turknet logo

İnternet Hızı

16 Mbps İnternet ile Ne Yapabilirsiniz?

Kasım, 2022
Paylaş
  • 22322
  • 16 Mbps İnternet ile Ne Yapabilirsiniz?

    16 Mbps Hız Nedir?

    Mbps, Megabit per Second kelimelerinin kısaltılmış halidir. Kullanılan internetin hızını ifade etmek amacıyla bu terim kullanılmaktadır. 16 Mbps internet hızına sahipseniz, standart bir internet kullanımı gerçekleştirebilirsiniz.

    16 Mbps İnternetin İndirme Hızı Yeterli midir?

    16 Mbps internet hızı ile saniyede 2 MB indirme yapabilirsiniz. Fakat aynı internet bağlantısı kullanan kişi veya cihaz sayısına bağlı olarak bu indirme hızı değişkenlik gösterebilir. Ayrıca günümüzdeki programların ve oyunların dosya boyutu her geçen gün artmaktadır. 2 MB indirme hızı güncel program veya oyunları indirmeniz esnasında uzun süreler beklemenize yol açabilir. 

    16 Mbps İnternet ile Neler Yapılabilir?

    16 Mbps internet hızı;

    gibi temel internet kullanımlarını sağlar. Fakat bu işlemleri gerçekleştirirken bir videonun dolması için uzun dakikalar beklemeniz  ve videoları düşük kalitede izlemeniz. gerekebilir. – Ayrıca görüntülü görüşmeler sırasında kesintiler veya gecikmeler yaşayabilirsiniz. Bu noktada altyapınızın desteklediği internet hızını kullanmak size hem zaman kazandıracak hem de internet deneyiminizdeki kalitenin artmasını  sağlayacaktır. 

    16 Mbps İnterneti Hangi Kullanıcılar Tercih Edebilir?

    Yalnız yaşayan ve internette çok fazla zaman harcamayan – bir kullanıcıysanız 16 Mbps internet gündelik kullanımınız için yeterli olabilir. Fakat evden çalışıyor, arkadaşlarınızla veya aileniz ile yaşıyorsanız ayrıca birçok akıllı cihaza sahipseniz 16 Mbps internet taleplerinizi karşılamada yetersiz kalacaktır. . Günümüzde uygulamaların, oyunların ve programların dosya boyutu her geçen gün artmakta ve düzenli olarak güncellenmesi gerekmektedir. Hem indirme hem de güncelleme esnasında 16 Mbps hız beklentilerinizi karşılamayacaktır. Ayrıca birden fazla kullanıcı eş zamanlı olarak internete bağlandığında çevrim içi görüşmeler, ders videoları izleme veya oyun oynama gibi aktiviteler gerçekleştirdiğinde düşük kalitede bir internet deneyimi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 

    Kısaca özetlemek gerekirse, 16 Mbps interneti e posta yollamak, anlık mesajlaşma ve küçük boyutlu dosya indirme işlemi gibi faaliyetlerde kullanacaksanız ve aynı anda çok fazla işlem gerçekleştirmeyecekseniz sizin için uygun olabilir. İdeal internet hızı kaç Mbps olmalı? başlıklı yazımızdan konuyla ilişkili daha fazla bilgi alabilirsiniz.  

    Ancak birden fazla kişiyle beraber yaşıyorsanız ve internet kullanımlarınız gereği hıza çok fazla ihtiyaç duyuyorsanız, bulunduğunuz bölgedeki  en yüksek internet hızını kullanmanız yararlı olacaktır. Altyapı sorgulama işlemini gerçekleştirdikten sonra yararlanabileceğiniz hizmete göre seçiminizi yapabilirsiniz. TurkNet olarak yüksek hızda interneti sınırsız ve taahhütsüz şekilde size sunuyoruz. Siz de sınırsız internet ile hemen tanışın ve uzun süreler beklemenize gerek kalmadan internetin tadını çıkarın!

     

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar