turknet logo

Güncel Yaşam

Evdeki İhtiyaçlarınıza Mobil İnternet Yeter mi?

Mayıs, 2022
Paylaş
  • 1159
  • Evdeki İhtiyaçlarınıza Mobil İnternet Yeter mi?

    Teknoloji durmadan gelişirken, dünya da dijitalleşmeye devam ediyor. Hem iş dünyasını hem de bireysel yaşantılarımızı oldukça etkileyen bu değişimlerin baş karakteri ise şüphesiz internet. Dijitalleşme ve birçok teknolojik gelişim internet sayesinde gerçekleşiyor ve hayatlarımıza giriyor. Yani internet günümüzde olmazsa olmaz bir faktör diyebiliriz. Peki bu temel ihtiyacımızı karşılarken hangi hizmeti almalıyız? Yazımızda sizin için inceledik.

    Mobil İnternet Evde Yeterli mi?

    İnternete neredeyse günün her saati ihtiyacımız olabiliyor. Bu sebeple sürekli olarak yanımızda bir internet taşımak çok değerli. Ancak gün içerisinde yaptığımız kullanımlar aynı değil. Bu sebeple eğer ihtiyaçlarınızı doğru analiz etmezseniz sizi mutsuz eden bir internet deneyimi yaşayabilirsiniz.

    Gün içerisinde özellikle telefon üzerinden gerçekleştirdiğimiz işlemler temelde çok yoğun internet kullanımlarını içermiyor. Sosyal medyadaki gezintilerimiz ya da mesajlaşma uygulamaları çok fazla internet tüketmez. Özellikle sabit internet kullanımları ile kıyaslandığında.

    Ev içerisindeki kullanımlarımız ise telefon ile yaptıklarımıza göre çok daha farklı ve iyi internet isteyen işlemlerdir. Mesela aldığınız 4K televizyonunuzda film izlemek, oyun konsolunuzda online oyun oynamak ya da online toplantılar yapmak gibi. Tüm bunları eğer mobil internet ile yapmak isterseniz sınırsız internet kullanmadığınız için ilk olarak var olan kota size ay içerisinde yetmeyecek ekstra paketler almanız gerekecek. İkinci olarak sabit internete oranla daha düşük hızlar alacağınız için kullanımdan pek de keyif almayacaksınız. Son olarak ise; maliyet. Yetmeyen kotalar size ekstra paketler ile birlikte maliyet olarak geri dönecektir.

    Nasıl Bir İnternete İhtiyacınız Var?

    İnternet konusunda karar verirken ilk olarak nasıl bir internet kullanıcısı olduğunuzu değerlendirmeniz gerekiyor. Öyle aklınıza çok karışık bir süreç gelmesin. “İnterneti ev içerisinde tam olarak ne için kullanıyorsunuz?” sorusuna vereceğiniz cevap aslında bu süreci noktalıyor. Ancak bu soruyu yanıtlarken ev içerisinde internete ihtiyaç duyan tüm cihazları düşünmenizde fayda var. Sadece telefon ve bilgisayar şeklinde düşünmek sizi doğru sonuca ulaştırmaz. Mesela televizyon, oyun konsolu, güvenlik kamerası, klima, buzdolabı vb. tüm ürünler günümüzde internete bağlanabiliyor. Ayrıca ev içerisinde kaç kişinin ve kaç cihazın interneti kullanacağı da önemli. Tüm bunları değerlendirdiğiniz zaman mobil internetin ne kotasının ne de hızının ihtiyaçlarınızı karşılaması çok zor.

    Bir ailenin internet ihtiyacı düşünüldüğünde herkesin tükettiği mobil interneti hesaplarsak eğer karşımıza çıkan maliyet çok yüksek olacaktır. Ayrıca maliyetin yanı sıra yukarıda da bahsettiğimiz gibi hızlar sebebiyle de tüm işlemlerinizi verimli bir şekilde gerçekleştirmek çok zor olacak.

    Evde İnternet için En İyi Çözüm Sınırsız İnternet!

    Sınırsız internet, ev içerisinde özgürce internet kullanmak demek. Yani ay ortasında dolan kotalar, akşam saatlerinde yarıya inen download’lar yok. Ev içerisinde birden fazla kişinin tüm ihtiyaçlarını yetebilecek bir internet demek.

    İnternetin bir lüks olmadığını ve neredeyse temel ihtiyaçlarımızdan biri olduğunu düşünürsek özgürce kullanmak, kullanırken ince hesaplar yapmamak çok önemli. Geçici ve konforsuz hatta yüksek maliyetli çözümler yerine ihtiyaçlarınıza tam olarak yeten bir sabit internet tercih edebilirsiniz. Bu şekilde ister ev içerisinde tek başınıza olun isterseniz de ailenizle olun tüm ev istediği şekilde internet hizmetinden faydalanabilir.

    Çoklu erişim sorun olmaz, ev içerisindeki tüm cihazlarınızı en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Özellikle sınırsız internetin olduğu bir hizmet kullanıyorsanız kota dolumu vb. sorunlarla da uğraşmazsınız. Yüksek hızlar zaten sabit internetin en büyük avantajlarından birisi. Altyapınızın desteklediği maksimum hızı kullanarak oyun oynama ya da film izleme deneyimlerinizi en üst seviyede iyileştirebilirsiniz. Mobil internet kullanımında kotalara bağlı olduğunuz için hayalini kurduğunuz oyunları bilgisayarınıza indirmek bile bir aylık kotanızın çok üzerinde bir veriye sahip olacaktır.

    Stabilite yine sabit internetin diğer bir önemli avantajı. Mobil internetle ulaşabileceğiniz stabil hızlar kısıtlıyken sabit internet bağlantısı ile çok daha stabil bir bağlantıya sahip olabilirsiniz. Özellikle fiber altyapı bölgesindeyseniz bu stabilite daha çok yükselecek. Son olarak ise pek kimsenin aklına gelmeyen iyileştirme durumu var. Mobil internet kullanımı sırasında eğer bulunduğunuz adreste iyi bir çekim gücüne sahip değilseniz yapabileceğiniz çok da bir şey yok. Belki taşınabilirsiniz. Ancak sabit internetinizi iyileştirmek için yapabileceğiniz çok fazla şey var. Modemin konumunu değiştirmek ya da yenilemek, iç tesisatınızı yenilemek, cihazlarınızı güncellemek ve kablolu bağlantı sağlamak bunlardan birkaçı.

    İnternet ihtiyaçlarınızı tam olarak belirledikten sonra hizmetlere yönelmek en mantıklısı. Bu ihtiyacı belirledikten sonra ise hizmet alacağınız operatörü seçerken de dikkatli olmalısınız.

    Yüksek hızlı ve kaliteli internet bağlantısı için evde internet hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Altyapı sorgulama yaparak adresinizde alabileceğiniz internet hızınızı öğrenebilir ve İnternet Abonelik Başvurunuzu hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar