turknet logo

Güncel Yaşam

2024 Vizesiz Seyahat Edilebilecek Ülkeler

Mart, 2024
Paylaş
  • 1592
  • 2024 Vizesiz Seyahat Edilebilecek Ülkeler

    Dünya keşfedilmeyi bekleyen pek çok güzelliklerle dolu. Farklı coğrafyalara yolculuk etmek, bilinmeyen sokaklarda kaybolmak ve yeni kültürlerle tanışmak için seyahat etmek gibisi yok.

    Neyse ki, vize başvurularıyla uğraşmak veya başvurunun reddedilme riskiyle karşılaşmak gibi endişeler olmadan, vizesiz seyahat edebileceğiniz pek çok ülke var. Sadece biletinizi alıp bavul hazırlayarak, yeni maceralara doğru yola çıkabilirsiniz.

    Biz de sizin için vizesiz seyahat edebileceğiniz birkaç ülkeyi inceledik.

    Bosna Hersek

    Balkanlardaki ülkelerin çoğu vize istemiyor. Biz rotamızı Bosna Hersek’e çevirdik. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, camileri ve çarşılarıyla Bursa’yı andırırken, diğer yandan kiliseleri ile farklı kültürlerin buluştuğu bir şehir. Ayrıca savaşın izlerini taşıyan çok sayıda müze ve değerli yapıyı da burada görebilirsiniz.

    Bosna Hersek’te mutlaka görmeniz gereken bir diğer şehir ise köprüsü ile ünlü Mostar. Şehrin iki yakasını birleştiren Mostar Köprüsü’nde evlenmek isteyen gençlerin cesaretlerini kanıtlamak için bu köprüden atladıkları rivayet edilir. Günümüzde ise belirli bir ücret karşılığında yerli halk tarafından atlayışlar gerçekleşiyor. Şanslıysanız, bu etkileyici gösterilere denk gelebilirsiniz.

    Karadağ

    Söz Balkan ülkelerinden açılmışken ikinci önerimiz de yine bu bölgeden: Karadağ. Kotor ve Budva, Karadağ’ın en popüler iki şehri. Özellikle Kotor, doğa ile iç içe huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için oldukça ideal. UNESCO tarafından dünya mirasları listesinde yer alan bu sahil kasabasında, dar sokakların ve taş kaldırımların olduğu eski şehri, sizi hemen meydanda bir asker edasıyla karşılayan saat kulesini ve şehrin tarihini çok daha yakından öğrenmenize imkân tanıyan Kotor Denizcilik Müzesi’ni gezmeyi unutmayın.

    Budva ise hem deniz hem de kültür tatili yapmak için iyi bir seçenek. Yunan, Bizans ve Roma uygarlıkları dönemine ait eserlerin sergilendiği Budva Şehir Müzesi’ne ve kayalık üzerine kurulu bir kaleden oluşan eski şehre hayran kalmamak neredeyse imkânsız.

     

    Gürcistan

    Şimdi biraz Balkanlardan çıkalım ve rotamızı Gürcistan’a çevirelim. Dilerseniz Artvin’den günü birlik gezilerle sadece kimliğinizle birlikte bu ülkeye giriş yapabilirsiniz. Gürcistan’ın en turistik şehri ise Batum’dur.
    Batum’da şehrin ana meydanında sizi büyük fıskiyeli bir havuz karşılar. Meydanın en önemli simgelerinden biri olarak kabul edilen bu havuzda elinde altın koyun postu tutan Medea Heykeli vardır.
    Bu heykele selam verip, Karadeniz’in muhteşem manzarası eşliğinde Batum Bulvarı’nda yürüyüş yapabilir, Atatürk Evi’ni ziyaret edebilir ve 5 binden fazla botanik türüne ev sahipliği yapan Batum Botanik Bahçesi’ni görmeye gidebilirsiniz.

    Fas

    Vizesiz seyahat edebileceğiniz bir diğer ülke ise Fas. Farklı coğrafya ve kültürlerin uyumuna şahit olmak istiyorsanız kesinlikle rotanızı Fas’a çevirmelisiniz. Fas’ın en popüler şehirlerinden biri olan Marakeş ilk gideceğiniz yer olmalı. Marakeş’te yılan oynatıcıları, rengarenk ürünlerin satıldığı stantları ile Jamaa El-Fna meydanı size bir filmde olduğunuz hissiyatını verir.
    Fas’a gitmişken derisi ve tabakhaneleri ile ünlü Fes, dar sokakları ve evleri ile her yerin maviye boyandığı Şafşafan ve filmi ile akıllara kazanan Kazablanka şehirlerini görmeden dönmek olmaz. Ve tabii ki Sahra Çölü’nde 2 günlük bir tur, tatilinizi unutulmaz kılacaktır.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar