turknet logo

Güncel Yaşam

Disney Plus’ta Sevebileceğiniz Dizi, Film ve Belgesel Önerileri

Kasım, 2022
Paylaş
  • 2968
  • Disney Plus’ta Sevebileceğiniz Dizi, Film ve Belgesel Önerileri

    Maceracı ve etkileyici yapımlarıyla ön plana çıkan Disney Plus’ta sevebileceğiniz dizi, film ve belgeselleri sizler için derledik.  

    She-Hulk (2022) IMDB 5.1

    Marvel hayranlarının zevkle izleyecekleri bu dizi, başarılı oyunculuklarıyla öne çıkan yapımlar arasında yer alıyor. Bir yaralanmanın ardından Walters’a Bruce Banner’dan kan nakli yapılmasıyla ortaya çıkan “She Hulk” Hulk karakterine nazaran öfkelendiğinde çok daha güçlü bir dönüşüm geçirirken zekasını korur ve duygusal kontrolünü sağlayabilmektedir. Belki de en güçlü özelliği bu olmuştur.

    The Simpsons (1989-2022) IMDB 8.6

    Kült yapımlar arasında yer alan ve dünya çapında oldukça sevilen bu dizi, Disney Plus platformunda izleyicileriyle buluşmaya hazır. Çizgi dizilerin belki de en hiciv içereni diyebileceğimiz bu yapım yetişkinler için tasarlanmıştır ve bir aile içerisinde geçen olayları komediye aktararak ele alır.

    How I Met Your Mother (2005-2014) IMDB 8.4

    En sevilen sitcom dizilerinden biri olan How I Met Your Mother, Disney Plus platformunda yayınlanıyor. 2030 yılında yaşayan Ted Mosby’nin çocuklarına anneleriyle tanışma hikayesini anlatması ile başlayan hikaye 2005 yılına döner ve olay örgüsü gelişir.

    Wanda Vision (2021) IMDB 8.0

    Marvel evreninde geçen bu dizi, Wanda karakterinin ne kadar güçlü olduğunu hepimize tekrar hatırlatan bir yapımdır. Disney Plus orijinal dizisi olan bu yapım, toplamda 23 ayrı kategoride ödüle aday oldu.

    Wall-E (2008) IMDB 8.4

    Oscar ödüllü bu animasyon, ayrıca en önemli bilim kurgu filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Her yaştan izleyiciye hitap eden bu yapım, tam bir başyapıt niteliğinde. Çevre kirliliğine gönderme yapan bu animasyon filmi çoraklaşmış bir dünyada tek başına kalan bir robotun hikayesidir. Yüzyıllar sonra bu gezegene gönderilen arama robotu Eve ile işler daha da değişmeye başlamıştır.

    The Lion King (1994) IMDB 8.5

    Zihinlere kazınan animasyon filmlerinden biri de The Lion King. Oldukça duygusal olan bu yapım, hala en sevilen animasyonlar arasında bulunuyor. William Shakespeare’in oyunu olan Hamlet’ten etkilenen animasyon filmi fabl bir anlatımla, doğanın döngüsü ve insan ilişkilerinin boyutlarını ele alarak duygusal, macera dolu bir seyir sunuyor.

    Avatar (2009) IMDB 7.8

    Çıktığı dönem oldukça popüler olan ve ikincisi merakla beklenen bu film, hem akıcı bir hikaye hem de görsel şölen sunuyor. 22. yüzyılda Pandora isimli bir gezegende geçen hikaye insanların Dünya’nın doğal kaynaklarını tüketerek başka kaynak arayışlarına girilmesiyle başlar. Keşfedilen Polyphemus gezegeni yörüngesinde bulunan, ormanlık alanları olan ve yaşam barındıran Pandora uydusu incelenmeye başlanır. Burada yaşayan Avatar kabilesi ve insanlar arasında gelişen olaylarla film gittikçe ilginç bir hal alır.

    Edward Scissorhands (1991) IMDB 7.9

    Tim Burton klasikleri arasında yer alan bu film, hem komedi hem duygusallık içeren ve seyir zevki yüksek bir yapımdır. Başrolde Johnny Depp ve Winona Ryder, oldukça başarılı performanslarıyla dikkat çekiyor. Hikaye torununun babaannesine karların nasıl yağdığını sormasıyla başlar.

    Cosmos: A Spacetime Odyssey (2014) IMDB 9.3

    Gezegen oluşumları ve kimyası hakkında ufkumuzu genişleten bu bilimsel seri bizi Big Bang ve ötesine götürüyor. Dünyamız ve yeni dünya olabilecek diğer gezegenler hakkındaki teorileri bize sunan bu belgesel 13 bölümden oluşuyor.

    Genius (2017-) IMDB 8.2

    Tarihin en büyük dehalarının hayatlarını anlatan bu belgesel, her sezon farklı bir dehanın hayatına odaklanıyor. İlk sezonuna Albert Einstein ile başlayan bu serinin 3 sezonu bulunuyor.

    Continent 7: Antarctica (2016) IMDB 7.3

    6 bölümden oluşan bu belgesel, dünyanın en soğuk bölgelerinden biri olan Antarktika’da araştırma yapan bilim insanlarının nasıl hayatta kaldıklarına ışık tutuyor.

    Drain the Oceans (2018-) IMDB 7.3

    47 bölümden oluşan bu belgesel, okyanusun dibindeki batan gemileri, kayıp şehirlerin keşfini ve gizli hazineleri anlatıyor. 

    Seyir keyfiniz için tüm hazırlıklarınızı yaptıktan sonra takılma ya da kopma gibi sorunlar yaşamamak için sınırsız, taahhütsüz, kendi altyapımızla sunduğumuz GigaFiber ile sorunsuz bir şekilde seçmiş olduğunuz dizi, film ya da belgesel seyredebilirsiniz. Hemen altyapı sorgulama işlemi yaparak abonelik sürecinizi başlatabilirsiniz. Ayrıca “Takılmadan Film ve Video İzlemek için İnternet Hızı Kaç Mbps Olmalı?” başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar