turknet logo

Oyun Dünyası

PUBG Rehberi: Nasıl Oynanır ve İndirilir?

Ocak, 2023
Paylaş
  • 7174
  • PUBG Rehberi: Nasıl Oynanır ve İndirilir?

    Günümüzde en çok oynanan oyunlar arasında PUBG yer alıyor. Oyuncuların gözdesi olan bu oyun hakkında detayları yazımızda derledik.

    PUBG Nedir?

    PlayerUnknown’s Battlegrounds kısaltması olan PUBG, Bluehole firması tarafından geliştirilen çok oyunculu bir video oyunudur. PUBG oyununun oynanması için farklı sürümler bulunur ve oyuncular elindeki imkanlara göre bu sürümlerden birini seçerler. Oyun ana hatlarıyla aynı olsa da sürümler arası ufak farklılıklar vardır. Bu kimi zaman grafik özellikleri kimi zaman oyun içinde oyuncuya verilen hediyeler olabilir. Bu sürümler; mobil sürüm, bilgisayar sürümü ve daha düşük grafik özelliklere sahip PUBG Lite versiyonu olmak üzere üç adettir.
    Tüm bu sürümler oyun içi sesli konuşma özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde oyuncular daha ani tepkiler verebilir ve birbiriyle iletişim kurabilirler.

    PUBG Nasıl Oynanır?

    PUBG oyununda amaç hayatta kalmaktır. Ancak oyun oynarken sadece bu amacı gerçekleştirmek yetmez. Aynı zamanda diğer oyuncuları saf dışı bırakmak için de stratejiler geliştirmek ve bir takım olmak gerekiyor.

    PUBG oyununa giriş yapmış oyuncular kendilerini yüze yakın oyuncuyla birlikte rotası belirlenmiş bir uçağın içinde bulurlar. Ardından oyuncular uçaktan hangi bölgeye atlama yapacaklarına karar verirler. Oyuncuların atladıkları bölgede bulunan evlerdeki silahları ve mühimmatları bulmaları ve kendilerini bu gibi yollarla güçlendirmeleri gerekir.

    Oyun tek başına oynanabileceği gibi bir grup oluşturularak takım şeklinde de oynanabilir. Oyuncular kazanmak için en son hayatta kalan oyuncu veya takım olmak zorundadır.

    PUBG Nasıl İndirilir?

    Eğer PUBG oyununu cep telefonundan veya tabletten oynamak isterseniz bu cihazlara PUBG Mobile oyununu indirmeniz gerekir. PUBG Mobile için Android cihazlarda Google Play Store’dan ve iOS cihazlarda ise App Store’da oyunun ismini aratıp indir butonuna basmanız yeterlidir.

    Oyunun bilgisayara indirilmesi ve kurulumu için Steam gibi siteleri tercih edebilirsiniz. Öncelikle bu sitelere üye olmanız gerektiğini unutmayın.

    Daha düşük donanıma sahip mobil cihazlar için ise PUBG Mobile Lite indirmek için uygulama mağazalarından indirme yapabilirsiniz.

    PUBG Mobile Nedir?

    PUBG Mobile, en basit haliyle adından anlaşılabileceği gibi PUBG oyununun mobil versiyonudur. İlk başta bilgisayar oyunu olarak çıkan PUBG kısa bir sürede tablet ve telefonlardan da oynayabilmek için PUBG Mobile olarak mobil hale getirilmiştir.

    PUBG Oyununda Sık Kullanılan Terimler

    PUBG oynarken yaşanılan bir durumu tek kelime ile anlatmak takımınızla olan iletişiminizin hızlı ve anlaşılabilir bir şekilde gerçekleşmesini ve aksiyonlarınızın daha hızlı ve taktiksel olmasını sağlayabilir. Ayrıca PUBG terimlerini bilmek ve yardımlaşarak oynamak kişiyi daha iyi bir oyuncu haline getirir.

    İşte en sık kullanılan PUBG terimleri:

    Girdiğiniz bölgedeki eşyaları veya öldürdüğünüz adamların teçhizatlarını, silahlarını toplamaya loot yapmak denir.

    PUBG oynarken ping veya lag sorunu yaşamamak için yüksek hızda internete sahip olmanız gerekir. Kendi altyapımızla sunduğumuz TurkNet GigaFiber ile kullanıcılarımıza 1000 Mbps download ve upload hızı sunuyoruz. Artık oyunları yüklerken ve güncellerken uzun süreler beklemenize gerek yok! Siz de hemen TurkNet’li olmak için internet altyapı sorgulama işlemi ardından abonelik işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar