turknet logo

Yapay Zeka

İşinizi Hızlandıracak En İyi Yapay Zekâ Uygulamaları

Nisan, 2023
Paylaş
  • 19054
  • İşinizi Hızlandıracak En İyi Yapay Zekâ Uygulamaları

    Yapay zeka uygulamaları günlük yaşamdan iş hayatına kadar çeşitli konularda kolaylıklar sağlaması için tasarlanmıştır. Siz de işlerinizi hızlandıracak yapay zeka uygulamaları ile zaman kazanabilirsiniz.

    Güvenlik, tasarım, görsel üretim, metin oluşturma, kod yazımı gibi alanlarda kullanmak mümkün. Peki, işinizi hızlandırmak için hangi yapay zekâ uygulamalarını kullanabilirsiniz? Önemli yapay zekâ uygulamalarından bazılarını inceleyelim:

    1. OpenAI ChatGPT

    OpenAI tarafından bir sohbet robotu ve dil modeli olarak geliştirilen ChatGPT, insanlara çeşitli işlemlerde yardımcı olmak üzere tasarlandı. Gerçek bir insanla sohbet eder gibi yanıtlar verebilen bu yapay zeka uygulaması çeşitli işlemlerinizde yardımcı olabilir.

    İnternet üzerindeki veri tabanından beslenen bu uygulamayı kullanmak için OpenAI hesabına sahip olmalısınız. E-mail bilgilerinizi kullanarak OpenAI hesabına kolayca sahip olabilirsiniz. ChatGPT ile yapabileceklerinizden bazıları şunlar:

    2. Amazon Alexa

    Amazon’un sanal asistanı olan Alexa, sesli komutları algılayarak yerine getiren bir yapay zekâ uygulamasıdır. Amazon Blueprints adlı ortamdan Alexa’yı kişisel tercihlere göre geliştirmek mümkün. Alexa, kullanıcıların konuşma veya yazılı talimatlarını anlamak ve yorumlamak için doğal dil işleme teknolojisi kullanır. Bu sayede, kullanıcılar bir dizi görevi gerçekleştirebilirler. Örneğin, bir şarkı çalmak, hava durumunu öğrenmek, bir takvim etkinliği oluşturmak, ev otomasyon cihazlarını kontrol etmek, alışveriş yapmak, bilgi sorgulamak gibi.

    3. Microsoft Cortana

    Microsoft’un geliştirdiği bir dijital asistan olan Cortana, analitik yapay zekâ içeren yapısı ile Windows kullanıcılarının yaşamlarını kolaylaştırıyor. Yol tarifi vermek gibi işlemleri kolayca gerçekleştiren Cortana’yı Windows mobil, Microsoft Band, Android, Windows Mixed Reality gibi birçok programla kullanmak mümkün. 

    Cortana, ileri düzey yapay zekâ özelliğiyle kullanıcıların günlük rutinlerini tespit ederek onlara planlama konusunda yardımcı oluyor. Arama motoru Bing yardımıyla internetteki verileri kullanan uygulama ile bilgisayarınızdaki bir dosyayı kolayca bulmanız mümkün. Cortana ile yapabileceğiniz diğer işlemlerden bazıları:

    4. Azure Machine Learning Studio

    Bir bulut hizmeti olan Azure Machine Learning Studio’da istediğiniz şekilde model oluşturma imkânınız var. Ayrıca Pytorch gibi açık kaynaklı bir platformda meydana getirdiğiniz bir modeli Azure üzerinde kullanabilirsiniz. 

    Makine öğrenmesi modellerini oluşturmaya çalışan bir MLOps uygulayıcısıysanız kodlama bilmeseniz bile Azure Machine yardımıyla üretimlerinizi sürdürebilirsiniz. Azure yardımıyla data preprocess sürecinde kolayca ilerleyebilir ve klasik istatistiksel bilgilere, değişken grafiklerine ulaşabilirsiniz.

    5. Hotpot AI

    Hotpot AI, metin ve resimler oluşturmak için kullanılabilen bir platformdur. Başka insanlar tarafından üretilen içeriklere platform üzerinden ulaşmanız ve bu içerikleri düzenlemeniz mümkün. Ayrıca Hotpot AI bünyesindeki yapay zekâ resim düzelticisi yardımıyla elinizdeki görsellerin hatalarını giderebilirsiniz. Örneğin siyah beyaz fotoğrafınızı renkli hâle getirebilirsiniz. 

    AI Art Generator, Hotpot AI bünyesindeki araçlardan biridir. Bu araçla kısa sürede çizimler ve resimler oluşturmanız da mümkün. Örneğin panele “Bir çocuğun boş bir sokaktaki resmi” yazabilir, isteğinize uygun bir görsel elde edebilirsiniz. Hotpot AI ile yapacaklarınız şunlar:

    Yapay zekânın insana ve çalışma yöntemlerine yardımcı özelliklerinden faydalanmak için bu alandaki eşsiz gelişmeleri ve yeni uygulamaları takip etmenizi öneririz. Çalışma yaşamınızda ve günlük aktivitelerinizde size hız kazandıracak yapay zekâ uygulamaları edinmek, yeni araçlar kullanmayı öğrenmek size katkı sağlayacaktır.

    Yapay zeka uygulamalarınızla işlemlerinizi gerçekleştirirken kaliteli bir internet deneyimi yaşamak için de yapay zeka destekli TurkNet SmartyFi hizmetimizi kullanabilirsiniz. Kendi altyapımızda sunduğumuz GigaFiber hizmetini yapay zeka destekli TurkNet SmartyFi ile birlikte kullanarak  internet deneyiminizi evinizin her odasında kesintisiz deneyimleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar