turknet logo

TurkNet Gündem

DEPARK Bambu Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi’ni Daha Güçlü Bir Altyapı için Yeniledik

Haziran, 2023
Paylaş
  • 661
  • DEPARK Bambu Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi’ni Daha Güçlü Bir Altyapı için Yeniledik

    Günümüzün dinamik piyasasında girişimcilerin pek çok ihtiyacı var. Fon bulmak, işi geliştirecek yöntem ve kazanımları elde etmek, doğru çalışanı bulmak, iş düzenini oturtmak ve dahası… Fakat tüm bunları en yüksek verimle yapabilmek için gereken ihtiyaçların temelinde kaliteli ve yüksek hızlı internet yatıyor. Girişimciler, ürettikleri ve kullandıkları teknolojilerle ülkemize değer katarken sektörü de ileri taşıyorlar. Sadece yazılım geliştirirken değil hizmet ve ürünleri paylaşırken, internet ortamından içerikleri yüklerken yüksek hız gerekiyor. Biz de dünya hızındaki 1.000 Mbps GigaFiber internetimizle teknoparkların ve girişimcilerin yanındayız. Bunlardan bir tanesi de Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde açılan Bambu Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi!

    Bambu Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi, DEPARK bünyesinde bulunuyor. Girişimcilik alanında faaliyet gösteren merkez, yakın zamanda desteğimizle birlikte yenilendi. Amaç ise merkezde bulunan girişimcilerin işini daha kolay geliştirebilmesi için ihtiyaç duydukları teknolojik altyapıyı onlara sağlayabilmek. Yani onları GigaFiber internet ağı ile buluşturabilmek. Böylece sadece içeride üretilen yeni iş ve teknolojilerle, sağladığı network imkânlarıyla değil; internet altyapısıyla da inovatif koşulları firmalara sağlayabilmek.

    DEPARK Bambu Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi, sadece içinde bulunan firmalarla değil, bu alanda çalışmak isteyenlere sağladığı eğitim olanaklarıyla da oldukça önemli bir yer. Merkez aynı zamanda şirketleşme, sektörde popüler olan teknik konular, mentorluk ve network geliştirme faaliyetleri gibi birçok alanda hizmet sunuyor. 1.000 Mbps download (indirme) ve upload (yükleme) hızıyla daha da güçlenen Bambu Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi, günümüzde İzmir’deki girişimcilik ekosistemine en önemli katkıları sağlayan alanlardan biri. Aynı zamanda yerli teknolojilerin geliştirilmesi ve dünya çapında yaygınlaştırılması konusunda da çok önemli bir rol oynuyor.

    Girişimciler için En Önemlisi: Teknoloji Geliştirme Hızı

    Yenilenen DEPARK Bambu Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi’nin açılış törenine Genel müdürümüz Cem Çelebiler de katıldı. Açılış konuşmasında söz alan Cem Çelebiler, girişimciler için yüksek hızlı internetin önemini şu sözlerle  vurguladı:

    “Teknolojinin geliştirilmesi için en önemli ihtiyaçların başında gelen internetin dünya standartlarında sunulması; girişimcilere özgür araştırma ortamı sunmakla birlikte teknoloji geliştirme hızına eşlik ediyor. Biz de bu noktada TurkNet olarak teknopark yönetimlerinin, teknopark bünyesindeki firmaların ve henüz şirketleşmemiş girişimcilerin yer aldığı kuluçka merkezlerinin dünya standartlarında internete erişmesi için fiber altyapımızı teknoparklara sunuyoruz. 26 teknoparkta aktif altyapımız ile özellikle çevrim içi oyun ve diğer alanlarda faaliyet gösteren 100’den fazla yazılım firmasına hizmet sunuyoruz. Bunlardan biri de Depark Bambu Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi programına destek veren Ruby Games firması. Depark Bambu Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi sadece Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ve Depark için değil, aynı zamanda İzmir için de çok değerli bir proje. Burada oyun sektörünün yeni nesil temsilcileri yer alacak. Burası geleceğin unicorn’larına ev sahipliği yapacak. Yeni kuşaklarda oyunlara olan ilginin yüksek olması ve oyun girişimlerinin aldığı yatırımların arttığı ekosistemde, bu kuluçka merkezinde hayata geçecek proje ve yatırımların önemi artırıyor.  Depark’ın bu ekosisteme yaptığı yatırımları TurkNet olarak destekliyor olmaktan mutluyuz.”

    Biliyoruz, gelecek internetle yazılacak. Teknoparklarda yer alan genç girişimciler tarafından geliştirilecek ve bizi de beraberinde ileriye taşıyacak. Bu süreçte Türkiye’nin yeni nesil telekom operatörü olarak, ezber bozan yaklaşımlarımızla yanınızda olmaktan, sınırları zorlamaktan mutlu ve gururluyuz! 😊 Sektör ve teknopark odağındaki çözümlerimizi incelemek ve TurkNet ayrıcalıklarını keşfetmek için hemen tıklayın!

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar