turknet logo

Güncel Yaşam

Google Classroom Nedir? Online Eğitim için Nasıl Kullanılır?

Ocak, 2023
Paylaş
  • 4149
  • Google Classroom Nedir? Online Eğitim için Nasıl Kullanılır?

    Öğretmen ve öğrenciler için internet ortamındaki sınıf; Google Classroom uygulaması nedir ve özellikleri nelerdir? Detaylı şekilde inceleyelim.

    Google Classroom Nedir?

    Google Classroom, Google tarafından geliştirilen bir e-sınıf uygulamasıdır. Bu uygulama, öğrencilerin ödevlerini yüklemelerine, yorumlar yapmalarına ve geribildirim almalarına izin verir. Aynı zamanda öğretmenler, dersleri ve öğrencilerin performansını izlemek için raporlar oluşturabilir. Google Classroom; Drive, Calendar, Gmail ve Meet gibi diğer Google uygulamaları ile entegredir. Böylece öğretmenler ve öğrenciler için daha kolay bir deneyim sunar.

    Google Classroom’a Nasıl Giriş Yapılır?

    Google Classroom’a giriş yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    1. Google classroom’u kullanmaya başlamadan önce bilinmesi gereken en önemli nokta, sadece okul için yapılandırılmış bir Google hesabı ile kullanılabilir olmasıdır.
    2. Tarayıcınızı açın ve Google Classroom’un web sayfasına gidin.
    3. “Giriş Yap” düğmesine tıklayın.
    4. Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın. Eğer bir Google hesabınız yoksa, “Yeni hesap oluştur” düğmesine tıklayarak bir hesap oluşturabilirsiniz.
    5. Giriş yaptıktan sonra, sınıflarınızı ve derslerinizi görebilirsiniz. Sınıf oluşturmak için “+” düğmesine tıklayabilirsiniz.
    6. Öğretmen olarak sınıf oluşturmak için “Sınıf Oluştur” seçin, ardından sınıf ismini ve açıklamasını girin ve “Oluştur” düğmesine tıklayın.
    7. Öğrenci olarak girmek için gerekli kodu girerek bir sınıfa katılabilirsiniz.

    Google Classroom ile Neler Yapılabilir? Özellikleri Nelerdir?

    Google Classroom, zamandan tasarruf ile birlikte pratik özellikleri sayesinde öğretmen ve öğrencilerin işini kolaylaştırır. Aynı anda birçok kişiye ulaşarak ve organizasyon konusunda yardımcı olarak okulların yükünü hafifleten Google Classroom’un özellikleri şunlardır:
    Dersleri organize etme: Öğretmenler, dersleri ve ödevleri takvimlere ekleyebilir, ders içeriğini yayınlayabilir ve öğrencilerin performansını izleyebilir.
    Dosyaları yönetme: Öğretmenler ve öğrenciler, Google Drive aracılığıyla dosyaları paylaşabilir, yükleyebilir ve düzenleyebilir.
    Ödevleri yayınlamak ve geri bildirim vermek: Öğretmenler, ödevleri yayınlayabilir, öğrencilerin yaptıkları ödevleri inceleyebilir ve geri bildirim yazabilir. Öğrenciler de bu sayede öğretmenlerinden kolaylıkla geribildirim alabilir.
    Sınavları yayınlamak ve sonuçları izlemek: Öğretmenler sınavları yayınlayabilir, öğrencilerin diğer sınavlarını ve sonuçlarını izleyebilir.
    İletişim kurma: Öğretmenler ve öğrenciler, sınıf içi ve sınıf dışı iletişim kurmak için Google Meet, Hangouts ve Gmail aracılığıyla sohbet ve e-posta gönderebilir.
    Raporlar: Öğretmenler dersler ve öğrencilerin performansı hakkında detaylı raporlar oluşturabilir.
    Yol haritası: Öğrenciler ve öğretmenler, takip ettikleri dersler hakkında bir yol haritası oluşturabilirler, böylece hangi dersleri ne zaman ve nasıl tamamlayacaklarını görebilirler.

    Online Eğitimde Google Classroom Kullanımı

    Google Classroom’u kullanmak için iki farklı unvan bulunmaktadır. Bunlardan birisi öğrenci diğeri ise öğretmendir. Öğretmenler kendi sınıflarını oluşturabilir ve istedikleri öğrencilere sınıfa katılmaları için davetiye gönderebilirler. Bu davetiyeler mail üzerinden gönderileceğinden öğrencilerin bilgilerine sahip olmaları gerekir. Öğrenciler ise hem kendilerine gönderilen mail üzerinden sınıf davetlerini kabul edebilir hem de oluşturulan sınıflara sınıf kodu ile dahil olabilirler.

    Öğretmenler sınıf oluştururken sınıfın adını, bölümü, oda numarasını ve işlenecek konu başlıklarını önceden oluşturabilirler. Sınıf kurulduktan sonra içerisine ders materyalleri yüklenebilir. Her türlü video, dosya, görsel, ses kaydı ya da diğer pek çok ders materyal öğrencilerin kullanımına sunulabilir ve bu materyallerin süresini ayarlayabilirsiniz.

    Yukarıda belirttiğimiz özellikler sayesinde öğretmen ve öğrenciler, online eğitim sürecini Google Classroom ile pratik bir şekilde gerçekleştirebilir. Bu uygulamanın özelliklerini kapsamlı şekilde kullanabilmek için yüksek hızda ve kotasız internet oldukça önemlidir. TurkNet olarak sunduğumuz sınırsız internet hizmetimiz ile herhangi bir limite ve kotaya takılmadan dilediğiniz kadar derse kesintisiz katılabilir, video ve dosyaları kısa sürede indirebilirsiniz. İnternet abonelik başvurusu hakkında internet sitemizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar