermez. Tasarımsal farklılık olsa da içerik olarak hepsi hemen hemen aynıdırlar. Yine de modem kurulumu ve modem arayüzü bazen kullanıcılar için zorlu olabiliyorlar. Fakat modem kurulumu yapmak ve arayüzü girişimi yapmak hiç de zor değil! Siz de aşağıdaki adımları takip ederek kolayca öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için modem kurulumu ve modem arayüzüne nasıl girilir? Sorularına cevap verdik.

    Modem Kurulumu ve Arayüzüne Giriş Nasıl Yapılır?

    İnternet kullanımının olmazsa olmazı modem kurulumu birkaç adım takip edilerek yapılabilir. Modem kurulumu yapmadan önce bütün kabloları eksiksiz olarak bağlamanız gerekir. Daha sonra modeme Wifi ya da ethernet kablosu üzerinden bağlanın. Genellikle modemle birlikte bir CD verilir. Bu CD ile kurulumu yapabilirsiniz. Eğer CD yoksa modem arayüzü üzerinden kurulumu yapmalısınız. Modem arayüzü için herhangi bir internet tarayıcısı kullanabilirsiniz. Google Chrome, Safari ya da Opera gibi tarayıcılar üzerinden modem arayüzüne girebilirsiniz. İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız. Bunu da yaptıktan sonra size kullanıcı adınız ve şifreniz sorulacak. İnternet üzerinden kendi modeminizin kullanıcı adını ve şifresini bulabilirsiniz. Bu bilgileri de doldurduğunuz anda modem arayüzü açılır.

    Yalnızca internet yeni bağlatıldığında değil, internet bağlantısında problemler yaşandığında da modem arayüzü üzerinden ayarlamalar yapılır. Ağ bağlantınızın ismini değiştirmek, bir şifre belirlemek veya ağ adını gizli hale getirmek gibi işlemler modem arayüzü üzerinden yapılır. Wi-fi şifrenizi değiştirmek için de modem arayüzüne girmeniz gerekir. Bütün bunların dışında modeminize bağlı olan aygıtları bile görebilirsiniz. Yani her kullanıcının modem arayüzüne nasıl girildiğini bilmesinde fayda var. Bu adımları takip ederek çok kolay bir şekilde şifre değiştirebilir, modeminize isim koyabilir ya da gizlilik ayarlarını değiştirebilirsiniz.
    Modem arayüzünün şifresini unutursanız modeminizi tamamen sıfırlamak için hard resetleme yapmanız gerekir. Bu sebeple şifrenizi bir yere yazmanız çok mantıklı olacaktır. Modeminizi resetlemek için modemin arkasında bulunan reset tuşuna birkaç saniyeliğine basmanız gerekir. Resetlediğiniz anda şifreniz dahil bütün modem verileriniz silinmiş olacak. Daha sonra modemi tekrar çalıştırıp en baştan kurulum yapmanız gerekir.

    Kendi altyapımızla sunduğumuz TurkNet  GigaFiber‘i kullandığınız dönem boyunca ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Altyapı sorgulama işlemi yaparak siz de bulunduğunuz bölgenin Gigafiber altyapıya uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz!

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar