turknet logo

Telekomünikasyon Sektörü

İnternet Servis Sağlayıcı Değiştirme Rehberi

Şubat, 2022
Paylaş
  • 6218
  • İnternet Servis Sağlayıcı Değiştirme Rehberi

    Bir ücret karşılığında bireylere ya da kurumlara internet sağlayan şirketlere internet servis sağlayıcı denir. Evinize ya da işletmenize internet bağlatmak istiyorsanız mutlaka bir internet servis sağlayıcı abonesi olmanız gerekir. Eğer aldığınız internet hizmetinden memnun değilseniz abonesi olduğunuz internet servis sağlayıcı değiştirebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için internet servis sağlayıcı değiştirme nasıl olur sorusunu yanıtlayacağız. 

    İnternet Servis Sağlayıcı Değiştirme

    Bir internet servis sağlayıcısını değiştirmenizin pek çok farklı sebebi olabilir. Halihazırda aldığınız internet hizmetinden memnun olmayabilirsiniz ya da daha iyisini bulmuş olabilirsiniz. Her ne olursa olsun bu rehber sayesinde internet servis sağlayıcınızı kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken ilk adım yeni hizmet almak istediğiniz internet servis sağlayıcıya başvurmaktır. Bu başvurular genellikle internet üzerinden ya da telefonla üzerinden yapılabilir. Herhangi bir şubeye gitmenize gerek yok. Genellikle de belgeleriniz size kurye aracılığıyla iletilir. Bunları imzalayıp geri gönderirsiniz. Daha sonra internet servis sağlayıcı sizi arar ve sesli onayınızı alır. Sesli onayınız da alındıktan sonra başvurduğunuz internet servis sağlayıcı halihazırda abonesi olduğunuz internet servis sağlayıcıyla iletişime geçer ve aboneliğinizin iptalini ister. Bunun için 48 saatlik bir süre vardır. Mevcut aboneliğinizin olduğu şirket onay verdikten sonra işlem tamamlanır. İşlem tamamlandıktan sonra aktivasyon işlemi sağlanana kadar eski internetinizi kullanmaya devam edersiniz. Yeni internet servis sağlayıcınız size modem bilgilerinizi SMS yoluyla iletebilir. Bu bilgileri modem arayüzüne girerek yeni internetinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. 

    Örneğin; web üzerinden direkt TurkNet’e başvuruda bulunabilirsiniz. Mevcut internetinizi iptal ettirmeden direkt TurkNet’e başvurduğunuz takdirde port kaybetmezsiniz ve kurulum ücreti ödemenize gerek kalmaz. Böylece bütün bu süreç çok daha hızlı ilerler. Web üzerinden başvuru yaptıktan sonra BTK sesli teyit uygulaması yapılır. Mevcut operatörünüz iptal onayı verdikten sonra da kullanıcı bilgileriniz SMS ve e-posta yoluyla size iletilir. Bütün bunlar için kimlik bilgileriniz, adres bilgileriniz ve hizmet numaranız yeterlidir. Bütün belgelerinizi eksiksiz ilettiğiniz takdirde 2-3 gün içinde TurkNetli olabilirsiniz.

    TurkNet’e geçtiğiniz takdirde kotasız ve sınırsız bir internet deneyimi de sizleri bekliyor. Memnun kalmazsanız da taahhütsüz bir şekilde hizmeti iptal ettirebilirsiniz. 

    İnternet Servis Sağlayıcı Değiştirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Öncelikle mevcut internet servis sağlayıcınızla bir taahhütünüz varsa ve o süreden önce değiştiriyorsanız taahhüt ücretini ödemeniz gerekebilir. Genellikle taahhüt süresi 12 ay olarak uygulanmakla birlikte sizin anlaşmanıza göre bu süre değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda eğer indirimli bir internet paketi aldıysanız da internet servis sağlayıcı sizden bunun ücretini de talep edebilir. Modem gibi ücretsiz hizmetlerin de ücretini isteyebilir ya da direkt modeminizi geri göndermeniz gerekebilir. İnternet servis sağlayıcıların bunlarla ilgili düzenlemeleri de bulunmaktadır. Örneğin; TurkNet, abone olmak isteyen kullanıcıların cayma bedelinin bir kısmını karşılamakta ve kullanıcılarına herhangi bir taahhüt süresi de koymamaktadır. Eğer taahhüt süresinden önce bir iptaliniz söz konu ise öncelikle mutlaka taahhüt cayma bedelinizin kaç TL olduğunu hesaplamalısınız. Daha sonra başvurduğunuz yeni internet servis sağlayıcı bu ücreti karşılıyorsa onlara bildirebilirsiniz. 

    Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise eğer mevcut internet servis sağlayıcınızı değiştirdiyseniz 90 gün içinde tekrar değiştiremeyeceğinizdir. Değiştirdiğiniz ve abone olduğunuz takdirde 90 gün boyunca aboneliğinizi devam ettirme yükümlülüğünüz vardır. Ayrıca bir yılda dörtten fazla kez internet servis sağlayıcıyı değiştiremezsiniz. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar