turknet logo

Oyun Dünyası

Fortnite Ne Kadar İnternet Harcar? Oynamak için İnternet Hızı Kaç Olmalı?

Nisan, 2022
Paylaş
  • 1875
  • Fortnite Ne Kadar İnternet Harcar? Oynamak için İnternet Hızı Kaç Olmalı?

    Fortnite, Epic Games tarafından geliştirilen ve dünyada en çok oynanan çoklu oyunculu nişan oyunlarından biri. Dört kişiye kadar eşli oynayabildiğiniz bir oyun olan Fortnite, online bir oyun olduğu için iyi bir internet gerektirir. Peki, Fortnite ne kadar internet harcar ve oynamak için internet hızı kaç olmalı? 

    Fortnite Ne Kadar İnternet Harcar?

    Her online oyun gibi Fortnite oynarken de mutlaka internet bağlantınızın olması gerekir. Bu sebeple de Fortnite internetinizden harcama yapar. Sanılanın aksine Fortnite çok fazla internet harcayan bir oyun değildir. Tabii ki oyunda kullandığınız grafiklere ve oyuncu sayısına göre internet harcama oranı değişir. Epic Games, Fortnite oyuncularının bir saatte 45-100 MB arası internet harcadığını belirttiğine göre ortalama olarak 60 MB internet harcandığını söyleyebiliriz. 15 dakikalık bir maç ise ortalama 15 MB internet harcar. Bu oranlar sadece oyun oynarken harcadığınız internet ile ilgilidir. Oyunu indirirken ya da güncellerken kesinlikle daha fazla internet harcarsınız. Oyunu oynamak için yaklaşık 20 GB bir dosyayı bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Bu sebeple mutlaka ev internetine bağlıyken indirme veya güncelleme yapmalısınız. Fortnite oyununun mobile versiyonu ise artık bulunmamaktadır. 

    Fortnite için İnternet Hızı Kaç Olmalı? 

    Online oyunlarda bir diğer önemli kavram ise internet hızıdır. Çünkü kaliteli bir oyun, hızlı internet ile mümkün olur. Eğer internet hızınız yavaş ise ping sorunu yaşayabilirsiniz. Böylece karakterinize verdiğiniz komutlar ve yönlendirmeler zamanında gerçekleşmez. Bu da keyifli vakit geçirmek için yaptığınız Fortnite oynama aktivitesini sinir bozucu bir hale getirebilir. Bütün bunlar hızlı interneti önemli yapar. İnternet hızınızı belirleyen pek çok faktör var; fakat ortalama bir Fortnite deneyimi için internet hızınızın minimum 35 – 40 Mbps olması yeterlidir. Bu hıza sahipken Fortnite oynadığınızda gecikme yaşamazsınız. Fakat internet kullanımınıza bağlı olarak daha fazla internete ihtiyacınız da olabilir. En uygun tercih altyapınızın desteklediği en hızlı interneti almaktır. 

    Fortnite Oynarken İnternet Hızınızı Artırmak için Ne Yapmalısınız?

    İnternet hızınızın yavaş olmasına sebep olan pek çok faktör var. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız öncelikle sorunun kaynağını bulmanız gerekir. Bunun için de yapmanız gereken ilk şey bir internet hız testi yapmak. İnternet hız testinizin sonucuna göre eğer internet hızınız anlaşma yaptığınız internet hızından daha düşük ise operatör değişikliği yapmalısınız. İnternet hızınızı artırmak için yapabileceğiniz bir diğer seçenek ise daha üst model bir modem elde etmek ya da mevcut modeminizin yazılım güncelleştirmelerini yapmaktır. Bunların dışında yapabileceğiniz anlık bireysel önlemler de vardır. Fortnite oynarken internete Ethernet kablosu ile bağlandığınız takdirde daha hızlı bir internet bağlantısı elde edersiniz. Çünkü bu sayede modeminiz ile Fortnite oynadığınız bilgisayar arasındaki mesafeden kaynaklı internet yavaşlama sorunu ortadan kalkar. Ayrıca internet kullanan diğer uygulamaları kapattığınız takdirde ping düşecek ve internet hızınız artacaktır. Dosya indirme ve yükleme işlemlerinizi de Fortnite oynadığınız sırada durdurmanız gerekir. Bilgisayarınızdaki görev yöneticisi kısmından Fortine oyununu öncelikli yaptığınız takdirde de bilgisayarınız, Fortnite’a diğer uygulamalardan daha fazla önem verir ve bu da ping değerini önemli ölçüde düşürür. 

    Özetle, Fortnite oynamak saatte ortalama 60 MB veri tüketimini gerektirir ancak oyunu indirmek isterseniz 20 GB’ın üzerinde veriyi bilgisayarınıza indirmeyi göze almalısınız. Ayrıca sorunsuz bir deneyim için stabil bir bağlantıya ve iyi bir bant genişliğine sahip olmanız gerekir. Mümkünse, bağlantınız için indirme ve yükleme hızları 40 Mbps’nin üzerinde olmalıdır. İnternet bağlantınız bu konfigürasyonu karşılıyorsa, artık Fortnite’ın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. Diğer operatörlerde Fortnite oynarken bağlantı problemleri yaşıyorsanız, TurkNet’in doğası gereği özgür, taahhütsüz, hızlı internetinin tadını çıkarmak için altyapı sorgulama yaparak çıkan sonuçla birlikte abonelik başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar