TurkNet ile 50 Mbps’den yüksek hızlarda upload artık mümkün

Artık TurkNet’te aktif altyapımız üzerinden hizmet verdiğimiz bölgelerde altyapının desteklediği maksimum hızda upload yapmak yani internete veri yüklemek mümkün.

TurkNet olarak müşterilerimizin her zaman aldıkları hizmetten maksimum faydalanmasını ve memnun kalmasını istiyoruz. Upload hızlarının artırılması da son dönemde üzerinde yoğun olarak çalıştığımız konulardan biri oldu. Artık TurkNet’te aktif altyapımız üzerinden hizmet verdiğimiz bölgelerde altyapının desteklediği maksimum hızda upload yapmak yani internete veri yüklemek mümkün.

Aktif altyapımızda hem download hem de upload tarafında hız limitlerini tamamen kaldırarak 100 Mbps download, 100 Mbps upload şeklinde kullanıcılarımızın hız profillerini tanımladık. Ancak bu herkesin bu hızı alabileceği anlamına gelmiyor. Santrale olan uzaklık ve santralden evinize kadar ulaşan bakır şebekenin kalitesi burada belirleyici unsur.

Örneğin, santrale 100 metre olan bir evde oturuyorsunuz ve aktif altyapımız dahilindesiniz. Ancak evinize kadar gelen bakır kablo 15-20 yıllık. Birçok defa arızalanmış ek yapılmış ve süper iletken özelliğini kaybetmiş. Böyle bir durumda santrale olan mesafeniz uygun ve hız profilinizde herhangi bir kısıtlayıcı limit yoksa bile hat değerlerinizde meydana gelen kayıp fazla olduğundan 4-5 Mbps download 1 Mbps upload’dan fazlasını göremeyebilirsiniz.

Biz yaptığımız testlerde Manisa Akhisar’da santrale 300 metre mesafede bulunan bir müşterimizin 55 Mbps’e kadar upload hızı aldığını gördük. Testler yapmaya devam ediyoruz, eminiz bu hızın üzerine çıkan müşterilerimiz de olacak.

Aktif altyapı dışında upload hızlarını neden artıramıyoruz?

VAE modeliyle hizmet verdiğimiz noktalarda sadece Türk Telekom’un santrale olan mesafeye ve bölgedeki DSL altyapısına göre (ADSL veya VDSL) çeşitli hız profillerini tanımladığı paketleri size sunabiliyoruz. Bu hız limitlerinin üzerine çıkmamız mümkün değil çünkü kendi aktif altyapımız dahilinde olmayan bölgelerde hız profillerine müdahale edemiyoruz. Bu bölgelerde VDSL’de 35 Mbps üzerinde download hızından yüksek paketleri satmıyoruz. Ama 35 Mbps paketi AKN’siz ve taahhütsüz yapıp yanına da 1.000 dakika telefon koyunca bayağı iyi oluyor. 35 Mbps paketin upload hız sınırı 3 Mbps’e kadar olduğundan şimdilik biz de bundan yüksek upload veremiyoruz.

Daha fazlası için konuyla ilgili yazdığımız blog yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Bireysel
KOBİ
Kurumsal
Wholesale