turknet logo

Sosyal Medya

Yeni Nesil Pazarlama “Free Wi-Fi”

Temmuz, 2019
Paylaş
  • 753
  • Yeni Nesil Pazarlama “Free Wi-Fi”

     

    Gelişen dijital dünyanın hem kurumsal yaşamda hem de insan hayatında ciddi etkilerinin olduğu kuşkusuz hepimizin ortak fikri. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte internetin hayatımız üzerindeki yeri ve önemi en üst seviyelerde varlığını sürdürmektedir. Hal böyle olunca sadece çalıştığımız ortamlarda veya evlerimizde internete ihtiyaç duymakla kalmayıp, adımımızı attığımız her ortamda internet erişimine sahip olmak istemekteyiz.

    İnternetin eğlence olmaktan çıkıp, insan hayatında önemli bir ihtiyaç haline dönüşmesi; hizmet sektörü başta olmak üzere son tüketiciye dokunan birçok sektörün dikkatini çekmiş durumdadır. Ana hizmetlerini sunmanın yanı sıra müşterilerinin ihtiyaçlarına mümkün olduğu ölçüde cevap vermek isteyen firmalar, temel faaliyet alanlarını sergiledikleri ortamlarda internet hizmeti ayrıcalığı ile bir adım öne geçmektedir.

    “Ücretsiz Wi-Fi” olarak gördüğümüz tabelaların, tüketicinin mekan seçim kararları üzerinde oldukça etkisi bulunmaktadır. Mağaza, cafe, yurt, hastane gibi ortak kullanıma açık alanlarda faaliyetlerini sürdüren işletmeler, ücretsiz internet erişimi ile müşteri memnuniyeti sağlamanın yanı sıra pazarlama faaliyetleri açısından da oldukça verimli bilgiler, müşterilerden izin almak kaydıyla alınabilmektedir. Tüm bu avantajları elde etmek adına ortak alanlarda internet erişimini ücretsiz olarak sunduğumuzda, birtakım sorumluluklarımız olduğunu da unutmamalı ve gerekli önlemleri mutlaka almalıyız. Ortak alanlarda ücretsiz olarak internet hizmeti sunarken; 5651 sayılı kanunda belirtilen veri trafiği ile ilgili kayıt etme, saklama vb yükümlülüklerinin yerine getiriliyor olması gerekmektedir. Aksi durumda, erişime izin verilen internet hizmeti üzerindeki hertürlü veri trafiğinin sorumluluğu ilgili firmaya ait olacaktır.

     

    Kablosuz bir yönlendirici aracılığıyla Wi-Fi kullanılarak fiziksel olarak internet bağlantısının ücretli veya ücretsiz ortak alanlarda sunulması; kolay görünen fakat arkaplanda birçok ayrıntının değerlendirilmesi gerektiği bir durumdur. Faaliyet alanlarımıza gelen müşterilerimize internet ayrıcalığını sunarken; verimli bir deneyim yaşatmak adına hızlı ve kesintisiz olmasına, sade bir arayüz ile erişim kolaylığına ve yasalarla belirlenmiş sorumluluklarımızın gözardı edilmemesine mutlaka dikkat etmeliyiz. Tüm bu ayrıntılara sizin yerinize önem veren bir internet servis sağlayıcınızın olması kuşkusuz elinizi oldukça güçlendirecek ve mutlu müşterilerinizi ağırlamaktan başka birşey düşünmenize gerek kalmayacaktır

    Siz de otel, alışveriş merkezi, cafe, restaurant, yurt gibi ortak kullanıma açık alanlarda faaliyetlerini sürdüren bir firmaya sahipseniz; kaliteli bir operatörden aldığınız internet hizmetini müşterilerinize sunarak tercih sebebi olabilir, sizi tercih etme sıklıklarını raporlayabilir ve aynı zamanda pazarlama faaliyetlerinize yardımcı olacak veriler elde edebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra internet giriş ekranını bir pazarlama alanı olarak kullanıp, kampanyalarınızı müşterilerinize kolaylıkla duyurabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar