turknet logo

İnternet Teknolojileri

Modem Anteni Ne İşe Yarar ve Nasıl Durmalı?

Eylül, 2022
Paylaş
  • 7214
  • Modem Anteni Ne İşe Yarar ve Nasıl Durmalı?

    Türkiye nüfusunun %77,7 gibi büyük bir oranı  aktif bir internet kullanıcısıdır. İnternet kullanımı oldukça yaygın olan ülkelerde internet performansını ve verimini arttıracak cihazlara yatırım miktarı da fazladır. Bunun sebebi internetin hayatımızdaki yerinin oldukça önemli olmasıdır.  

    Modem Anteni Ne İşe Yarar?

    Modem antenleri bir başka tabirle access pointler ev, okul, kafe, iş yeri gibi her alanda karşımıza çıkmaktadır. Bunun  sebebi ise interneti daha verimli hale getirmesidir.

    İnternet kullanım alanları ve internet kullanım süresine bağlı olarak internete olan ihtiyaç da artıyor ve Wi-Fi modemler yetersiz kalabiliyor. Bu gibi durumlarda ise karşımıza access pointler çıkıyor. Birçok cihazın aynı anda bağlanıp kullanılmasına olanak tanıyan acces pointler hem kablolu hem de kablosuz bağlantıları dağıtabiliyor. İnternetiniz kablolu olsa dahi kablosuz gibi çalışabiliyor.

    Genellikle iç mekanlarda kullanabileceğiniz modem antenleri dış etkenlerden korunacak şekilde konumlandırılmalıdır. Yağmur, rüzgar, nem olan alanlar modem antenleri için uygun değildir. Eğer dış mekanda kullanmak için almayı düşünüyorsanız mutlaka satıcı firma ile görüşülüp kullanım ve koruma talimatları öğrenilmelidir. Dış ortam modem antenleri iç ortamın aksine farklı bir üretim sonucu ortaya çıkmış ve sinyal sürekliliğinin korunması sağlanmıştır. Buna ek olarak hasar ve bozulmalara karşı daha dayanıklı şekilde tasarlanmıştır.

    Modem Anteninin Avantajları Nelerdir?

    Modem antenlerinin elbette en önemli avantajı çekim gücünü artırarak uzaklığa bağlı olarak yaşanabilecek sorunların önüne geçmektir.

    Kablo kullanıldığı takdirde modem ve anten birbirinden ayrı bir noktalara yerleştirilebilir. Böylelikle internete ihtiyaç duyduğunuz alan ne kadar geniş olursa olsun çekim gücünden ödün vermemiş olursunuz.

    Siz de ihtiyacınızı en iyi karşılayacak yönlü veya yönsüz modem türlerinden birini alabilirsiniz. Ayaklı veya monte edebileceğiniz ayakları ile internetin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Hem siz hem de sevdikleriniz için aynı anda ve yüksek çekim hızıyla internet deneyimi mümkün. Modem antenlerinin yanında hızlı bir internet paketine sahipseniz işiniz daha kolay olacaktır. Bize ulaşarak hemen 1000 Mbps’e kadar hıza sahip internete erişebilirsiniz

    Modem Anteni Nasıl Durmalı?

    Modem antenine sahip olanların merak ettiği en önemli konu modem antenlerinin nasıl duracağıdır. Bu soruya geçmeden önce modem anteninizin konumunun doğru olduğundan emin olmalısınız. Cihazınızın önünde siyalin yoğunluğunu azaltacak nesnelerin bulunmaması gerekmektedir. Kalın duvarlar, kolonlar veya kirişler cihazınızı yerleştirirken dikkat etmeniz gereken nesneler olup cihazınızın önünü kapatmamalıdır. Fiziksel engeller aşıldıktan sonra yapılması gereken şey modem anteninin nasıl duracağıdır.

    Modemlerin genellikle iki adet anteni bulunmaktadır. Antenlerden birini dikey diğerini ise yatay bir şekilde yerleştirmelisiniz. Sinyal mümkün olan en yüksek güç ile iletilecektir. İki adet anten bulunmayan modemlerde çıkarılıp sabitlenebilen Keenetic yönlendiriciler bulunmaktadır.  Bu modemin 360 derece çok yönlü antenleri bulunmaktadır ve ekstra bir yön ayarına ihtiyaç duyulmamaktadır. Hatta yapılan en sık hatalardan birisi Keenetic yönlendiricinin antenlerini kurcalamaktır. Ürünü aldığınızda tek yapmanız gereken antenini dikey olarak yerleştirmeniz ve  kullanmaya başlamaktır.

    Yukarıda bahsettiğimiz antenleri olan modemler gibi dışında anten bulunmayan modemler de mevcuttur. Bu modemlerde antenler genellikle kasa içerisinde yatay bir şekilde monte edilmiştir. Kullanıcıların ürünü aldıktan sonra antenlerle ilgili yapabilecekleri bir işlem yoktur.. Tek yapmaları gereken modemi bir duvara dik bir şekilde monte etmektir. Böylelikle hiçbir sorun yaşamadan modeminizi kullanabilir ve internet performansınızı arttırabilirsiniz.

    Kısaca özetlemek gerekirse modem antenleri internet kullanımının oldukça önemli olduğu günümüzde, kablosuz modemlerin kapsama alanını arttırarak pek çok kişinin internet deneyimini iyileştirebilmektedir. Bu sebeple siz de güçlü bir çekim gücüne sahip internet kullanmak istiyorsanız evinizde veya iş yerinizde modem anteni kullanabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar