turknet logo

İnternet Hızı

İnternetten Futbol Maçı İzlemek için İnternet Hızı Ne Kadar Olmalıdır?

Mayıs, 2022
Paylaş
  • 5981
  • İnternetten Futbol Maçı İzlemek için İnternet Hızı Ne Kadar Olmalıdır?

    Eskiden sadece televizyonda izlenebilen futbol karşılaşmaları, günümüzde gelişen teknoloji ile beraber internet üzerinden de izlenebilir hale gelmiştir. Ayrıca internetin daha kolay erişilebilir olmasına bağlı olarak internet aracılığıyla futbol maçı izlemeleri, televizyon izlemelerinin önüne geçmeyi başarmıştır. Bu yazımızda internetten futbol maçı izlemek için gerekli olan internet hızından bahsedeceğiz.

    İnternetten Futbol Maçı Nasıl İzlenir? 

    Öncelikle internetten futbol maçı izlemek için ülkemizde çeşitli firmalar tarafından satılan futbol paketlerine üye olmanız gerekmektedir. Aylık olarak belirli bir ücret karşılığında, futbol karşılaşmalarını izlemek ve takip etmek istediğiniz ligleri satın alabilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken satın almış olduğunuz yayıncının uygulamasını indirmek ve kullanıcı bilgilerinizle giriş yaparak maç yayına bağlamaktır.  

    İnternetten Futbol Maçı İzlemek için İnternet Hızı Ne Kadar Olmalıdır?

    İnternetten canlı olarak bir futbol maçı izlemek için ihtiyacınız olan internet hızı, izlediğiniz yayının çözünürlüğüne göre farklılık gösterir. Eğer 4K çözünürlükte bir futbol karşılaşması izlemek istiyorsanız minimum 20 Mbps internet hızına sahip olmanız gereklidir. 1080p çözünürlükte bir futbol maçı için ise minimum 8 Mbps internet hızı önerilmektedir. Öte yandan 720p çözünürlük için ise minimum 6 Mbps internet hızına ihtiyaç duyulur. Ayrıca internet hızları maç yayınını izlediğiniz platforma göre değişkenlik gösterebilir. Yayın sırasında çözünürlük düşüklüğü yaşamamak için sahip olduğunuz en yüksek internet hızında bağlantı sağlamalısınız. 

    İnternetten Futbol Maçı İzlemek için Ne Kadar İnternet Harcar?

    İnternetten bir futbol karşılaşması için harcanan internet miktarı yayını izlediğiniz çözünürlüğe bağlıdır. İnternetten izlediğiniz 1080p çözünürlükte bir futbol maçı ortalama olarak 1 GB internet kullanımına yol açar. 480p ve 360p çözünürlüklerde geçiş yaparak izlenilen bir futbol karşılaşması ise ortalama olarak 700 MB’lık bir internet harcanmasına neden olur.

    İnternetten Kesintiye Uğramadan Futbol Maçı İzlemek için Neler Yapılmalıdır?

    Siz de kesintisiz bir futbol maçı deneyimi yaşamak ve izlemek istiyorsanız TurkNet’in yüksek hızlı internetini tercih edebilirsiniz. TurkNet bulunduğunuz bölgede alabileceğiniz maksimum internet hızını size sağlar. İnternet altyapı testi yaparak yaşadığınız yerdeki maksimum internet hızının kaç olduğunu kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Sonrasında TurkNet’in cazip fiyatlı internet paketlerinden kendinize en uygun olanını seçebilirsiniz. TurkNet’te taahhüt ve kota bulunmaz. Ayrıca memnun kalmazsanız ilk bir ay içerisinde para iadesi gerçekleşir. 1000 Mbps‘ye kadar Download ve Upload hızı sunan TurkNet GigaFiber ile maç keyfi yaşamak için geç kalmayın! 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar