turknet logo

Sosyal Medya

Evden Çalışırken Verimliliğinizi Artıracak Uygulamalar

Nisan, 2020
Paylaş
  • 1348
  • Evden Çalışırken Verimliliğinizi Artıracak Uygulamalar

    COVID-19 Pandemisi’nin oluşturduğu şartlar nedeniyle evden çalışma uygulamasına geçilmesi ve dijital çalışma sisteminin yaygınlaşması hermit teknolojilere olan ihtiyacı arttırıyor. Evden çalışma kapsamında işlerin yönetilebilmesi için geliştirilen uygulamalar ve platformlar hermit teknolojiler olarak tanımlanırken, teoride kolaylaşmış görünen bazı işler pratikte birçok sorun yaratabiliyor. Özellikle işlerin delegasyonu, görevlendirmeler, işlerin süresi, durumu, ekip toplantıları gibi gündemi oluşturan konularda zaman kazandıracak ve iş yapış şeklinde pratiklik sağlayacak birçok uygulama ve platform var.

    Süresi belirsizde olsa COVID-19 Pandemisi’nin getirdiği belirsizlikler, çalışma kültüründe kısmı değişimlere neden oldu. Fiziksel çalışma ortamının getirdiği bazı pratik kazanımlar, yerini dijital ortamlarda pratik olmaya bıraktı.

    Sizler için evden çalışma sürecinde işlerinizi yönetmenize yardımcı olacak uygulamalar ve platformlardan oluşan bir set hazırladık.

    Microsoft Teams: Sohbet tabanlı çalışma platformu olan Microsoft Teams uygulaması, evden çalışma döneminde ekipler arasında iş ve proje yönetimi başta olmak üzere dosya paylaşımı, sesli ve görüntülü online toplantılar yapmaya olanak sağlamaktadır.

    Super Productivity: Pomodoro tekniği ile çalışmanızı ve işlerinizi tamamlamaya yardımcı olan Super Productivity, iş planlama, iş takvimi ve bildirimler oluşturma gibi temel özelliklerde iş yönetimi sağlayan bir platformdur. Super Productivity Jira gibi proje yönetim uygulamalarıyla da entegre olabilmektedir. Pomodoro tekniği; 25 dakika çalışma 5 dakika ara periyotları şeklinde giden bir çalışma tekniği olarak tanımlanıyor.

    Slack: Ekipler arasında iş koordinasyonunun sağlanması, etkin iş takibi ve proje yönetimi sağlayan Slack, bulut tabanlı bir uygulamadır. IOS ve Android uygulamaları dışında masaüstü programları da olan Slack fotoğraf, video, pdf uzantılı dosyaların paylaşımı, bireysel yazışma, çoklu yazışma, yapılan paylaşımları arşivleme, sesli ve görüntülü arama gibi özellikleri ile kullanılabilmektedir. Ayrıca Slack; Ofis 365, Outlook Calendar, Google Drive ve Microsoft OneDrive gibi daha birçok uygulama ile de entegre edilebilmektedir.

    HelloSign: Dijital ortamda doküman imzalamayı ve imzalanan evrakları göndermeyi sağlamaktadır. Beyaz-etiketleme, otomatik e-posta hatırlatmalar, yeniden kullanılabilir şablonlarda HelloSign’da kullanılabilmektedir.

    Trello: Proje yönetimi uygulaması olan Trello, bireysel ve ekip işlerinin takvimlendirilmesi, işlerin takibi ve iş hedeflerinin yönetimini sağlamaktadır. Trello üzerinden yönetilen projelerde ve işlerde görev atamaları yapılabilmekte ve bu atamalara iş teslimi tarihi de eklenebilmektedir.

    Asana: Proje yönetimi uygulaması olan Asana üzerinden hem bireysel hemde ekip üyeleri için günlük, haftalık ve aylık olarak yapılacak işlerin listesi hazırlanabilmekte, her işe özel hatırlatmalar ve bildirimler eklenebilmektedir. IOS, Android uygulamaları ve masaüstü programları da bulunan Asana özellikle işleri task olarak açıp kişilere iş atama ve atanan işlerin takibinin yapılmasında kolaylık sağlamaktadır.

    Facebook Workplace: Facebook Workplace uygulaması etkin takım çalışması sağlarken, canlı yayın, dosya paylaşımı, grup içerisinde mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama gibi özellikleri ile de kullanılabilmektedir.

    Canva: Sürükle bırak arayüzüne sahip olması nedeniyle kullanım kolaylığı sağlayan Canva hızlı ve pratik sunumlar, infografikler ve sosyal medya gönderileri gibi birçok alanda görseller hazırlamaya yardımcı olmaktadır.

    Realtime Board: Geleneksel yazı tahtasının dijital hale geldiği Realtime Board, birçok çok kişinin aynı anda erişebileceği sanal yazı tahtasıdır. Mobil ve masaüstü uygulamalar ile kullanılabilmektedir. Uygulamada bireysel olarak notlar alınabilmekte ve alınan notlar paylaşılabilmektedir. Sanal tahta üzerinde alınan notlara task ataması yapılabilmekte ve task süreleri eklenebilmektedir.

    Smallpdf: Tüm dosya türlerini ihtiyaç duyulan diğer bir dosya türüne kolayca çevirmeye yarayan bir platformdur.

    Bear: Not alma uygulaması olan Bear ile bilgisayar, tablet veya mobil cihazlarda alınan notları PDF, Word ve JPEG gibi birçok dosya türünde dışa aktarılabilmektedir. Ayrıca alınan notlara özel görsel ve link ekleme gibi opsiyonlarda bulunmaktadır.

    CamScanner: IOS ve Android uygulamalarıda olan CamScanner, belge taratma uygulamasıdır. Uygulama üzerinden taranan belgeler arşivlenebilmekte ve taratıldıktan sonra istenilen dosya türünde dışarı aktarılmaktadır ve e-mail olarak gönderilebilmektedir.

    Wunderlist: İş süreçlerini planlama, kontrol listesi oluşturma, işler üzerinden notlar tutma, iş delegasyonu ve işlerin son durumununun anlık olarak takip edilebileceği ve yönetilebileceği bir platformdur. Wunderlist İOS ve Android uygulamalarının haricinde masaüstü programlarıda vardır.

    Kullanım alanlarını ve kapsamlarını paylaştığımız yukarıdaki uygulamalar ve platformların haricinde çalışırken motive olmak isterseniz Radio Garden platformuna, evde çalışırken verdiğiniz iş molalarında doğru yanıtlayacağınız sorular ile bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak isterseniz de Free Rice projesine göz atabilirsiniz.

    Radio Garden: Çalışırken bir yandan işe odaklanmak ve iş motivasyonunuzu arttırmak isterseniz dünyanın bütün radyolarını Radio Garden’dan canlı olarak dinleyebilirsiniz.

    Free Rice: Evde çalışırken verdiğiniz iş molalarında Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından hazırlanan ve kar amacı gütmeyen Free Rice projesinde soruları yanıtlayarak bir sosyal sorumluluk projesine destek olmak isterseniz Free Rice web sitesinde doğru bildiğiniz her soru karşılığında yardıma ihtiyacı olan ve açlık çeken insanlara pirinç yardımında bulunabilirsiniz.

    Tüm bu uygulamalardan en verimli şekilde faydalanmanın yolu ise TurkNet GigaFiber’den geçiyor! Türkiye’de ilk kez 1.000 Mbps eşit upload ve download hızlarını sunan TurkNet, sınırsız interneti sayesinde çalışırken de yanınızda! Yüksek upload ve download hızı sayesinde tüm online görüşmelerinizi donmadan yapabilir; kameranızı kapatmak zorunda kalmadan en yaratıcı fikirlerinizi iş arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar