turknet logo

Oyun Dünyası

VALORANT Rehberi: Nasıl Oynanır ve İndirilir?

Mart, 2023
Paylaş
  • 8932
  • VALORANT Rehberi: Nasıl Oynanır ve İndirilir?

    Son zamanların en çok oynanan oyunlardan birisi de VALORANT. Son zamanların en popüler oyunlarından olan VALORANT hakkında sizin için keyifli ve bilgilendirici bir içerik derledik.

    VALORANT Nedir?

    VALORANT, Riot Games tarafından geliştirilmiş, İngilizce kısaltmasıyla FPS yani birinci şahıs nişancı, türünde çevrimiçi bir oyundur. Oyunda iki takım karşı karşıya gelir ve 5’e 5 bir mücadele verir. Seçtiğimiz karakterler “Ajan” olarak adlandırılır ve her takım 5 farklı ajan seçer. Oyundaki temel amaç, savunma ya da saldırı yaparak harita üzerindeki hedefleri tamamlamak veya engellemektir.

    VALORANT Nasıl Oynanır? Ücretli midir?

    VALORANT, Riot Games tarafından oyunculara ücretsiz olarak sunulur ve 7 tane oyun modu seçeneği vardır. Bunlar, Derecesiz, Rekabete Dayalı, Tam Gaz, Spike’a Hücüm Ölüm Kalım Savaşı, Tırmanış ve Özel oyundur. Oyun içerisinde içerisinde takımlar Saldıranlar ve Savunanlar olarak ayrılır. Oyun temel modlarında 13 turu ilk kazanan taraf oyunu alır. Bu modlar arasında yükselme sistemi bir tek Rekabete Dayalı oyun modunda vardır. Bu modda oyun kazandıkça puan kazanıp daha iyi oyuncularla karşılaşırız.

    VALORANT Sistem Gereksinimleri

    Minimum sistem gereksinimleri:

    İşletim Sistemi: Windows 7/8/10 64-bit
    İşlemci: Intel i3-370M
    Bellek: 4 GB RAM
    Ekran Kartı: Intel HD 3000

    Ancak daha iyi bir oyun deneyimi için önerilen sistem gereksinimleri şunlardır:

    İşletim Sistemi: Windows 7/8/10 64-bit
    İşlemci: Intel i3-4150
    Bellek: 4 GB RAM
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 730

    VALORANT Nasıl İndirilir?

    VALORANT bilgisayar tabanlı bir oyundur. Oyunu indirmek için yapmamız gerekenleri aşağıda sıraladık.

    Valorant Oyun Karakterleri Nelerdir?

    VALORANT’ta şu anda 17 oyun karakteri (ajan) bulunmaktadır. Her biri benzersiz bir oynanış stili sunar ve oyuncuların farklı taktikler kullanarak rakiplerini alt etmelerine yardımcı olur. 

    İşte VALORANT’taki ajanların kısa bir tanıtımı:

    Jett: Hızlı hareket eden, zıplayan ve hızlı saldıran bir ajan. Oyun içindeki en hareketli karakterlerden biridir.

    Phoenix: Kendini iyileştirebilen ve yangın topu atabilen bir ajan. Aynı zamanda ölüm sonrası yeniden doğma becerisine sahiptir.

    Sage: Kendini ve takım arkadaşlarını iyileştirebilen bir ajan. Ayrıca düşmanları yavaşlatma ve hareketlerini engelleme yeteneğine sahiptir.

    Sova: Ok ve yay kullanarak düşmanları izleyebilen ve açık alanları gözetleyebilen bir ajan. Açık alanları kaplayan bir alan kontrol becerisine sahiptir.

    Viper: Gazlı bombalar kullanarak düşmanları zehirleyebilen bir ajan. Ayrıca duvarlar ve ekranlar oluşturarak alan kontrolü sağlayabilir.

    Cypher: Kameralar ve tuzağı kullanarak düşmanları izleyebilen ve alanları güvenli hale getirebilen bir ajan.

    Breach: Düşmanların savunmalarını kırabilen, çarpma ve titreme saldırılarına sahip bir ajan. Duvar ve kapıları yıkabilen yetenekleri vardır.

    Omen: Gölgeler arasında hareket edebilen ve düşmanları şaşırtabilen bir ajan. Düşmanların görüş alanını azaltarak onları kısıtlayabilir.

    Brimstone: Uzaktan saldırılar yapabilen ve düşmanların hareketlerini kısıtlayabilen bir ajan. Harita üzerinde kara duman perdesi oluşturarak düşmanları şaşırtabilir.

    Killjoy: Turret ve tuzağı kullanarak düşmanları öldürebilen bir ajan. Düşmanların iletişimini kesmek için sinyal bozucu alanlar oluşturabilir.

    Raze: Bombaatar kullanarak düşmanları patlatabilen bir ajan. Patlayıcı botlar kullanarak düşmanları şaşırtabilir.

    Reyna: Öldürdüğü düşmanlardan canını ve gücünü geri kazanabilen bir ajan. Gizlilik becerisi ve düşmanların görüş alanını kısıtlama yeteneği vardır.

    Skye: Düşmanları havadan izleyebilen ve avlayabilen bir ajan. Dostlarını iyileştirebilir, düşmanlarını kör edebilir ve avcı bir kurt kullanır.

    Astra: Gökyüzünden yıldırımı ve yıldızları çağıran bir ajan. Düşmanların hareketlerini kısıtlayan uzay rahatsızlık alanları oluşturabilir.

    Diğer birçok oyunda olduğu gibi VALORANT oynarken de ping veya lag sorunu yaşamamak için yüksek hızda internete sahip olmanız önemlidir. TurkNet GigaFiber ile kullanıcılarımıza 1000 Mbps’e varan  hız sunuyoruz. Böylece oyunları yüklerken ve güncellerken uzun süreler beklemenize gerek kalmayacak. Altyapı sorgulama yaparak internet abonelik işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar