turknet logo

Güncel Yaşam

En Çok İzlenen En İyi 5 Kore Dizisi

Ocak, 2023
Paylaş
  • 6951
  • En Çok İzlenen En İyi 5 Kore Dizisi

    Kore dizileri, K-dramalar olarak da anılan, son zamanların rağbet gören yapımları arasında yerini aldı. İzleyicileri etkileyen, şaşırtıcı senaryolara sahip olan K-dramalar ilginç olay örgüsü ve zaman zaman klişeye kaçan dikkat çekici hikayeleri ile oldukça popüler. Kore dizi türlerini yakından inceleyelim ve en iyi beş Kore dizisine bir göz atalım.

    Kore Dizilerinin Türleri Nelerdir?

    Dizi kategorileri birkaç bölüme ayrılarak izleyicilerin zevkine göre seçim olanağı tanıyor. Böylece ilgi duyduğunuz türden bir konseptle birlikte k-drama dünyasına katılabilirsiniz. Bu kategorileri inceleyecek olursak:
    Romantik/Aşk Dizileri: Romantik Kore dizileri, kendi kültürlerinde aşk ve romantizmin yansımalarını taşıyan türden senaryolar ile karşınıza çıkar. Aşk üçgenleri, ikinci başroller ve bir sürü dramla dolu olan diziler sizi her bölümde şaşırtabilir.
    Sageuk dizileri: Sageuk dizileri genellikle kraliyet dönemlerini işler. Tarihi dizi türü olarak sayılan Sageuk dizileri geleneksel Kore kıyafetleriyle kurgulanmış ve monarşik komploları içeren dizi türüdür. Bazı örnekleri gerçek hikayelere dayanarak senaryo haline getirilmiştir. Sageuk dizileri ile Kore kültürü ve tarihi hakkında fikir edinebilirsiniz.
    Hukuk dizileri: Kore yapımı hukuk dizileri içerisinde dram ve romantizm de yer alır. İlginç ve etkileyici olayları bir arada bulunduran hukuk dizileri, esprili avukatlara veya ne olursa olsun hak edenlere adaleti getirmeye çalışan kişilerden oluşan olay örgüsüyle karşınıza çıkar.
    Aksiyon/Gerilim dizileri: Korelilerin oldukça başarılı sayıldığı dizi türlerinden biri de aksiyon ve gerilim olmaktadır. Entrikayı ve birbirinden farklı macerayı bir araya getiren bu diziler aksiyon/gerilim türünü sevenler için bambaşka bir serüvene dönüşebilir.

    En Çok İzlenen En İyi 5 Kore Dizisi

    K-drama dizileri içerisinden en çok izlenen 5 yapımı sizler için derledik.

    Signal

    Memories of Murder adlı filmden esinlenerek oluşturulan bu suç-polisiye türü dizide, dedektifler önemli bir davayı çözmek için bir araya geliyor. Kurgusuyla ve oyuncuların performansıyla övgüler alan dizi, en çok izlenen Kore dizileri arasında yer alıyor.

    Crash Landing on You (2019-2020)

    Dizi, Güney Koreli bir kadının sıra dışı bir şekilde Kuzey Kore’ye düşmesi ve orada Kuzey Koreli bir subayla aşk yaşamasını anlatır. Başrollerinde Hyun Bin ve Son Ye-jin’in yer aldığı bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Dizi, Güney Kore’de yayınlandığı dönemde çok popüler olmuş ve tüm dünyada da yaygın olarak izlenmiştir. Aşk, macera ve komedi gibi konuları işlerken aynı zamanda Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerilime de değinir. Bu yönüyle izleyicilerin dikkatini çekmeyi başarmış görünüyor.

    Itaewon Class (2020)

    Genç bir adamın kendi barını açma ve yönetme mücadelesini anlatır. Aynı zamanda aşk, arkadaşlık ve aile ilişkileri gibi konuları da işler.
    Başrollerinde Park Seo-joon, Kim Da-mi, Yoo Jae-myung ve Kwon Nara’nın yer aldığı bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Ayrıca, dünyaca popüler müzik grubu BTS’in üyesi V, bu dizinin film müziklerinden biri olan Sweet Night şarkısını seslendirmiş ve diziyi daha da tanınır hale getirmiştir.

    Squid Game (2021)

    Bu dizi, 456 katılımcının yer aldığı ve ölümcül olaylardan oluşan acımasız bir etaptan sağ çıkana, yüklü miktarda servetin sunulduğu bir yarışmayı anlatmaktadır. Yarışma içerisinde yer alan etaplar, çocuk oyunlarından ve aktivitelerinden oluşur. Bu da diziye ayrı bir ironi katmış ve oldukça ilgi çekmiştir. Squid Game, Netflix platformunun gelmiş geçmiş en çok izlenen dizisi olmuştur.
    Başrollerinde Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Oh Yeong-su, Jung Ho-yeon, Wi Ha-joon’un yer aldığı bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Squid Game, Kore dizi kültürüne bambaşka bir boyut kazandırarak tüm dünyada dikkatleri toplamayı başarmıştır.

    Goblin (2016)

    Fantastik romantizm türünde olan bu dizi, lanetli ölümsüz hayatına son vermek için insana ihtiyaç duyan modern bir goblin olan Kim Shin hakkındadır. Kim Shin’in hayatı daha sonra geçmişini hatırlamayan bir ölüm meleği ile iç içe geçer. Hikaye ise tüm bu yabancıların hayatlarının bir araya geldikçe nasıl geliştiğini izleyicilere aktarır.
    Başrollerinde Gong Yoo, Lee Dong-wook, Kim Go-eun, Yoo In-na ve Yook Sung-jae yer almaktadır. Kim Eun-sook tarafından yazılan bu dizi, tüm zamanların en yüksek reyting alan dördüncü Kore dizisi olmayı başarmıştır.

    Kore dizilerinin bütün sezonlarını yüksek çözünürlükte izlemek için gerekli olan sınırsız internet, TurkNet kalitesi ile sizlerle buluşuyor. Taahhütsüz, yüksek hızda ve kotasız internet ile limitlere takılmadan kore dizilerini izleyebilirsiniz. Altyapı sorgulama işlemi gerçekleştirerek hemen abonelik işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Ayrıca “Netflix’in En Çok İzlenen 7 Dizisi” içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar