turknet logo

İnternet Teknolojileri

Municipal Wireless Networks Nedir?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 500
  • Municipal Wireless Networks Nedir?

    Belirli bir bölgede yaşayan kişilerin kablosuz olarak internete erişim sağlaması için kullanılan bir teknoloji olan Municipal Wireless Networks hakkında detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

    Municipal Wireless Networks Nedir?

    Bilginin ve bilgiye ulaşmanın öneminin daha iyi anlaşıldığı günümüzde internet bağlantısı hem bireyler hem de kurumlar açısından büyük önem taşıyor. Gündelik olarak bireyler tarafından gerçekleştirilen işlemlerin yapılabilmesi için de internet bağlantısı olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Küresel bilgi toplumu içerisinde var olan bireylerin bir bölgede ya da şehirde internete bağlanabiliyor olması da ilgili bölge ya da şehrin erişim seviyesini yükseltiyor. 

    Bir şehir ya da bölgenin diğerlerine kıyasla internet bağlantısı açısından kısıtlı olması ilgili bölgeye ya da şehre olan birey erişimini de düşürüyor. Bölge ve/veya şehir erişiminin yükseltilmesi amacıyla evrensel geniş bant süreci için belediyeler tarafından üretilen çözümler arasında Municipal Wireless Networks geliyor. Yabancı dilde Municipal Wireless Networks olarak isimlendirilen dilimize ise Belediye Kablosuz Ağı olarak çevrilen kavram tanım olarak, şehir ya da bölge çapında ikamet eden tüm bireylerin internet bağlantısına ulaşmalarını amaçlayan kablosuz bir ağ olarak ifade edilmekte. 

    Yerel yönetimlerce verilen hizmetlerden ve yapılan girişimlerden birisi olan Municipal Wireless Networks, ilgili bölgede ya da şehirdeki vatandaşların kablosuz ağ aracılığı ile evrensel düzeyde geniş bant İnternete bağlanmasını sağlıyor. Kablosuz ağ olarak da bilinen Municipal Wireless Networks, Wİ-Fİ yoluyla ilgili ağın belediyenin tamamına ve/veya bir bölümüne dağıtılması ile işlerlik kazanıyor. Böylece Municipal Wireless Networks, internet erişimi bulunan bölge ya da şehir çapındaki bireylerin hayatlarını kolaylaştırmada da etkin rol oynuyor. 

    Kablosuz ağın dağıtımı için yapılan tasarımın büyük çoğunlukla direkler üzerine konumlandırılan birçok kablosuz erişim noktası aracılığıyla olduğu görülüyor. Baz istasyonlarının konumlandırılabileceği en uygun alanlar arasında hem lamba direkleri hem de trafik ışıkları yer alıyor. Kablosuz ağın şebeke operatörü ise, kablosuz internetin servis sağlayıcısı olarak bilinmekte. Bir kentin ya da bölgenin erişim düzeyinin artması için yapılan bir girişim olması nedeniyle de vatandaşların konforunu artırıyor. Genellikle Amerika Birleşik Devletleri tarafından başlatılan ilgili projeler kamu sektörü ve özel sektör arasında finanse ediliyor. 

    Municipal Wireless Networks Ne İşe Yarar?

    Konumlandırıldığı şehir ya da bölge içerisinde aktif olarak kullanılabilen Municipal Wireless Networks, Wİ-Fİ aracılığıyla her noktadan bireylere erişim sağlıyor. Kablosuz ağ sayesinde bireyler güvenilir fiber internet hizmetine herhangi bir ek maliyete katlanmadan ulaşıyor. Uygulama alanı bulduğu şehir ve/veya bölgelerde vatandaşlar tarafından beğenilen girişimler arasında gösteriliyor.

    Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

    Belediye Kablosuz Ağı olarak ifade edilen şehir ya da bölge çaplı girişimin birey ve kurum düzeyinde sağladığı avantajlar ve dezavantajlar bulunuyor. Municipal Wireless Networks’ün sağladığı avantajlar ise şöyle sıralanıyor: 

    Kurum ve birey düzeyinde fayda sağlayan fayda bir diğer ifade ile avantajlarının yanı sıra dezavantajları da bulunuyor. Municipal Wireless Networks’ün dezavantajları ise şu şekilde listeleniyor: 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar