turknet logo

Sosyal Medya

YouTube Videoları Ne Kadar İnternet Harcar?

Mayıs, 2022
Paylaş
  • 78074
  • YouTube Videoları Ne Kadar İnternet Harcar?

    Dünyanın en önemli ve en büyük video paylaşım platformu olan YouTube’da, kullanıcılar her gün birçok farklı konuda videolar izleyerek uzun saatler geçiriyor. Buna bağlı olarak belirli bir internet kullanımı gerçekleşiyor ve sınırsız internet kullanmayıp kotalı internet kullanan kullanıcılar için probleme yol açabiliyor. Bu yazımızda farklı çözünürlüklerde izlenen YouTube videolarının ne kadar internet harcadığı hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Yazımızda yer alan sayılar ortalama olarak elde edilen verilerden oluşmuştur ve farklı kullanım koşullarına göre değişkenlik gösterebileceğini hatırlamak isteriz.

    Farklı Çözünürlüklerde İzlenen YouTube Videoları Ne Kadar İnternet Harcar?

    YouTube kullanıcılar tarafından izlenilen videoları otomatik olarak maksimum çözünürlük ve bit hızında oynatmaya çalışır. Bu durum internet harcamasını arttıran bir faktördür. Video izlemeye başlamadan önce çözünürlük ayarını manuel olarak değiştirerek, internet harcamasını kendinize göre yönetebilirsiniz. Ayrıca FPS, bant genişliği, bitrate gibi kavramlar da YouTube’da izlenen videoların internet harcamasına etki eder. Eğer mobil cihazlardan YouTube izleniyorsa, veri tasarrufu seçeneği ile harcanan internet miktarını azaltmak mümkündür.

    YouTube’dan İzlenen Canlı Yayınlar Ne Kadar İnternet Harcar?

    YouTube üzerinden izlenen bir canlı yayın, video içerikleri ile benzer internet kullanımı sağlar. Tercih edilen çözünürlüğe ve izlenme süresine göre harcanan internet miktarı farklılık gösterir.

    Siz de TurkNet ile kotasız ve taahhütsüz internet tercih ederek, en uygun fiyatta yüksek hızda internete sahip olabilirsiniz. YouTube başta olmak üzere farklı dijital platformlarda izlediğiniz videolar için kota engeline son verebilirsiniz. TurkNet, altyapınızın desteklediği maksimum hızda internet hizmeti sağlar. Böylece düşük çözünürlüklere elveda diyebilir ve yüksek çözünürlükte video izlemek için uzun süreler beklemekten kurtulabilirsiniz! Kolay ve pratik bir şekilde bulunduğunuz konum ile ilgili altyapı sorgulama işlemi yaparak bilgi sahibi olabilir ve TurkNet deneyimi yaşamaya hemen başlayabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar