turknet logo

İnternet Teknolojileri

Fiber Uyumlu Modem Nasıl Anlaşılır?

Aralık, 2022
Paylaş
  • 18587
  • Fiber Uyumlu Modem Nasıl Anlaşılır?

    Fiber altyapının tasarımı ve kullanılan malzemesi, diğer bağlantı türlerine göre değişebilir. Bu sebeple fiber internet altyapısı üzerinden bu hizmeti alırken, cihazlarınızın özellikle de modeminizin uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Fiber uyumlu modemler, fiber internetten yararlanabilmek için gerekli donanımların içerisinde yer alır. Peki fiber uyumlu modem nedir ve bir modemin fiber uyumlu olup olmadığı nasıl anlaşılır? Detaylı şekilde inceleyelim.

    Fiber Uyumlu Modem Nedir?

    Kısaca FOM (fiber optik modem) olarak da adlandırılan fiber uyumlu modemler, fiber optik kablolarla gönderilen ışığı oldukça hızlı şekilde elektronik veri sinyallerine çeviren özel bir donanıma sahiptir. Bu nedenle, internet sağlayıcısından aldıkları bağlantı hızını direkt olarak modeme aktarabilirler.

    Fiber uyumlu modemler, internet ağınız ile kullandığınız cihazlar arasında bir bağlantı arayüzü olarak işlev görür. Günümüzde sadece evde ya da ofiste değil, veri işleme ve iletişim sistemleri gibi birçok uygulamada da kullanılır. 

    Modemin Fiber Uyumlu Olduğu Nasıl Öğrenilir? 

    Modeminizin fiber uyumluluğunu öğrenmek için en güvenilir yol, cihazın arkasında, altında veya kutusunun üzerinde yazan model numarasını öğrenip, üretici firmanın resmi web sitesinden sorgulamaktır. Ayrıca modeminizin kullanma kılavuzu hala elinizdeyse, cihazınızın hangi internet türlerini desteklediğini orada da bulabilirsiniz.

    Eğer ilk kez bir fiber internet aboneliği yaptırmayı veya kullandığınız servis sağlayıcısını değiştirmeyi düşünüyorsanız TurkNet olarak kullanıcılarımız için oluşturduğumuz fiber internet tarifelerimizle birlikte fiber uyumlu ücretsiz modem desteği de vermekteyiz.

    Fiber Uyumlu Modemlerin Özellikleri Nelerdir?

    Fiber uyumlu modemler yeni teknolojiler arasında yer almaları ve kullanıcı dostu olmaları sebebiyle birçok avantaja sahiptir. Bu avantajlar:

    1. DSL modemler maksimum 24 Mbps, VDSL modemler ise 150 Mbps bağlantı hızlarına ulaşabilirken, fiber uyumlu modemler bunların oldukça üstünde, 1000 Mbps gibi etkileyici hızlara çıkabilir.
    2. Fiber uyumlu modemlerle telefon hattına ihtiyaç duymadan internet bağlantısı kurulumu sağlanabilir.
    3. Fiber optik kabloların da getirdiği avantajlarla, fiber optik modemler internet bağlantısını negatif etkileyen elektromanyetik dalgalar ve sert hava koşullarından etkilenmezler. Bu nedenle, kullanıcılara veri kaybı yaşatmadan kesintisiz bir internet keyfi sunarlar.
    4. Geniş bant aralığı sunarlar ve bu sayede aynı anda birçok işlem yapabilirler. Ayrıca çoklu kullanıcı olduğu durumlarda da aynı kalitede internet bağlantısı sunarlar.
    5. Çeşitli şifreleme türlerine olanak tanıyarak güvenli ağ kullanımını desteklerler. 
    6. Sinyal dağıtıcı kullanımında geniş alanlarda aynı performans, hız ve kalitede internet erişimini sorunsuz şekilde mümkün kılar. 

    VDSL Modem Fiber İnterneti Destekler mi?

    VDSL bağlantı da bakır teller üzerinden gerçekleşir. Bakır teller, yapıları gereği sert hava koşullarından olumsuz şekilde etkilenebilir. Bu yüzden internetinizde kesilmelere ve hız düşüşlerine sebep olabilir. Kabloları iyi muhafaza etmek ve altyapıdaki yıpranmış olanlarını düzenli ve daha sık yenilemek gerekebilir.

    VDSL modemler fiber interneti desteklemez. Optik kablolardan neredeyse ışık hızında gelen sinyaller, VDSL modemlerde veri kaybı olmadan elektronik sinyallere dönüştürülemezler, yani internet paketiniz ne kadar hızlı olursa olsun, VDSL modeminizi fiber uyumlu bir modem ile değiştirmediğiniz sürece, istediğiniz internet hızına ulaşmanız mümkün olmaz.

    TurkNet olarak fiber internet aboneliğiniz boyunca uyumlu modemi sizlere ücretsiz olarak sağlıyoruz. Ayrıca kota ve taahhüt gibi sınırlamalar bulunmuyor. Siz de hemen TurkNet kalitesi ile yüksek hızda fiber internet için altyapı sorgulaması yapabilir ve sonrasında internet kampanyaları sayfalarımıza göz atabilirsiniz. 

     

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar