turknet logo

Güncel Yaşam

Yazılım Öğrencilerinin Mutlaka Bilmesi Gereken Uygulamalar

Eylül, 2022
Paylaş
  • 1131
  • Yazılım Öğrencilerinin Mutlaka Bilmesi Gereken Uygulamalar

    Teknolojinin gelişmesiyle yazılım hayatımızda büyük bir yer kaplamaya başladı. Yazılım sektörü ne kadar genişlediyse bu alanda yazılımcılara da talep o kadar arttı. Artık sadece mühendislerin değil, ekonomistler de dahil olmak üzere çoğu mesleğin belirli bir düzeyde de olsa kod bilmesi bekleniyor. Çalışma koşulları ve maaş aralığı göz önüne alındığında yazılım öğrenmek birçok kişinin tercihi oluyor. Okullarda yazılım mühendisliği bölümlerinin açılmasıyla bu bölümler yazılım alanına ilgi duyan öğrencilerin ilk tercihi olmaktadır. 

    Yazılım Öğrencilerinin Mutlaka Bilmesi Gereken Uygulamalar

    Yazılım öğrencilerinin bilmesi gereken uygulamalar aşağıdaki gibi listelenebilir:

    1- BTK AKADEMİ

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti desteğiyle açılan bu platform yazılım öğrenirken işinizi kolaylaştıracaktır. E-Devlet şifresi isteyen bu uygulamada her kodlama dili ve web geliştirme aracı için kurs mevcuttur. İlerlemek istediğiniz alanı seçerek en yüksek puanı almış kurslarla eğitiminize devam edebilirsiniz. Eğer sıfırdan yazılıma başlıyorsanız en yaygın kodlama dillerinin sıfırdan ileri seviye adı altında size uygun versiyonları da bulunmaktadır. 

    2- Patika 

    Patika uygulamasıyla yazılım konusunda kursların patikalarını yani adımlarını takip ederek kendinizi geliştirebilirsiniz. Patika yazılım öğrenmek için ideal bir yoldur. Basamak basamak kendinizi yazılım konusunda ilerletebilirsiniz. Patika uygulamasının en güzel hizmeti yaptığı sınavlarla ne kadar geliştiğinizi takip ediyor, Bootcamp dediği yazılım kamplarına uygun seviyede iseniz sizi kampa alıyor, bu kamp sürecinde başarı gösterirseniz size anlaşmalı olduğu birçok firmada yazılım geliştirici olarak iş imkânı sağlıyor. Bazen seviyenizin üzerindeki kamplara katılarak şansınızı deneyebilirsiniz. Patika bu yenilikçi politikasıyla yazılım öğrenmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir uygulamadır.

    3- SoloLearn: Learn to Code for Free 

    SoloLearn kodlama konusunda çalışmalar yapılabilen konu üzerine birçok örnek ve kavramlarla öğrenmeyi pekiştiren kodlama uygulamasıdır. Bilgisayarlarınızı her an yanınızda taşımak zorunda kalmadan mobil uygulama olması sebebiyle istediğiniz yerde pratik yapabilirsiniz. Aynı zamanda sıfırdan profesyonele her seviyedeki yazılım geliştirici için ders içerikleri de bulunmaktadır. Günümüzde en yaygın C, Java, JavaScript, PHP, Python, Ruby, Swift ve daha fazlasını içeren birçok kodlama dili için dil desteğine sahiptir. Öğrendiklerinizi paylaşabileceğiniz başkalarının deneyimlerinden yararlanabileceğiniz forum kısmı bulunan uygulamada başka topluluklarla etkileşim halinde olabilirsiniz.

    4- GitHUB

    Aynı proje üzerinde çalışan ekiplerde çalışmaların çakışmaması için geliştirilen GitHub uygulaması, herkese kendi çalışma alanını sunar. Herkesin kendi çalışma alanı vardır ve bu alanda yaptıkları çalışmaları diğer ekip üyeleriyle kolayca paylaşabilirler. Onaylanmayan çalışmalar github üzerinden silindiği için yaptığınız çalışmayı docx dosyası olarak kaydetmeyi unutmayın. GitHub uygulamasının müşteri için bir avantajı da şudur ki müşteri yazılımı test edebilir, istemediği kısımların projeden çıkarılmasını ya da değiştirilmesini talep edebilir. Talep-çözüm şeklinde ilerlemek daha interaktif ve sağlıklı bir işin üretilmesini sağlar. 

    5- VS CODE

    Microsoft tarafından 2015 yılında piyasa sunulan Linux, MAC ve Windows işletim sistemlerinde çalışan IDE isimli dijital ortamdır. IDE ortamını açıklayacak olursak Türkçeye tümleşik geliştirme ortamı olarak çevirebiliriz. IDE yazılım geliştiricilerin hızlı ve rahat şekilde çalışabilmelerini, işlerini organize etmelerini, içerisinde bulunan araçlarla en verimli şekilde kullanım kolaylığı sağlayan yazılım türüdür. VS Code açık kaynaklı bir kod editörüdür. Birçok yazılımcı tarafından her zaman ilk tercih olarak kullanılmıştır. %100 ücretsiz ve geliştirilmeye çok açık her ay yeni güncellemeleriyle yazılım öğrencilerinin mutlaka edinmesi gereken uygulamadır. 

    Yazılım konusu üzerine birçok makale ve video bulmak mümkündür. Yazılıma başlamak istiyorsanız yazılım geliştirici olarak ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Çünkü her yazılım dili farklı bir ihtiyaca yöneliktir. Hangi alanda yazılımcı olmak istediğinizi bilmeli ona uygun yazılım dilini öğrenerek işe başlamalısınız. Bu sadece yazılımın ilk adımı bundan sonrası sizin kararlılığınıza ve devamlılığınıza bağlıdır. Yazılım öğrenmek çok uzun bir süreçtir. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar