turknet logo

Güncel Yaşam

Evdeki Kablosuz Ağı Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

Şubat, 2022
Paylaş
  • 20653
  • Evdeki Kablosuz Ağı Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

    Ortalama bir insan gününün çoğunu telefonda, bilgisayarda, tabletlerde geçiriyor. Siz işiniz için Zoom görüşmesi yaparken, çocuğunuz da Netflix üzerinden dizi izleyebiliyor. Bütün bunlar da evdeki kablosuz ağı kullanıyor. Kablosuz ağın zayıf olduğu durumlar işinizin aksamasına sebep olabiliyor. Dizi-film kalitenizi düşürebiliyor ya da online oyunlarda lag adı verilen gecikmeler yaşamanıza sebep olabiliyor. Bu yüzden sizler için evdeki kablosuz ağı nasıl güçlendirebilirsiniz sorusunun yanıtını verdik. 

    Modemin Doğru Konumlandırılması

    Wi-Fi sinyalini tüm odalardan algılanabilmesi için modemin konumu oldukça önemli. Evde bulunan duvarlardan sinyal zayıflayabiliyor ve modeme uzak odalarda kullandığınız cihazlar kablosuz ağı görmeyebiliyor. Bu sebeple internet kullanan cihazların ortasındaki bir odada modemi konumlandırmanız en mantıklısı olacaktır. Cihazın yanında mikrodalga fırın ya da telsiz telefon olmamasına da özen göstermelisiniz. Çünkü bu cihazları Wi-Fi sinyalinin karışmasına sebep olabilmektedirler. Eğer evinizdeki kablosuz ağ zayıfsa ilk kontrol etmeniz gereken modeminizin konumudur. 

    Router Kullanabilirsiniz

    Router sayesinde kablosuz ağın sinyalini daha uzak alanlara da yayabilirsiniz. Özellikle Wi-Fi konumunu değiştiremeyecek kullanıcılar Router kullanabilirler. Router çoğu zaman modemle karıştırılabiliyor olsa da aslında iki cihaz birbirlerinden oldukça farklıdır.. Modem kablosuz ağ ve internet sağlarken router cihazlarınıza bir IP adresi atayarak internete girmenizi sağlar. Yeni modemler, router özelliği de taşırlar fakat bunun yeterli olmadığı durumlarda ekstra router kullanıp kablosuz ağ kalitenizi güçlendirebilirsiniz. 

    Wi-Fi Sinyal Güçlendirici Kullanabilirsiniz

    Wi-Fi güçlendirici de router gibi modeme uzak odalarda internete girmenizi sağlar. Wi-Fi güçlendiricinin amacı, modemin kapsadığı menzili genişletmektir. Bu sayede de modem sinyalinin ulaşmadığı yerlere sinyali ulaştırıyor. Wi-Fi bağlantısını daha verimli yapar. Sadece internetin çekmediği durumlarda değil, bağlantı kalitesinin zayıf olduğu ya da internet hızının yavaş olduğu durumlarda da modem güçlendirici kullanabilirsiniz. Tıpkı modem gibi Wi-Fi güçlendiricinin de konumu oldukça önemlidir. Modem ile sinyalin zayıf olduğu odaların tam ortasına konumlandırmalısınız. Bu sayede evin her yerine kaliteli Wi-Fi sinyalleri ulaştırabilmiş olursunuz. Wi-Fi güçlendiricinin kurulumu da oldukça kolaydır. Genellikle aldığınız markaların kurulum için uygulamaları bulunmaktadır. Fakat eğer ki bir uygulama yoksa o zaman genel olarak Wi-Fi sinyal güçlendirici uygulamaları indirip, onlardan yardım alarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. 

    Modemin Antenini Doğru Konumlandırabilirsiniz

    Modemlerde Wi-Fi sinyallerini yaymak için antenler bulunmaktadır. Bu antenlerin kaliteli bir sinyal yayabilmeleri için dikey ve yukarı doğru durmaları gerekmektedir. Yatay, eğik ya da yere doğru duran antenler kaliteli sinyaller yaymazlar. Ayrıca antenleriniz eski ya da sorunlu da olabilir. Bu sebeple modem tercih ederken anteninizi değiştirebildiğiniz modelleri tercih etmenizde fayda var. Böylece bağlantı zayıfsa bunu yeni bir antenle değiştirebilirsiniz. Herhangi bir sorun olmasa bile cihazınızda halihazırda bulunan anten yerine daha üst modeller tercih ettiğinizde Wi-Fi sinyalini daha geniş bir menzile yayabilirsiniz. 

    Access Point Cihazları Kullanabilirsiniz

    Access Point cihazı da Wi-Fi sinyallerini dağıtmak için kullanılan cihazlardan biridir. Türkçesi erişim noktası olan access point cihazlarını ethernet kablosu ile modeminize bağlamanız gerekir. Bu bağlantı sayesinde artık Wi-Fi sinyalleri access point üzerinden daha geniş bir alana yayılmaya başlar. Access Point cihazı sayesinde evinizde kablosuz ağ bağlantısının zayıf olduğu odalarda da rahatlıkla internet kullanabilirsiniz. 

    Modeminizi Güncel Tutun

    Gelişen teknolojiyle birlikte kablosuz ağ teknolojisi de ilerliyor. Modeminiz bunun gerisinde kaldığında da internet bağlantınız zayıf olabiliyor. Bu sebeple daha kaliteli Wi-Fi sinyalleri için modeminize yazılım güncellemelerini yapabilir ve güncel tuttuğunuz cihazınızla daha kaliteli sinyaller elde edebilirsiniz. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar