turknet logo

İnternet Teknolojileri

Wi-Fi Ağına Bağlandığınızda Neden Zayıf Güvenlik Uyarısı Alırsınız?

Kasım, 2022
Paylaş
  • 25533
  • Wi-Fi Ağına Bağlandığınızda Neden Zayıf Güvenlik Uyarısı Alırsınız?

    Wi-Fi ağ güvenliği online ortamların tehditlerinden korunabilmek için kullanıcılara ve sunuculara rahat hareket edebilme alanı sağlıyor. Wi-Fi bağlantınızı kurduktan sonra zayıf güvenlik uyarısını görmekse rahatsız edici olabilir. Peki Wi-Fi ağ güvenliği nedir ve bu uyarıyla neden karşılaşıyoruz inceleyelim.

    Wi-Fi Ağ Güvenliği Nedir?

    Wi-Fi ağ güvenliği, risklere karşı alabileceğimiz önlemlerin bütününü kapsıyor. En tehlikeli risklerden biri olan siber saldırılar ise güvenliği düşük olan Wi-Fi ağlarında meydana geliyor. Wi-Fi ağ güvenliği düşük olan ya da hiç olmayan internet sağlayıcılarına erişebilen siber saldırılar, ağınız üzerindeki iletişiminizi izleyebilirler, sizi çok basit ve hızlı bir şekilde sahte sitelere yönlendirebilirler ya da kimlik ve kredi kartı gibi kişisel bilgilerinizi alabilirler. 

    Evler ve işyerleri Wi-Fi ağ güvenliği kapsamında sanıldığının aksine savunmasız alanlardırlar. Kullanıcıların evlerde ve iş yerlerinde Wi-Fi ağ güvenliğine dikkat etmemeleri sonucu evlere ve işyerlerine yapılan siber saldırılar artabilmektedir. Bu yüzden kendi bilgilerinizi ya da iş yerinizdeki ve evinizdeki bilgileri korumak amacıyla Wi-Fi ağ güvenliğini sağlamak gerekir. 

    Wi-Fi Ağına Bağlanınca Neden “Zayıf Güvenlik” Uyarısı Verir?

    Güvenilir bir Wi-Fi ağına bağlanılmasına rağmen kullanıcılar kimi zaman bu uyarı ile karşılaşılabilir. Bu uyarının sebebi şifreleme türünden kaynaklanmaktadır. Günümüzde Wi-Fi ağları WPA, WEP ya da WPA2 olmak üzere farklı şekillerde şifrelenebilir. Bağlanılan Wi-Fi ağının WPA2 şifreleme türüne sahip olmaması durumunda kullanıcının ağa bağlandığı telefona, tablete ya da bilgisayara güvenli olmayan ağ uyarısı ya da zayıf güvenlik uyarısı gelir. Sonuç olarak WPA2 yöntemi diğer yöntemlere göre daha yüksek derecede bir güvenlik sunduğu için bu güvenliği sunmayan şifreleme şekli ağa bağlanan cihaz tarafından bir risk olarak algılanır.

    Wi-Fi Zayıf Güvenlik Sorunu Nasıl Giderilir?

    Wi-Fi zayıf güvenlik sorununun çözümü için ağa bağlandığınız modem üzerinde yapacağınız değişiklik Wi-Fi ağının şifreleme türünü WPA 2’ye getirmektir. Bu işlemi şu sıra ile gerçekleştirebilirsiniz;

    Online işlemlerin sayısının arttığı ve önemli bilgilerimizin birçoğunu kaydettiğimiz bir dönemde internet ve ağ güvenliği oldukça mühimdir. Kaliteli ve güvenilir internet bağlantısı için üstümüze düşen tedbirleri uygularken hızlı ve avantajlı internet paketlerini kullanmak online deneyimlerimizi olması gereken düzeye getirecektir. Kendi altyapımızla sunduğumuz GigaFiber hizmetimizden yararlanabilmek için altyapı sorgulama  yapabilirsiniz.

    Wi-Fi Ağ Güvenliği Nasıl Sağlanır?

    Wi-Fi ağ güvenliğinizi sağlamak için oldukça basit ve pratik şu adımları gerçekleştirebilirsiniz;

    Eğer Wi-Fi bağlantısını birçok cihazla beraber aktif olarak kullanıyorsanız yüksek internet hızına ihtiyaç duyarsınız. Kotaya ve limitlere takılmadan 1000 Mbps internet ayrıcalığını TurkNet olarak sizlere sunuyoruz. Altyapı sorgulaması yaparak bulunduğunuz bölgedeki maksimum internet hızını öğrenebilir ve internet abonelik işleminizi başlayabilirsiniz. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar