turknet logo

Oyun Dünyası

Xbox Game Pass Nedir? Oyun Önerileri 2024

Ekim, 2023
Paylaş
  • 3460
  • Xbox Game Pass Nedir? Oyun Önerileri 2024

    Microsoft, Xbox Game Pass ile yıllardır Sony’nin Playstation’ına karşı sürdürdüğü rekabetinde öne geçmiş gözüküyor. Xbox Game Pass son yıllarda oyun oynamanın en uygun maliyetli bir hali olmaya başladı. Bu yazımızda Xbox Game Pass’in ne olduğundan, abonelik ücretlerinden ve nasıl üye olunacağından bahsedecek, ardından Xbox Game Pass’te oynayabileceğiniz oyunlar içerisinden önerilerimizi sunacağız.

    Xbox Game Pass Nedir? 

    Xbox, Microsoft’un ürettiği gelişmiş bir oyun konsoludur.  2017 yılından itibaren, Microsoft’un oyun ve teknoloji dünyasına kazandırdığı yeni şeylerden biri ise Xbox Game Pass’tir. Xbox Game Pass, tıpkı Netflix ya da Amazon Prime gibi, aylık bir ücret karşılığında yüzlerce oyuna ulaşmanızı sağlayan bir abonelik hizmetidir. Xbox Game Pass, Microsoft’un konsolları olan Xbox One, Xbox Series X/S başta olmak üzere Xbox konsollarında kullanılabilirken, PC tarafında Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde kullanılabilir. Anlaşıldığı üzere Xbox Game Pass için Xbox konsoluna sahip olmanıza gerek yoktur. Öte yandan Xbox Cloud Gaming sistemi sayesinde Game Pass oyunları Android ve iOS cihazlarda oynanabilir. Xbox Game Pass sitemindeki oyunlar her ay yenilenir. Sistemde sürekli olan mevcut oyunlar haricinde sürekli yeni oyunlar eklenmekte ve eski oyunlar ise hizmetten kaldırılmaktadır.

    Xbox Game Pass’e Nasıl Üye Olunur? Xbox Game Pass’in Fiyatı Nedir? 

    Xbox Game Pass sahibi olabilmek için yapılması gerekenler oldukça basittir. İlk olarak yapılması gereken şey bir Xbox hesabı oluşturmak ya da mevcut Microsoft Xbox hesabına giriş yapmaktır. Bu noktada unutulmamalıdır ki kullanılan e-posta adresine bağlı başka bir Xbox Game Pass bulunmamalıdır. 

    Sonrasında yapılması gereken satın alınmak istenen abonelik sistemine uygun olan hizmeti seçmektir. Bu noktada her hizmetin ücreti farklıdır. Abone olmak isteyen bir kişi aylık belirlenen ücreti ödeyerek standart Xbox Game Pass üyeliğine sahip olabilir ve Game Pass hizmetini PC ya da konsolunda kullanabilir. Öte yandan ücreti değişmekle birlikte Xbox Game Pass Ultimate paketine de sahip olunabilir. Bu paketin avantajı hem Xbox konsolu hem de PC için sistemdeki oyunları kullanabiliyor olmanızdır. Ayrıca Xbox Game Pass Ultimate abonelerine konsol oyunlarının çevrimdışı oynanabilmesini sağlamak gibi ekstra bir özelliğe de sahiptir.

    Xbox Game Pass’ın Avantajları Nelerdir?

    Xbox Game Pass’ın sunduğu avantajlarından bazıları:

    1. Geniş oyun kütüphanesi: Xbox Game Pass, birçok farklı türden ve çeşitten yüzlerce oyun içeren geniş bir kütüphane sunar. 
    2. Yeni oyunlara öncelikli erişim: Bazı oyunlar, çıkış tarihinden önce Xbox Game Pass üyelerine sunulur.
    3. Düzenli güncellemeler: Xbox Game Pass kütüphanesi sürekli olarak yeni oyunlarla güncellenir.
    4. Çoklu platform desteği: Xbox Game Pass, Xbox konsolları, Windows 10 ve 11 bilgisayarlar, Android cihazlar ve Xbox Cloud Gaming (xCloud) ile çeşitli platformlarda kullanılabilir. 
    5. Oyunları deneme: Xbox Game Pass, bazı oyunları ücretsiz deneme ve oynama imkanı sunar.
    6. EA Play üyeliği: Xbox Game Pass üyeleri hem konsolda hem de bilgisayarda Electronic Arts firmasına ait oyunlarına erişim imkanına sahiptir.

    Standart ve Ultimate Üyelik Arasındaki Farklar

    Xbox Game Pass’in standart ve Ultimate üyelik türleri arasında bazı temel farklar bulunmaktadır:

    Xbox Game Pass Oyun Önerileri 2024

    Xbox Game Pass kütüphanesinde 447’si konsol ve 432’si PC tarafında olmak üzere 879 oyun bulunmakta. Ancak bu sayı değişmekte çünkü düzenli olarak Xbox Game Pass sistemine yeni oyunlar eklenmekte ve eskileri çıkartılmakta. Her geçen gün büyümeye devam eden Game Pass kütüphanesinde bir çok büyük çaplı oyunu oynayabilirsiniz. 

    EA Play’in de Xbox Game Pass sistemi içerisinde bulunmasıyla birlikte FIFA, NBA, Need For Speed ve Battlefield gibi oyun serilerine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ağustos 2024 itibariyle Game Pass sistemine eklenen oyunlarla birlikte Game Pass içerisinden önerebileceğimiz diğer oyunlar ise şu şekilde: House Flipper, PowerWash Simulator, Halo Infinite, Sea of Thieves, The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, The Sims 4, Serious Sam 4, A Plague Tale: Innocence, Mortal Kombat 11, Forza Horizon 4 Standard Edition, Forza Horizon 5 Standard Edition, Back 4 Blood, Gears 5, Road 96, Watch Dogs 2 ve Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands – Standart Edition.

    Microsoft’un oyunculara sunmuş olduğu Xbox Game Pass ile oldukça çeşitli bir oyun yelpazesine ulaşabilirsiniz. Game Pass ile birçok bir oyunu satın almadan oynayabilir ve farklı oyunlar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Öte yandan sürekli güncellenen Game Pass kütüphanesiyle farklı ve yeni oyunları keşfederek oyun zevkinizi çeşitlendirebilirsiniz!

    Sınırsız internet hizmetimizle oyun keyfini doyasıya yaşarken yüksek kalitedeki internet bağlantısı ile de gecikme yaşamadan kolaylıkla rakiplerinizi yenebilirsiniz. Altyapı sorgulama işlemi ardından dilerseniz hemen abonelik başvuru sürecini başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar