turknet logo

Yayıncı Dünyası

Twitch Yayını için Cihaz Seçim Rehberi

Şubat, 2022
Paylaş
  • 1450
  • Twitch Yayını için Cihaz Seçim Rehberi

    Twitch son yıllarda oldukça popüler bir platform. Yayıncılar, izleyicilere genellikle online oyunlar olmak üzere pek çok konuda yayın yapabiliyorlar. Birçok oyun ve konuya ait farklı dillerdeki yayına Twitch üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Bu sebeple Twitch kısa sürede en çok takip edilen platformlardan biri haline geldi. Kaliteli yayın yaparak çok sayıda izleyiciye ulaşmak için ekipman seçimi oldukça önemli. Bu yazımızda sizlere Twitch yayını için cihaz seçim rehberi hazırladık. 

    İhtiyaçlarınızı Karşılayacak Bir Bilgisayar

    Hem oyunun kalitesi hem de yayının kalitesi için bilgisayar seçimi oldukça önemli; çünkü bilgisayarınız oyunlarınızı desteklemezse oyunun da yayının da kalitesi bozulabilir. Bu sebeple oyuncu bilgisayarlarını tercih etmenizde fayda var. Oyuncu bilgisayarlarının normal bir bilgisayarlara göre donanım kalitesi daha yüksektir. Bu bilgisayarlarda hem rahatça oyfun oynayabilir hem de kaliteli bir yayın yapabilirsiniz. Oyuncu bilgisayarı tercih etmiyorsanız başta işlemci ve ram olmak üzere iyi donanımlara sahip bir bilgisayar tercih etmelisiniz. Kısacası bilgisayarınız ne kadar kaliteli olursa oyunun da yayının da kalitesi buna bağlı olarak artacaktır. 

    Oyun Oynamak için Ekran Kartı

    Ekran kartının özellikle oyunseverler arasında oldukça popüler bir donanım olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Twitch yayınları için de ekran kartı oldukça önemli. Oyunu ve yayını kaldırabilecek güçte bir ekran kartına sahip olmalısınız. Aksi takdirde sadece yayınlarda sorunla karşılaşmazsınız oyun oynarken de sorun yaşayabilirsiniz. Ekran kartı teknolojisi yavaş gelişen bir teknoloji değildir, her yıl düzenli olarak gelişmektedir. İyi bir Twitch yayını ve oyun deneyimi için mümkün olduğunca güncel bir ekran kartına sahip olmanız gerekir. 

    Olmazsa Olmaz Mikrofon ve Kulaklık

    İyi bir oyun deneyimi için iyi bir bilgisayar ve ekran kartı oldukça önemliydi. Yayın kalitesi için ise iyi bir mikrofona ve kulaklığa sahip olmanız gerekir; çünkü Twitch yayınlarının özelliği sizin oyun oynarken konuşmanız, hem oyunun hem de sizin sesinizin izleyicilere ulaşmasıdır. Bu sebeple mikrofon kaliteniz önemli. Siz oyun oynayıp yayın yaparken izleyiciler de size chat üzerinden bir şeyler yazacaklardır. İyi bir mikrofon onlara cevap verebilmeniz için de gereklidir. Oyunun sesini duyabilmeniz için de iyi bir kulaklığa sahip olmalısınız. Ayrıca oyun oynamazsanız bile sadece sohbet etmek için de mikrofon ve kulaklık ekipmanları oldukça önemlidir. İyi bir mikrofona ve kulaklığa sahip olmadan Twitch yayını yapmak pek mümkün değildir. 

    Kaliteli Bir Kamera

    Twitch yayın ekipmanlarının en önemlilerinden biri de şüphesiz kameradır. Bilgisayarınızın kendi kamerasını kullanabileceğiniz gibi daha kaliteli bir görüntü için farklı bir kamera da alabilirsiniz. İzleyenlere kaliteli bir yayın sunmak istiyorsanız bilgisayarınızın kendi kamerasını tercih etmemelisiniz. İyi yayıncıların çoğu bilgisayarın kamerasını kullanmazlar; çünkü ayrı alacağınız bir kamera bilgisayarınızın mevcut kamerasından daha kaliteli bir görüntü kalitesi sağlar. Twitch yayınında ana ekranda oyun gözükse bile ekranın kenarında siz de gözükeceksiniz ve buradaki görüntünüz yayın kaliteniz açısından oldukça önemlidir. Kalitesiz bir yayını kimse izlemek istemez. Bu sebeple izleyicilere net ve iyi bir görüntü verebilmeniz için iyi bir kameraya sahip olmalısınız..

    Kesintisiz ve Hızlı İnternet

    Oyun ve yayın kalitesi için yüksek hızda ve kesintisiz bir internete sahip olmalısınız. Oyun oynarken yayın yapmak için diğer aktivitelerden daha hızlı bir internet gerektirir. Bu sebeple ping değerinizin artmaması ve oyunlarda Lag yaşamamanız gerekir. Bu nedenle altyapınızın desteklediği en iyi interneti almanız çok mantıklı olacaktır. Fiber internet diğer altyapı türlerine göre daha hızlıdır. Bu yüzden eğer altyapınız uygunsa Fiber internet almalısınız. Altyapınızın desteklediği maksimum internet hızını öğrenmek için altyapı sorgulama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar