turknet logo

Oyun Dünyası

SSD’ler Oyun Performansını Nasıl Etkiler?

Ağustos, 2022
Paylaş
  • 3065
  • SSD’ler Oyun Performansını Nasıl Etkiler?

    Günümüzde bilgisayar üzerinden online oyun oynamak oldukça yaygınlaştı. Hatta bazı kullanıcılar oynadıkları bu oyunlar sayesinde çeşitli sosyal medya uygulamalarını kullanarak oluşturdukları içerikler sayesinde gelir elde etmeye başladılar. Fakat bu oyunları oynayabilmek için sadece internet bağlantısı ve bilgisayarınızın olması yeterli değildir. Online oyunlar bilgisayarın sahip olduğu depolama alanlarının büyük bir kısmını kullanırlar. Bu yüzden yeni bir oyun bilgisayarı alacağınız zaman cihazın depolama kapasitesinin yüksek olmasına önem vermeniz gerekir. 

    Oyunların yüksek çözünürlük olması, 4K dokulardan oluşması ya da özelleştirilebilir karakterler ile oyunların geliştirilebilmesi gibi birçok etken oyunların kapasitesinin artmasını ve bellek üzerinde daha fazla yer kaplamasına neden olur. Oyun tutkunları aynı anda birden fazla oyunu bilgisayarlarına yüklemek ve diledikleri zaman oynamak isterler bunun için de GB depolama alanları onlar için yetersiz olur. Bu sebeple terabaytlık bir alana ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacak en önemli bilgisayar parçalarından biri de SSD’lerdir. 

    SSD, bilgisayara takılan ve hareket olasılığı olmayan bir yedek parçadır. SSD’lerin en önemli işlevi bilgisayar üzerindeki dosyaları uzun vadede saklama olanağının olmasıdır. Özellikle oyun bilgisayarlarında sıklıkla kullanılan SSD’ler online oyunların performansına önemli katkılar sağlar. SSD’lerin oyun performansına sağladığı katkılar şu şekildedir:

    Daha iyi bir oyun performansı sağlaması açısından SSD’lerin önemi oldukça fazladır. İlk kez bilgisayar kurulumu gerçekleştirecek kişiler bilgisayar özelliklerine dikkat etmelidir. CPU ve GPU’nun doğru seçilmesi ne kadar önemli ise SSD seçimi ve kullanılması da o kadar önemlidir. Bilgisayar işletim sisteminin daha hızlı açılması ve oyunların yükleme ve açılma hızlarının yüksek olması kullanıcılara zaman kazandırır. Oyuna başlamadan önce daha kısa bekleme süresi oyun performansını ve kullanıcı deneyimini oldukça artıracaktır. Ayrıca HDD’lere oranla daha az bozulma olasılığı bulunan SSD’ler uzun ve dayanıklı bir kullanım ömrü sunar.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar